Οι Sabaton μνημονεύουν την επικράτηση των Σοβιετικών έναντι των Ναζί

Δείτε το video-clip του νέου single των Σουηδών

11/05/2021 @ 12:12

Οι Sabaton έδωσαν στη δημοσιότητα την Κυριακή 9 Μαΐου, ανήμερα του εορτασμού της Victory Day στη Ρωσία, ένα νέο single.

Πρόκειται για το "Defence Of Moscow", το οποίο αποτελεί διασκευή σύνθεσης του Ρώσου Radio Tapok, και με το οποίο η μπάντα τιμά την επικράτηση των Σοβιετικών έναντι των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία αποτέλεσε καθοριστικό σημείο καμπής και αρχή της λήξης του.

Η εν λόγω διασκευή, της οποίας το ταιριαστό video-clip μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, αποτελεί την δεύτερη συνεργασία των Σουηδών με τον, ιδιαίτερα δημοφιλή στην χώρα του, καλλιτέχνη, έπειτα από μια ζωντανή εκδοχή του "The Attack Of Dead Men" την οποία δημοσιοποίησαν την περασμένη χρονιά.

Σχολιάζοντας την επιλογή τους για το νέο τους single, το οποίο διαδέχεται το καινούριο τους κομμάτι, ονόματι "Livgardet", που έδωσαν πριν μερικούς μήνες στη δημοσιότητα, οι Sabaton ανέφεραν:

«H 9η Μαΐου εορτάζεται ως Ημέρα Νίκης στην Ρωσία, μνημονεύοντας την επικράτησή τους έναντι των Ναζί στον Β' ΠΠ. Φέτος συμμετέχουμε στον εορτασμό, δημοσιοποιώντας ένα τραγούδι στην μνήμη όσων γενναίων ανδρών πολέμησαν στην μάχη της Μόσχας. Η αρχική σύνθεση ήταν στα Ρωσικά από τον φίλο μας Radio Tapok. Είναι ένα πολύ δυναμικό τραγούδι και σκεφτήκαμε πως θέλαμε να επιχειρήσουμε να πραγματοποιήσουμε μια τιμητική διασκευή.

Μας αρέσει να ξαφνιάζουμε τον κόσμο και αυτό ήταν μια ωραία έκπληξη».

  • SHARE
  • TWEET