Οι νέες κυκλοφορίες της 15ης Μαΐου 2020

Paradise Lost, Triptykon, Firewind και Einstürzende Neubauten συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε μια Παρασκευή με πολλή καινούρια μουσική

15/05/2020 @ 14:13

Paradise Lost - "Obsidian"
Εκτός από την αναλυτική παρουσίαση του νέου δίσκου των Βρετανών, που βρίσκεται στις σελίδες μας από τα τέλη Απριλίου, μπορείτε να ανατρέξετε και στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Άλη Κοροβέση ο Nick Holmes.

Triptykon - "Requiem (Live At Roadburn 2019)"
Η θρυλική τριλογία "Requiem" παρουσιάστηκε ζωντανά στο περσινό Roadburn και επιτέλους βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων. Ο Αντώνης Καλαμούτσος είχε βρεθεί πέρυσι στην Ολλανδία και εκθέτει την αναλυτική άποψή του για το μεγάλο έργο του Tom Gabriel Fischer.

Firewind - "Firewind"
Οι ανανεωμένοι Firewind φαίνεται πως κερδίζουν το στοίχημα με το ομώνυμο άλμπουμ τους, σύμφωνα με τον Νίκο Καταπίδη, διαφοροποιώντας μάλιστα σε έναν βαθμό το ύφος τους, σε σύγκριση με το προ τριετίας "Immortals".

Pattern-Seeking Animals - "Prehensile Tales"
Η εκλεκτή παρέα των Pattern-Seeking Animals επιστρέψει με νέο άλμπουμ δέκα μόλις μήνες μετά το ομώνυμο ντεμπούτο και παρουσιάζοει το μελωδικό progressive rock στα καλύτερα του, αδιαφορώντας για κανόνες επιτυχίας.

ACxDC - "Satan Is King"
Εάν το όνομα του συγκροτήματος και ο τίτλος του άλμπουμ προκαλούν σύγχυση, ο Αποστόλης Ζαμπάρας ξεκαθαρίζει πως το grindcore των Καλιφορνέζων αντηχεί πλέον πιο
οργισμένο και πολιτικοποιημένο από ποτέ.

Horisont - "Sudden Death"
Μετά από ένα καταπληκτικό σερί εξαιρετικών '70s hard rock άλμπουμ, οι Σουηδοί καλούνται να πετύχουν τον ίδιο στόχο σε όρους ποιότητας, αν και αυτή τη φορά φαίνεται πως έχουν διαλέξει διαφοροποιημένο μονοπάτι. Τρίτο και τελευταίο κομμάτι που έδωσαν στην δημοσιότητα ήταν το "Runaway".

Einstürzende Neubauten - "Alles in Allem"
Οι εκ των πρωτοπόρων του industrial επιστρέφουν με νέο άλμπουμ, δεκατρία χρόνια μετά το "Alles Wieder Offen". Πρώτο single που δόθηκε στην δημοσιότητα ήταν το "Ten Grand Goldie".

Tyrant - "Hereafter"
Έχοντας απογοητεύσει το ελληνικό κοινό πριν από τρία χρόνια στο Up The Hammers Festival, οι Καλιφορνέζοι μάστορες του ακατέργαστου heavy metal καλούνται να ανασκευάσουν τις εντυπώσεις, έχοντας πίσω από το μικρόφωνο τον σπουδαίο ερμηνευτή Robert Lowe (Solitude Aeturnus και Candlemass).

Sparks - "A Steady Drip, Drip, Drip"
Το σπουδαίο δίδυμο των αδελφών Russell και Ron Mael επιστρέφει στην δισκογραφία με τον διάδοχο του προ τριετίας "Hippopotamus".

Σήμερα, 15 Μαΐου, νέα άλμπουμ κυκλοφορούν ακόμη μεταξύ άλλων οι Tokyo Blade εκπροσωπώντας το NWOBHM κίνημα ("Dark Revolution"), οι Νορβηγοί Okkultokrati κινούμενοι στα άκρα του σκληρού ηχητικού φάσματος ("La Ilden Lyse"), οι Βρετανοί rockers Asking Alexandria ("Like A House On Fire"), ο Αμερικανός singer-songwriter Jason Isbell ("Reunions"), ο επίσης Αμερικανός indie rocker Perfume Genius ("Set My Heart on Fire Immediately") και ο περίφημος Moby ("All Visible Objects").

  • SHARE
  • TWEET