Με καρκίνο διαγνώσθηκε ο Greg Norton των Husker Du

Ανακοινώθηκε καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για τα ιατρικά έξοδα του συνιδρυτή και μπασίστα της επιδραστικής post-hardcore μπάντας

04/07/2022 @ 13:43

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Greg Norton, ευρύτερα γνωστός ως ο μπασίστας και συνιδρυτής των Hüsker Dü, αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με καρκίνο:

«Στις αρχές του Ιουνίου διαγνώσθηκα με καρκίνο του προστάτη. Οι γιατροί μου στη Mayo Clinic θεωρούν πως έχω εξαιρετικές πιθανότητες, αλλά χρειάζεται να τον αφαιρέσουμε άμεσα, προχωρώντας σε χειρουργείο και θεραπεία».

Επιπρόσθετα, άτομα από το οικείο περιβάλλον του Norton, εκκίνησαν καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης μέσω του GoFundMe, στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε μέσω του εξής συνδέσμου.

Σημειώνεται πως ο Norton ίδρυσε το ιστορικό post-hardcore σχήμα το 1979 μαζί με τους Bob Mould και Grant Hart, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από καρκίνο το 2017.

Με τους Hüsker Dü ο Norton κυκλοφόρησε έξι δίσκους, από το 1983 και το "Everything Falls Apart" έως το "Warehouse: Songs And Stories" του1987, ορίζοντας εν πολλοίς το ιδίωμα, αποτελώντας επιρροή για πληθώρα μετέπειτα μπαντών, όπως οι Νirvana και οι Pixies.

Υπενθυμίζεται πως τα κλασικά "Zen Arcade" (1984) και "Νew Day Rising" (1985) των Hüsker Dü περιλαμβάνονται στα 100 alternative rock άλμπουμ των '80s, όπως αναδείχθηκαν από τη συντακτική ομάδα του Rocking, ενώ το νέο σχήμα του Norton, οι UltraBomb, στους οποίους συμμετέχουν και οι Finny McConell (The Mahons) και Jamie Oliver (UK Subs), θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους στις 15 Ιουλίου.

  • SHARE
  • TWEET