Tobias Forge: «Αρκετές μπάντες ψεύδονται όταν ακυρώνουν περιοδείες για υγειονομικούς λόγους»

Ο ιθύνων νους των Ghost θεωρεί πως μουσικοί χρησιμοποίησαν την ασφάλεια ως πρόσχημα για τα μειωμένα κέρδη

11/05/2022 @ 09:44

Όπως έχει γίνει αντιληπτό, η τρέχουσα πανδημία έχει επιφέρει πλήθος ακυρώσεων και αναβολών περιοδειών και συναυλιών τα τελευταία χρόνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο podcast του Johnny Christ, μπασίστα των Avenged Sevenfold, ο Tobias Forge, frontman των Ghost, εμβάθυνε στο εν λόγω γεγονός προσφέροντας μια ιδιαίτερη άποψη.

Συγκεκριμένα, ο Forge υποστήριξε πως οι ακυρώσεις συναυλιών εξαιτίας υγειονομικών λόγων και για την διασφάλιση της ασφάλειας όλων των παρευρισκομένων συχνά αποτελούσε πρόσχημα για οικονομικούς λόγους.

Δίχως να μασήσει τα λόγια του, ο Papa Emeritus IV απάντησε σε σχετική ερώτηση:

«Το πρόβλημα τώρα είναι πως αρκετές από τις μπάντες στο τέλος της ημέρας δεν βρήκαν την πρόταση αρκετά ικανοποιητική. Δεν βγαίνουν όμως να πουν, πως, κοιτάξτε, δεν θα έχουμε όσα έσοδα θα θέλαμε, οπότε θα επιλέξουμε να ακυρώσουμε τις εμφανίσεις μέχρι οι συνθήκες να είναι ιδανικές και η κατάσταση στην αγορά να μοιάζει καλύτερη.

Βγαίνουν και λένε στο κοινό πως για λόγους ασφάλειας δεν περιοδεύουν. Αυτό όμως αποτελεί ένα απαίσιο μήνυμα προς το κοινό, προς την υπόλοιπη βιομηχανία και σε όλους όσους εξαρτώνται από αυτούς, από τους promoters, μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο στα venues. Όλοι αυτοί οι τύποι είδαν τις περιοδείες να ακυρώνονται επειδή 4-5 τύποι ή τύπισσες αποφάσισαν πως τα χρήματα δεν είναι καλά.

Και αφήνουν επίσης να εννοηθεί πως καλύτερα ο κόσμος να μην πάει σε συναυλίες, γιατί δεν είναι ασφαλές».

Όταν όμως ο Christ ρώτησε τον Forge αν γνωρίζει μπάντες που ευθέως δήλωσαν κάτι σχετικό, ο μουσικός συνέχισε:

«Όχι, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Αν μια μπάντα επιλέξει να πει πως δεν είναι ασφαλής μια περιοδεία λόγω Covid, στέλνει ένα μήνυμα στο κοινό της.

Και μην ξεχνάς, έχουμε καλλιεργήσει σε μεγάλο βαθμό μια μικροβιοφοβία και μια αγοραφοβία τώρα, και είναι και αυτό πρόβλημα.

Απαιτεί πολύ κουράγιο για αρκετό κόσμο να ξαναπάει σε συναυλίες, να ξαναβγεί έξω. Όσο όμως μουσικοί ακόμη λένε πως δεν περιοδεύουμε για υγειονομικούς λόγους, πως ο κόσμος ακόμα δεν είναι ασφαλής λόγω Covid, περνάνε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο, θα έπρεπε να είναι ειλικρινείς».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το podcast εδώ, ενώ υπενθυμίζεται πως οι Ghost κυκλοφόρησαν φέτος το εξαιρετικό "Ιmpera".

Επιπρόσθετα, μπορείτε να ανατρέξετε στις ανταποκρίσεις του Rocking από τις συναυλίες των Σουηδών σε Λονδίνο και Γλασκώβη τον προηγούμενο μήνα, εδώ και εδώ αντίστοιχα.

  • SHARE
  • TWEET