Οι νέες κυκλοφορίες της 4ης Σεπτεμβρίου 2020

Σχετική ηρεμία μετά την σχετική καταιγίδα

04/09/2020 @ 17:06

Μπορεί η έναρξη του φθινοπώρου να μην συνδυάζεται σε επίπεδο κυκλοφοριών με μεγάλα ονόματα, όπως δηλαδή συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή στο ημερολογιακό κλέισιμο του καλοκαιριού, συναντάμε όμως πληθώρα καλλιτεχνών και αρκετές αξιόλογες δουλειές σε πολλά διαφορετικά ιδιώματα της rock και metal μουσικής.

Oceans of Slumber - "Oceans of Slumber"
Το "Oceans Of Slumber" είναι το λογικό βήμα μιας μπάντας που δικαίως μπορεί να θεωρείται μια (ανεπίκαιρη) ατμοσφαιρική metal υπερδύναμη.

Katavasia - "Magnus Venator"
Εδώ υπάρχουν συνθέσεις με τεράστιες δυνατότητες: να γίνουν κλασικές και να στρεφόμαστε σε αυτές, όταν θα εξηγούμε για πολλοστή φορά σε κάποιον, τί εστί black metal εν Ελλάδι.

The Pineapple Thief - "Versions Of The Truth"
Οι Βρετανοί progressive rockers κυκλοφορoύν το δέκατο τρίτο άλμπουμ της καριέρας τους που διαδέχεται το προ διετίας "Dissolution".

En Minor - "When The Cold Truth Has Word Its Miserable Welcome Out"
Ο Phil Anselmo (Pantera, Down, Superjoint Ritual) δημιούργησε μαζί με τους Stephen Taylor (Superjoint Ritual, 16 Horsepower), Kevin Bond (Superjoint Ritual), Jimmy Bower (Eyehategod, Down, Superjoint Ritual), Calvin και Joiner Dover (The Dover Brothers) και Steve Bernal (Temple Symphony Orchestra) τους En Minor. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ χαρακτηρίζεται από τους ίδιους  ως kill the party music, σε αντιδιαστολή με το party music.

All Them Witches - "Nothing As The Ideal"
Οι psychedelic rockers από το Nashville κυκλοφορούν τον έκτο δίσκο της καριέρας τους, που διαδέχεται το προ διετίας "ATW".

Project Theory - "Blood And Loyalty"
Η nu metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη διαθέτει στο κοινό τον νέο της δίσκο και έχει στα σκαριά την προώθησή του την ερχόμενη σεζόν.

Dead Lord - "Surrender"
Στο τέταρτο τους άλμπουμ, οι Σουηδοί hard rockers συνεχίζουν να πορεύονται ως άξιοι συνεχιστές της μουσικής κληρονομιάς των Thin Lizzy.

Stryper - "Even The Devil Believes"
Ακόμη και ο διάβολος πιστεύει, σύμφωνα τουλάχιστον με τους διαχρονικούς εκπρόσωπους του χριστιανικού hard 'n' heavy, που κυκλοφορούν το δωδέκατο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους.

Rikard Sjöblom’s Gungfly - "Alone Together"
O πολυοργανίστας Rikard Sjöblom (Big Big Train, πρώην Beardfish) κυκλοφορεί νέο άλμπουμ με τους Gungfly, έχοντας τους αδελφούς Rasmus και Petter Diamant σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα.

Airforce - "Strike Hard"
Οι βετεράνοι heavy metallers του Doug Sampson (ντράμερ των Iron Maiden στο θρυλικό "The Soundhouse Tapes" και στο b-side του single "Running Free", "Burning Ambition"), κυκλοφορούν το δεύτερο ολοκληρωμένο τους άλμπουμ.

Polymoon - "Caterpillars of Creation"
Στο ντεμπούτο τους άλμπουμ με συμπαραγωγό τον frontman των Oranssi Pazuzu, Jun-His, οι Φιλανδοί συνδυάζουν progressive psychedelia και cosmic space rock.

Legendry - "Heavy Metal Adventure"
Οι Αμερικανοί heavy/epic metallers κυκλοφορούν ένα EP τεσσάρων κομματιών με την ομώνυμη σύνθεση και τρεις διασκευές σε Basil Poledouris ("Anvil Of Crom" από την ταινία "Conan The Barbarian"), Manilla Road ("Metal) και Jethro Tull ("Broadsword").

Nέα άλμπουμ κυκλοφορούν ακόμη:
• οι Ισλανδοί death metallers Cult Of Lilith ("Mara")
• οι Αμερικανοί symphonic/melodic death metallers Foretoken ("Ruin")
• ο γιος του Phil Collins, Simon Collins ("Becoming Human")
• οι Ιταλοί groove metallers South Of No North ("Phagocity")
• οι progressive metallers από το Σικάγο Czar ("Gore Εn Regalia").

  • SHARE
  • TWEET