Ο Jimmy Page θυμάται την πρώτη του συνάντηση με τους Rolling Stones

Ο θρυλικός κιθαρίστας σχολιάζει και τη συνεργασία του με την μπάντα στο "Scarlet"

31/08/2020 @ 10:43

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους The Times, ο θρυλικός κιθαρίστας των Led Zeppelin, Jimmy Page, αναφέρθηκε στις πρώτες συναντήσεις του με τους Rolling Stones.

Συγκεκριμένα, ο Page ανακάλεσε:

«Πρωτογνώρισα τον Keith και τον Mick σε ένα από τα πρώτα blues φεστιβάλ. Ήμασταν όλοι στο πίσω μέρος ενός van και πηγαίναμε από το ένα μέρος στο άλλο».

Ο μουσικός, ερωτήθηκε και για την συνεργασία του με τους Rolling Stones για το "Scarlet", που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες επίσημα και θα περιέχεται στην επερχόμενη επανέκδοση του "Goat Head Soup":

«Ο Ronnie (Wood) είχε ένα στούντιο στο υπόγειο, και με είχε προσκαλέσει για να συμμετέχω στην ηχογράφηση. Θα ήμουν με τον Keith, και θα παρευρισκόταν και ο Ian Stewart. Οπότε σκέφτηκα, αυτό είναι εξαιρετικό, ας συμμετέχω.

Ο Ronnie δεν έπαιξε στο κομμάτι. Ο Keith ήρθε και έστησε τον εξοπλισμό του και εγώ έπιασα την κιθάρα μου. Προφανώς, πρόσεξα πολύ όσα έπαιζε ο Keith και έτσι επινόησα ένα riff που θα πηγαίνει λίγο ανάποδα στην ροή. Το να δουλεύω με τον Keith πάνω σε κάτι από το μηδέν, ήταν τέλειο».

Ο Page,  δήλωσε επίσης πως άκουσε την νέα εκδοχή του κομματιού και πως ενθουσιάστηκε αφού «ακούγεται πολύ δυναμικό».

«Θυμάμαι να παίζω όλα μου τα μέρη στην κιθάρα, όλα ήταν εκεί. Νιώθω πως είναι καλό και πως όλοι ήμασταν σε φόρμα».

  • SHARE
  • TWEET