Νέα τραγούδια από Bon Iver, Bad Religion, Black Stone Cherry, κ.ά.

Ακούστε, επίσης, νέο υλικό από Khemmis, The Pineapple Thief, Batushka, Narrow Head, Midnight Oil, Spiral Heads και Benediction

07/08/2020 @ 12:49

Η μουσική επικαιρότητα, αν και αρχές Αυγούστου συνεχίζει ακάθεκτη. Έτσι, εκτός από τις νέες κυκλοφορίες της ημέρας, μια σειρά από καλλιτέχνες δημοσιοποίησαν νέα τραγούδια, που είτε αποτελούν προπομπό επερχόμενων κυκλοφοριών, είτε αποτελούν νέο υλικό έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα, ενίοτε και διασκευές. Παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε νέα μουσική από τους Bon Iver, Bad Religion, Black Stone Cherry, Khemmis, The Pineapple Thief, Batushka, Narrow Head, Μidnight Oil, Spiral Heads και Benediction.

bon-iver

O Justin Vernon μετά την συμμετοχή του στο "Folklore" της Taylor Swift, κυκλοφόρησε το δεύτερο κομμάτι του μέσα στο 2020 υπό το σχήμα των Bon Iver. Το "AUATC", το οποίο έχει συμμετοχές από τους Jenny Lewis, Jenn Wasner και Bruce Springsteen, μπορείτε να το ακούσετε εδώ, ενώ τον Απρίλιο είχε προηγηθεί το "PDLIF". Διαβάστε εδώ την κριτική του περσινού του δίσκου με τίτλο "i,i".

black-stone-cherry

Νέο δίσκο με τίτλο "The Human Condition" ανακοίνωσε το αμερικανικό hard rock συγκρότημα Black Stone Cherry. Ο διάδοχος του "Family Tree" θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου . Ακούστε το πρώτο κομμάτι από τον έβδομο δίσκο των Black Stone Cherry με τίτλο "Again" εδώ

To βρετανικό prog σχήμα των Pineapple Thief με τον Gavin Harrison (Porcupine Tree, King Crimson) στα τύμπανα, θα κυκλοφορήσει το νέο του δίσκο "Versions Of The Truth" τον Σεπτέμβριο. Από εκεί ακούτε το ομώνυμο κομμάτι εδώ. «Αυτό το τραγούδι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση» λέει ο frontman Bruce Soord με θητεία και στους Katatonia. «Σκέφτηκα τον τίτλο όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε τον δίσκο τον Οκτώβριο του 2018. Εκείνο τον καιρό, ο κόσμος γύρω μου φαινόταν να χάνει το σεβασμό του για την αλήθεια. Οποιαδήποτε μορφή της αλήθειας ήταν αποδεκτή αν οδηγούσε εκεί που ήθελες. Δεν περίμενα το τραγούδι να είναι ακόμα πιο εύστοχο σήμερα». Διαβάστε εδώ την κριτική του τελευταίου τους δίσκου, "Dissolution".

spiral-heads

Το punk supergroup των Spiral Heads με τους Simon Doom σε μπάσο και φωνή, Jim Carroll (American Nightmare) σε κιθάρα και φωνή, και Q (Doomriders) στα τύμπανα, κυκλοφόρησε ένα νέο κομμάτι με τίτλο "Nothing New". To κομμάτι, το οποίο μπορείτε να ακούσετε εδώ, διατηρεί το ύφος της μπάντας που κινείται αντίστοιχα κοντά στις επιρροές της (Nirvana, The Wipers, Buzzcocks).

bad-religion

Όχι ακριβώς νέο υλικό, αν και οι θρυλικοί Bad Religion άλλαξαν δραστικά το "Faith Alone", κομμάτι από το 1990, κάνοντας το μια ορχηστρική μπαλάντα σε πιάνο, διατηρώντας, ωστόσο, τον κλασικό ήχο της μπάντας.  Το κομμάτι επανήλθε στο προσκήνιο λόγω του αντιδραστικού χαρακτήρα του, για τον οποίο σχολίασε ο κιθαρίστας των Bad Religion, Brett Gurewitz: «Νομίζω το μήνυμα του "Faith Alone" πραγματικά ταιριάζει με ό,τι συμβαίνει σήμερα. Φυλετικές ανισότητες, ο Trump, η πανδημία, η απόρριψη της επιστήμης, κανένα από αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να λυθεί με το να χώνουμε τα κεφάλια μας στην άμμο. Πάντα πιστεύαμε ότι τα προβλήματα λύνονται με λογική και δράση, όχι πίστη και ευχές. Γράφουμε για αυτό από όταν ξεκίνησε το συγκρότημα».

khemmis

Στα πλαίσια μιας συλλογής διασκευών για το "Dirt" των Alice In Chains, συγκροτήματα όπως οι Khemmis, Thou, High Priest, Vokonis, κ.ά επέλεξαν από ένα κομμάτι. Το doom σχήμα από το Denver διάλεξε το "Down In A Hole", το οποίο ακούτε εδώ. Το ίδιο κομμάτι είχαν διασκευάσει και πριν μερικές μέρες οι Code Orange, οι οποίοι μέσα στη χρονιά κυκλοφόρησαν το "Underneath, για το οποίο διαβάζετε εδώ.

batushka

Σταθερά πιστοί σε νέες κυκλοφορίες εδώ και αρκετό καιρό οι Πολωνοί black metallers Batushka. Αυτή τη φορά δίνουν στη δημοσιότητα όλο το νέο EP τους με τίτλο "Raskol" . Το ακούτε εδώ.

narrow-head

Οι Narrow Head χρωστάνε αρκετά στην rock μουσική των 80s και 90s. Κινούμενοι σε alternative metal/grunge ύφος κυκλοφορούν τέλη Αυγούστου το "12th House Rock" από το οποίο δημοσίευσαν το νέο τους single με τίτλο "Hard To Swallow. Ακούστε το στον παρακάτω σύνδεσμο

midnight-oil

H ιστορική rock μπάντα από την Αυστραλία, Midnight Oil, κυκλοφόρησε το πρώτο της single από το 2003. Το "Gadigal Land" θα περιέχεται στο mini-LP που πρόκειται να κυκλοφορήσουν με τίτλο "The Makarrata Project".  «Ελπίζουμε αυτό το τραγούδι και το μίνι άλπουμ 'The Makarrata Project’ που δημιουργήσαμε με τους φίλους μας στη First Nations να βοηθήσει να ρίξουμε λίγο περισσότερο φως στην άμεση ανάγκη για ειλικρινή συμφιλίωση σε αυτή τη χώρα και σε πολλά άλλα μέρη» είπαν τα μέλη της μπάντας σχετικά με το νέο κομμάτι που αφορά τους αυτόχθονες κατοίκους της Αυστραλίας. Ακούστε το κομμάτι εδώ.

benediction

H ιστορικη βρετανική death metal μπάντα Benediction πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο της δίσκο με τίτλο "Scriptures" τον Οκτώβριο. Θα είναι ο πρώτος της μετά το "Killing Music" του 2008. Ακούστε εδώ το πρώτο δείγμα από την επιστροφή τους με το "Rabid Carnality". 

  • SHARE
  • TWEET