Ο Iggy Pop και ο Jim Jarmusch παρουσιάζουν το "Gimme Danger" στο φεστιβάλ των Καννών

Iggy: «Ήμουν "τριπαρισμένος" στις περισσότερες από τις σκηνές που δείχνει το ντοκιμαντέρ»

19/05/2016 @ 20:24

Ο Iggy Pop και ο Jim Jarmusch βρίσκονται αυτές τις μέρες στις Κάννες παρουσιάζοντας το τελευταίο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη, που είναι επικεντρωμένο στους Stooges και έχει τίτλο "Gimme Danger".

Σε συνέντευξη τύπου των δυο ο Iggy «γοήτευσε» τους παρευρισκόμενους με ιστορίες από το παρελθόν και σκέψεις που περιλάμβαναν πολιτική, ναρκωτικά και άφθονο rock 'n' roll.

«Αν θέλετε να κάνετε ερώτηση στον κύριο Pop παρακαλώ να φωνάξετε», ξεκίνησε ο συντονιστής της συνέντευξης με τον Iggy Pop να συμπληρώνει ότι «μόνο με αυτόν τρόπο μπορούμε να συννενοηθούμε καθώς είμαι μισόκουφος».

Ο Jarmusch κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε πως το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε αναμνήσεις του τραγουδιστή των Stooges, σε αρχειακό υλικό και σπάνιες φωτογραφίες. «Ο Iggy εξιστορεί τις αναμνήσεις του από τα άγρια live των Stogges της δεκαετίας του 60 και του 70. Με αυτό τον τρόπο ξεδιπλώνεται στο φιλμ η ιστορία της πιο επιδραστικής μπάντας του punk- rock».

«Είδα το ντοκιμαντέρ για πρώτη φορά χθες το βράδυ και με συγκλόνισε το ότι ήμουν "προϊόν" εκείνων των εποχών», παραδέχθηκε ο Iggy και συνέχισε: «Ήμουν "τριπαρισμένος" στις περισσότερες από τις σκηνές που δείχνει η ταινία. Οι συναισθηματικές μεταπτώσεις μου εκείνα τα χρόνια ήταν ακραίες. Μπορούσες να με βλέπεις την μια στιγμή να είμαι επιθετικός και την άλλη να γελάω».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν συνεχίζει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στα 69 του, απαντά: «Χμμ, ναρκωτικά. Πρέπει ο κόσμος να σταματήσει τη χρήση τους. Για μένα ένα ποτήρι κρασί είναι ότι καλύτερο. Άλλοι προτιμούν το χόρτο και είναι ok».

Σκηνοθέτης και μουσικός αποχώρησαν με τον Iggy να υπόσχεται πως «θα περπατήσει στο χαλί» της κεντρικής εκδήλωσης του φεστιβάλ …χωρίς πουκάμισο.

  • SHARE
  • TWEET