O Glenn Tipton παραχωρεί δικαιώματα της δισκογραφίας των Judas Priest

Η συμφωνία περιλαμβάνει σχεδόν 200 τραγούδια των Metal Gods

14/03/2021 @ 15:28

Ο κιθαρίστας των Judas Priest και μέλος του συγκροτήματος από το 1974 Glenn Tipton παραχώρησε το 50% των δικαιωμάτων που του αναλογούν στην Reach Music Publishing.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σχεδόν 200 τραγούδια των Metal Gods, από το τρίτο άλμπουμ "Sin After Sin" που κυκλοφόρησε το 1977 μέχρι το πιο πρόσφατο "Firepower" του 2018.

Συμπεριλαμβάνονται ακόμη τα δύο προσωπικά του άλμπουμ, "Baptizm Οf Fire" και "Edge Of The World", από το 1997 και το 2006 αντίστοιχα.

Ο Tipton υπήρξε βασικός συνθέτης για το σύνολο της δισκογραφίας των Βρετανών θρύλων, ως επί το πλείστον μαζί με τους Rob Halford και K. K. Downing.

Στις αρχές του 2018, αποκάλυψε ότι πάσχει από την νόσο του Parkinson και ανακοινώθηκε η απόσυρσή του από τις περιοδείες του συγκροτήματος, με αντικαταστάτη τον παραγωγό Andy Sneap.

Το τελευταίο περίπου χρόνο, έχει γενικευτεί η τάση πώλησης δικαιωμάτων που αναλογούν στους πλέον εμπορικούς καλλιτέχνες, όπως ο Bob Dylan και η Stevie Nicks, σε επενδυτικές εταιρίες όπως η Hipgnosis Songs Fund.

Τον Ιανουάριο, ανακοινώθηκε η πώληση για το 50% του μουσικού καταλόγου του Neil Young, αλλά και των δικαιωμάτων του παραγωγού Bob Rock για το πολυπλατινένιο "Black Album" των Metallica.

  • SHARE
  • TWEET