Τα blues του Joe Satriani

Ο κορυφαίος βιρτουόζος κιθαρίστας επιλέγει τις αγαπημένες του ηχογραφήσεις

08/11/2021 @ 19:22

Σε πρόσφατο άρθρο του Classic Rock, o Joe Satriani επέλεξε τις αγαπημένες του blues ηχογραφήσεις, εστιάζοντας στον τρόπο που το γενικότερο feeling υπερέχει της τεχνικής, και φυσικά στις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν οι κορυφαίοι rock καλλιτέχνες.

Ακολουθούν αναλυτικά οι επιλογές του κορυφαίου βιρτουόζου κιθαρίστα, συνοδευόμενες από αποσπάσματα των σχετικών περιγραφών.

Jimmy Reed - "Little Rain"
Το κυνήγι της τελειότητας ίσως σε εμποδίσει να πετύχεις την αληθινή μαγεία. Υπάρχουν τόσα πολλά στραβά πράγματα σε αυτό το τραγούδι, όπως το κούρδισμα της κιθάρας, είναι όμως ανεκτίμητο.

The Rolling Stones - "12x5"
Ήταν αυτοί οι ηλεκτρικοί blues μουσικοί που λάτρεψα, αλλά δεν είχα ιδέα από πού πήραν αυτή τη μουσική. Χρειάστηκαν τα εφηβικά μου χρόνια για να το ανακαλύψω.

B.B. King - "The Thrill Is Gone"
Ξύπνησα και τελικά συνειδητοποίησα ότι εκείνα τα rock συγκροτήματα που αγαπούσα αποθέωναν τον Howlin’ Wolf, τον Muddy Waters και όλους αυτούς τους τύπους όπως ο Albert King και ο BB King.

ZZ Top - "Loaded"
Ο Billy Gibbons επανεφευρίσκει πώς να γράφει ένα blues τραγούδι κάθε φορά που οι ZZ Top βγάζουν έναν νέο δίσκο. Είναι αξιοσημείωτο.

Led Zeppelin - "Since I’ve Been Loving You"
Μεγάλωσα με τον Jeff Beck, τον Hendrix και τον Jimmy Page. Ό,τι και να έκανε στην κιθάρα θα μετατρέπονταν σε τεχνική.

John Lee Hooker - "Boogie Chillen"
Το στυλ του δεν ταίριαζε στις μπάντες που έπαιζα, οπότε με ενδιέφερε γιατί ακουγόταν έτσι, λάτρευα όλο το πακέτο.

Slim Harpo - "Shake Your Hips"
Η πρώτη φορά που άκουσα τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια ήταν μέσω διασκευών, όπως και η μουσική του Slim Harpo που έμαθα από το "Exile On Main St" των Stones. Θα επέστρεφα να ακούσω τις πρωτότυπες εκτελέσεις και θα αναρωτιόμουν τί συμβαίνει.

Eric Clapton - "From The Cradle"
Ήμουν οπαδός Clapton από τότε που ξεκίνησα να παίζω κιθάρα, αυτός ο δίσκος όμως ήταν πραγματικά αξιοσημείωτος.

  • SHARE
  • TWEET