King Diamond: «Δεν αντιγράφουν τους Mercyful Fate οι Ghost»

Ο εμβληματικός frontman εξηγεί τις διαφορές ανάμεσα στα δύο σχήματα

29/03/2022 @ 14:36

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Metal Hammer, ο King Diamond τοποθετήθηκε σχετικά με τη συνηθισμένη σύγκριση μεταξύ του ήχου των Ghost και των Mercyful Fate.

Από τις απαρχές της καριέρας τους, η επιρροή του θρυλικού heavy metal σχήματος στον ήχο των Σουηδών έχει εντοπισθεί και αναπαραχθεί σε πληθώρα δημόσιων συζητήσεων και κριτικών.

Ωστόσο, ο King Diamond, δεν αποδέχεται πως οι Ghost έχουν αντιγράψει τους Fate, δηλώνοντας συγκεκριμένα:

«Μερικοί έχουν συγκρίνει τις δύο μπάντες, αλλά εγώ δεν ποτέ δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Τους έβλεπα ανέκαθεν ως ένα σχήμα στο ύφος των Blue Oyster Cult. Είμαι βέβαιος πως έχουν επηρεαστεί λίγο και από εμάς, αλλά έχουν το δικό τους στυλ. Δεν ένιωσα ποτέ πως μας αντιγράφουν. Εμείς δίνουμε μεγάλη έμφαση στα κιθαριστικά σόλο ενώ αυτοί ειδικά στους πρώτους δίσκους τα χρησιμοποίησαν ελάχιστα.

Επίσης, έχουν μια σκηνική παρουσία πολύ διαφορετική από τη δική μας. Βλέπεις κόσμο να λέει πως αυτό το πήραν από τον King Diamond και τους Mercyful Fate αλλά δεν ισχύει. Δεν είναι πως δεν διαθέτουμε χιούμορ στις εμφανίσεις μας, αλλά το θέαμα είναι πιο σκοτεινό και γκροτέσκο. Το δικό μας είναι ένα σόου τρόμου, ενώ το δικό τους είναι πιο πολύ χιουμοριστικό.

Δεν μου αρέσει τόσο η pop πλευρά του ήχου τους αλλά έχουν με βεβαιότητα μερικά πολύ heavy κομμάτια. Το κάνουν βέβαια εξαιρετικά, είναι φανταστικοί συνθέτες». 

Υπενθυμίζεται πως οι Ghost κυκλοφόρησαν πριν λίγες εβδομάδες το εξαιρετικό και εμπορικά επιτυχημένο"Impera".

  • SHARE
  • TWEET