Οι Kikagaku Moyo έρχονται στη χώρα μας

Οι Ιάπωνες psych rockers ζωντανά για μια εμφάνιση τον Δεκέμβριο

18/05/2018 @ 11:48

Οι Kikagaku Moyo, ένα από πλέον ανερχόμενα και δυναμικά ονόματα της παγκόσμιας ψυχεδελικής σκηνής, ζωντανά στην Αθήνα!

Οι Ιάπωνες psych rockers έρχονται για μία και μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club, με σκοπό να επιβεβαιώσουν τη φήμη τους ως ένα από τα καλύτερα live acts του χώρου, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η προπώληση ξεκινάει στα 19 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 25 ευρώ.

Διάθεση:

Τηλεφωνικά / στο 11876

Online / Viva.gr / fuzzclub.gr

Φυσικά σημεία / στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's ( Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ . Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Kikagaku Moyo + opening act (tba)

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, fuzzclub.gr).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Kikagaku Moyo

Οι Kikagalu Moyo σχηματίστηκαν στο Tokyo, το καλοκαίρι του 2012. Το όνομά τους σημαίνει Γεωμετρικά Μοτίβα στα Ιαπωνικά και ο ήχος τους συνδυάζει στοιχεία krautrock, acid folk και Ινδικών ragas, με έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση, ισορροπώντας ανάμεσα σε βαριά, συντριπτικά jams και πιο μαλακές συγκινητικές στιγμές, φέρνοντας στο νου groups από την πατρίδα τους, όπως οι Acid Mothers Temple και οι Ghost , αλλά και παλαιότερους εκπροσώπους του είδους, όπως οι Far East Family Band και οι Flower Travellin' Band.

Ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος είναι ο Go Kurosawa (drums / φωνητικά) και ο Tomo Katsurada (κιθάρα / φωνητικά). Στην πορεία, προστέθηκαν και οι Kotsuguy (μπάσο), Daoud Popal (κιθάρα), Ryu Kurosawa (σιτάρ) δίνοντας στη μπάντα τη σημερινή της μορφή. Το 2013, ηχογράφησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε ψηφιακά από τους ίδιους πριν βγει και σε βινύλιο, σε συμπαραγωγή των γνωστών ελληνικών labels, Cosmic Eye και Sound Effect Records. Ένα χρόνο αργότερα, το άλμπουμ κυκλοφόρησε και από την αμερικανική Captcha Records.

Μέσα στο 2014, κυκλοφόρησαν δύο ακόμα άλμπουμ ("Mammatus Clouds" και "Forest Of Lost Children") που τους κατέστησαν ως μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες της διεθνούς ψυχεδελικής σκηνής.

Συμμετείχαν στο Austin Psych Fest, το L.A . Psych Fest και το Karma Fest, και πραγματοποίησαν επιτυχημένες περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη. Το 2015, κυκλοφόρησαν τρία split singles με τους Moon Duo, τους Kinski και τον αρχηγό των Acid Mothers Temple , Makoto Kawabata . Το 2016, μας πρόσφεραν το πιο πρόσφατο, μέχρι στιγμής, άλμπουμ τους, "House In The Tall Grass", το οποίο κυκλοφόρησε από το Ιαπωνικό label Guruguru Brain.

To 2017, πήραν μέρος στην εκλεκτή παρέα του Gizzfest, περιοδεύοντας μαζί με τους King Gizzard & The Lizard Wizard , βλέποντας το όνομά τους να αναφέρεται όλο και πιο συχνά ανάμεσα στις σπουδαίες ανερχόμενες δυνάμεις της psych-rock. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους, ικανές να συνθλίψουν την ψυχή και να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα έντασης, τους έχουν προσδώσει ένα cult status τα τελευταία χρόνια. Η φήμη τους ως ένα πραγματικά άγριο live act επιβεβαιώνεται σε κάθε συναυλία που δίνουν, παρασύροντας το κοινό με την απίστευτη ενέργειά τους.

«Η χρήση του σιτάρ στον κόσμο της ψυχεδέλειας είναι σίγουρα κάτι δοκιμασμένο, αλλά η εικόνα που έχει κάποιος για τον τρόπο που παίζεται το συγκεκριμένο όργανο κυριολεκτικά διαλύεται από τους Kikagaku Moyo, των οποίων το krautrock θα έκανε τους Can υπερήφανους. Μετά από αυτό, ακολουθεί ένα ταξίδι στο blues-rock, στα drones των Velvet Underground και στο metal των Sabbath. Η μπάντα αφήνει τη σκηνή και ο κόσμος περιμένει, μάταια, για ένα encore. Αλλά είπαν ότι είχαν να πουν. Οι Kikagaku Moyo είναι μία μπάντα που προσφέρει ασυναγώνιστη ποικιλία, εκτελεσμένη με απαιτητική δεξιότητα και αμοιβαία αρμονία. Το show τους είναι ασύγκριτο!» / Farout Magazine

«Όλα αυτά καθιστούν τους Kikagaku Moyo ως ένα φυσικό, όσο και αναπάντεχο, άκουσμα. Μία ψυχεδελική μηχανή καταστροφής από την Ιαπωνία, των οποίων η άγρια live φήμη έχει πυροδοτηθεί παγκοσμίως από τα επικά jams τους, που είναι πιο μακριά και από τα μαλλιά τους! Ηχητικά, το group στήνει έναν ρυθμικό σκελετό που στηρίζεται στο κινητικό groove του krautrock, τις λαμπερές κιθαριστικές γραμμές και ένα σιτάρ τόσο... φρικαρισμένο που μπορεί να διαρρήξει χώρο και χρόνο την ίδια στιγμή!» / Clashmusic

«Οι Ιάπωνες αποδείχτηκαν όχι μόνο γνώστες στο πως να κάνουν το κοινό να περάσει όμορφα, αλλά μύστες του κοινού στη ψυχεδέλεια. Το συγκρότημα μας χάρισε επικές στιγμής συγκίνησης με συνεχές headbanging των μελών και με έναν drummer που κάθε χτύπημά του ήταν και μια γροθιά στο στομάχι μας! Ο Ryu Kurosawa με το sitar απέδειξε με χαρακτηριστική μαεστρία πως πρόκειται για ένα rock όργανο αν χρησιμοποιηθεί σωστά και με τα κατάλληλα συστατικά μπορεί να γίνει τόσο heavy όσο και μια κιθάρα. Οι Kikagaku Moyo έδωσαν ένα καταιγιστικό show και αφού το κοινό ήθελε και άλλο, ανέβηκαν ξανά για ένα χορταστικό encore που μας αποτελείωσε!» / Rockinathens για την προηγούμενη εμφάνιση των KM στην Αθήνα

«Αυτό που ζήσαμε έμοιαζε λοιπόν με μια κατάσταση στην οποία σου ψιθυρίζουν τρυφερά γλυκόλογα, στολίζοντας με λουλούδια τα μαλλιά σου· ξαφνικά όμως, μόλις ξεχνιόσουν, το ίδιο χέρι σ' άρπαζε με δύναμη, σε πετούσε σ' έναν τοίχο και σε έκανε να λησμονήσεις τ' όνομά σου! Και έτσι, τα μεσάνυχτα (και κάτι), όταν τελείωσε δηλαδή και το encore, η κολεκτίβα από το Τόκυο άλλοτε μας είχε χαυνώσει σε στοχαστικούς ηχότοπους και άλλοτε - εξισορροπιστικά θαρρείς και πριν καταλάβεις από πού σε βρήκε - μας είχε τόσο ισοπεδώσει, ώστε ακόμη και οι ψυχραιμότεροι έψαχναν τον εγκέφαλό τους, ο οποίος έκανε γκελ στους στενούς τοίχους» / Avopolis για την προηγούμενη εμφάνιση των KM στην Αθήνα

Kikagaku Moyo

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET