Billie Joe Armstrong: «Οι Sex Pistols σκότωσαν το punk πριν γίνει εμπορικό»

Ο frontman των Green Day σχολίασε την επιρροή του θρυλικού συγκροτήματος στην πορεία του ως μουσικός

27/05/2022 @ 14:35

Ο Billie Joe Armstrong κλήθηκε να σχολιάσει την επιρροή που είχαν οι Sex Pistols στην πορεία του ως μουσικός.

Συγκεκριμένα, ο frontman των Green Day κλήθηκε από το Rolling Stone, μαζί με τους Peter Hook (Joy Division, New Order), Darryl Jenifer (Bad Brains), Julia Cumming (Sunflower Bean), Genesis Owusu και Jason Williamson (Sleaford Mods) να μιλήσει για την πρώτη φορά που άκουσε τους Sex Pistols, με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα του σχετικού biopic του Danny Boyle για την μπάντα:

«To "Never Mind The Bollocks" ήταν ένα από τα πρώτα punk άλμπουμ που άκουσα. Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου όταν άκουσα το "Holidays In The Sun" είναι το πως αυτές οι κιθάρες ηχούσαν μαζικές και αληθινές. Ακούγοντας τα φωνητικά του Lydon, ένιωθα πως ήταν ένα είδος αντι-τραγουδιστή. Για μένα, είχε τεράστια επίδραση. Όλα γύρω από αυτό, οι στίχοι, ο κιθαριστικός ήχος, τα τραγούδια, όλα ήταν τέλεια.

Οι Sex Pistols σκότωσαν το punk πριν προλάβει να γίνει εμπορικό. Απέδειξαν πως το punk rock δεν προοριζόταν για τις μάζες. Αν πιάνεις μια κιθάρα για να παίξεις punk rock, δεν το κάνεις για τη φήμη. Το κάνεις γιατί είναι κάτι σημαντικό για σένα προσωπικά, γιατί είναι κάτι το underground, και αυτή ακριβώς ήταν και η εμπειρία μου τα πρώτα χρόνια των Green Day. Βέβαια, η πορεία των Green Day ήταν εντελώς διαφορετική, αλλά δεν θα μπορούσα να το προβλέψω με τίποτα τότε.

Σου δίνει πίστη πως η μουσική δεν υπάρχει για να είναι ένα προϊόν βιομηχανικής παραγωγής και κατανάλωσης. Υφίσταται γιατί άνθρωποι επενδύουν τις ζωές τους και αντανακλούν το πώς νιώθουν για τους εαυτούς και τον κόσμο γύρω τους».

Υπενθυμίζεται πως το πιο πρόσφατο άλμπουμ των Green Day, "Father Of All Motherfuckers", κυκλοφόρησε το 2020.

  • SHARE
  • TWEET