Πέθανε ο Dusty Hill των ZZ Top

Η αδιαίρετη τριάδα σπάει μετά από μισό και πλέον αιώνα

28/07/2021 @ 22:22

Μετά από μισό και πλέον αιώνα, η αδιαίρετη τριάδα των ZZ Top σπάει για πάντα, καθώς έφυγε σήμερα από την ζωή ο Dusty Hill σε ηλικία 72 ετών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι Frank Beard και Billy Gibbons, ο μπασίστας και τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του:

«Θλιβόμαστε σήμερα από τα νέα, ο Φίλος Dusty Hill απεβίωσε στον ύπνο του στο σπίτι του, στο Χιούστον του Τέξας.

Εμείς, μαζί με λεγεώνες οπαδών του ZZ Top σε όλο τον κόσμο, θα χάσουμε τη σταθερή παρουσία σου, την καλή σου φύση και διαρκή δέσμευση για την παροχή αυτού του μνημειώδους bottom στο Top.

Θα είμαστε για πάντα συνδεδεμένοι σε αυτό το "Blues Shuffle in C". Θα λείπεις πολύ amigo.»

Με τον Beard σταθερά πίσω από τα τύμπανα, ο Hill μοιράστηκε τα φωνητικά με τον κιθαρίστα Gibbons από το 1969, και από ένα σημείο και έπειτα τις χαρακτηριστικές μακριές γενιάδες.

Η σταθερή τριάδα έγραψε ιστορία κυρίως κατά την δεκαετία του '70, κυκλοφορώντας μία σειρά από κλασικά άλμπουμ στον χώρο όπου ενώνονται τα blues με το hard rock, καταγράφοντας παράλληλα μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.

Ο τελευταίος στούντιο δίσκος των ZZ Top με τίτλο "La Futura" κυκλοφόρησε το 2012.

Στην χώρα μας, είχαμε την τύχη να δούμε ζωντανά το θρυλικό trio τον Οκτώβριο του 2009, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, σε μια μεγάλη εμφάνιση αντάξια της ιστορίας του.

Διαβάστε ακόμη:

A Hellraisers Guide From A To ZZ

ZZ Top: A Tribute From Friends

  • SHARE
  • TWEET