Kirk Hammett: «Τα αγαπημένα μου solo στους Metallica»

«Πολλοί θα διαφωνήσουν με τις επιλογές μου»

23/12/2020 @ 13:31

Σε συνέντευξη του με το Metal Hammer, ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett, κλήθηκε να επιλέξει τρία από τα αγαπημένα του solo από όταν μπήκε στην μπάντα.

Ο Hammett προχώρησε σε δύο προφανείς επιλογές, όπως τα "Fade To Black" και "One" από τα "Ride The Lightning" και "...And Justice For All" αντίστοιχα.

«(Το "Fade To Black") είναι από τα αγαπημένα μου solo να παίζω ζωντανά γιατί μπορώ και αυτοσχεδιάζω, να το αλλάζω, να μην το παίζω ποτέ ίδιο. Δεν ξέρω τι θα παίξω μέχρι να ξεκινήσω και λατρεύω την αίσθηση να είμαι στην κόψη του ξυραφιού. Ζω για αυτόν τον ενθουσιασμό» είπε.

«Ο Lars (Ulrich) με κάλεσε να βάλω ένα solo στο καινούργιο demo ("One"). Θυμάμαι που εμφανίστηκα με την κιθάρα μου, ο Lars μου έβαλε το κομμάτι και εγώ κατάλαβα που θα μπει ο James (Hetfield). Του είπα να πατήσει το play και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να κάνω tapping στην ταστιέρα, ακολουθώντας τις συγχορδίες. Προέκυψε έτσι απλά» σχολίασε ο Hammett για το solo του "One".

Ωστόσο, η τρίτη του επιλογή ενδεχομένως να φανεί αιρετική στους φίλους του ιστορικού metal συγκροτήματος αφού προέρχεται από το "Load" και συγκεκριμένα το κομμάτι "Hero Of The Day". 

«Ο τρόπος που αλλάζει από μινόρε σε ματζόρε, ξεκινάει με ρυθμικό και μετά πάει στο επόμενο μέρος. Πολύς κόσμος θα διαφωνήσει, και δεν ξέρω γιατί, αλλά για μένα, είναι από τα αγαπημένα πράγματα που έχω κάνει» δήλωσε για την επιλογή του "Hero Of The Day".

  • SHARE
  • TWEET