Επηρεασμένος από τον Cobain o Batman του Robert Pattinson

Ο σκηνοθέτης Matt Reeves, σχολίασε την προσέγγιση του στον διάσημο υπερήρωα

20/12/2021 @ 13:39

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Empire, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης του επερχόμενου "The Batman", Matt Reeves, σχολίασε την προσέγγιση που επέλεξε για τον χαρακτήρα του διάσημου υπερήρωα.

Συγκεκριμένα, ο Reeves αποκάλυψε πως ομώνυμος πρωταγωνιστικός ρόλος, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Robert Pattinson, είναι επηρεασμένος από την περσόνα του Kurt Cobain:

«Όταν γράφω, ακούω μουσική, και καθώς έγραφα την πρώτη πράξη, έβαλα να παίξει το "Something In The Way" των Nirvana. Αυτό μου ήρθε εκείνη τη στιγμή, προτίμησα αντί να φτιάξω μια ακόμα playboy εκδοχή του Bruce Wayne όπως τον έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν, να παρουσίασω μια άλλη πτυχή του. Εδώ έχει υποστεί μια τραγωδία και έχει γίνει ένας ερημίτης. Άρχισα να δημιουργώ στο μυαλό μου μια σύνδεση με την ταινία "Last Days" (2005) του Gus Van Sant και αυτής της ιδέας για μια φανταστική εκδοχή του Kurt Cobain, πάντα σε αυτό το παρακμιακό πλαίσιο».

Σχολιάζοντας το πώς ο Pattinson εναρμονίζεται με τις ανάγκες του ρόλου, ο Reeves ανέφερε πως πείστηκε πως θα ήταν ο ιδανικός ηθοποιός, αφού είδε την ερμηνεία του στην ταινία "Good Time":

«Σε αυτή την ταινία μπορείς να διαπιστώσεις την ευαισθησία και την απόγνωση, αλλά και να νιώσεις τη δύναμή του. Θεωρώ πως είναι ένας σπουδαίος συνδυασμός. Έχει αυτό το στοιχείο του Cobain, όπου αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για ένα rock star, αλλά και παράλληλα ένα απομονωμένο άτομο».

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτιο, με το επίσημο trailer να είναι διαθέσιμο.

  • SHARE
  • TWEET