Διάσημοι μουσικοί αντιδρούν στην ανακοίνωση ενοχής του Chauvin

Ο πρώην αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του George Floyd τον περασμένο Μάιο

21/04/2021 @ 09:59

Οι Todd La Torre (Queensryche), Vernon Reid (Living Colour), Mark Morton (Lamb Of God), Robb Flynn (Machine Head), Zach Myers (Shinedown), Piggy D. (Rob Zombie), Ice-T (Body Count) και Danko Jones είναι μερικοί ανάμεσα τους μουσικούς που εξέφρασαν την ικανοποίηση τους μετά την ανακοίνωση της ενοχής του πρώην αστυνομικού Derek Chauvin για τον φόνο του George Floyd τον περασμένο Μάιο.

Μετά από αρκετές ώρες συζητήσεων, οι ένορκοι βρήκαν τον 45χρονο κατηγορούμενο ένοχο για φόνο δεύτερου και τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.

Στις 25 Μαΐου, ο Floyd, ένας 46χρονος Αμερικανός, σκοτώθηκε σε ένα συμβάν, το οποίο κατέγραψε κάμερα. Ο Chauvin γονάτισε στον λαιμό του για σχεδόν δέκα λεπτά, ενώ ο Floyd είχε ακινητοποιηθεί και φορούσε ήδη χειροπέδες με την κατηγορία της χρήσης ενός πλαστού χαρτονομίσματος των 20 δολάρίων.

Οι δικηγόροι του Chauvin υποστήριξαν πως ο Αμερικανός αστυνομικός έπραξε έτσι, ώστε να προστατέψει τους συνάδελφους του ή τον ίδιο τον Floyd, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Floyd, ο Reid έγραψε στο Twitter του: «Από όλες τις αστυνομικές δολοφονίες που έχουν καταγραφεί από κινητό, αυτή του George Floyd ήταν η πιο διεφθαρμένη άσκηση υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής που έχω δει».

Ο θάνατος του Floyd οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α. αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω ορισμένες από τις αντιδράσεις διάσημων μουσικών στο άκουσμα της απόφασης καταδίκης του Chauvin.

























  • SHARE
  • TWEET