Νέος δίσκος έπειτα από μισό αιώνα για τους MC5

Ο Wayne Kramer αποκάλυψε και πρόγευση από καινούριο single με τη συμμετοχή του Tom Morello

10/03/2022 @ 12:30

Λίγα χρόνια έπειτα από την επετειακή περιοδεία προς τιμήν του "Kick Out The Jams", ο Wayne Kramer δραστηριοποίησε εκ νέου τους θρυλικούς MC5.

Συγκεκριμένα, o κιθαρίστας και συνιδρυτής του εμβληματικού και άκρως επιδραστικού σχήματος από το Detroit ανακοίνωσε, πως το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει νέο δίσκο έπειτα από 51 χρόνια και το "High Time" του 1971!

Ο δίσκος, που προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί ο τίτλος του, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο μέσω της Ear Music, ενώ οι MC5 , που είναι εκ νέου υποψήφιοι προς ένταξη στο Rock And Roll Hall Of Fame φέτος, θα βγουν με διευρυμένο lineup, ως We Are All MC5 σε περιοδεία αρχής γενομένης τον Μάιο.

Την σύνθεση της μπάντας απαρτίζουν, πέραν του Kramer, ο τραγουδιστής Brad Brooks, ο ντράμερ Stephen Perkins (Jane's Addiction), η μπασίστρια Vicki Randle (Mavis Staples), καθώς και ο κιθαρίστας Stevie Salas (David Bowie).

Επιπρόσθετα, στον δίσκο θα συμμετέχει στα τύμπανα σε δύο κομμάτια ο αυθεντικός ντράμερ Dennis “Machine Gun” Thompson, καθώς και οι  Kesha, Alejandro Escovedo, Jill Sobule, Tim McIlrath (Rise Against) και William Duvall (Alice In Chains), με την παραγωγή να αναλαμβάνει ο σπουδαίος Bob Ezrin.

Παράλληλα με την αποκάλυψη της άφιξης του δίσκου και της περιοδείας, ο Kramer έδωσε στη δημοσιότητα μια πρόγευση από ένα καινούριο single, ονόματι "Heavy Lifting".

Μπορείτε να ακούσετε το σχετικό δείγμα εδώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η σύνθεση αποτελεί σύμπραξη του Kramer με τον Tom Morello.

Συντονιστείτε στο Rocking για κάθε νεότερη εξέλιξη γύρω από την πολυαναμενόμενη δισκογραφική επιστροφή των MC5.

  • SHARE
  • TWEET