"Dune": Πως ο Hans Zimmer ηχογράφησε την διασκευή σε Pink Floyd που ακούστηκε στο trailer

Για τις ανάγκες της διασκευής επιστρατεύθηκε χορωδία 32 ατόμων

18/09/2020 @ 12:18

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το trailer της πολαυαναμενόμενης μεταφοράς της κλασικής sci-fi νουβέλας του Frank Herbert, "Dune" στους κινηματογράφους, δια χειρός του σκηνοθέτη Denis Villeneuve.

Σε αυτό, όπως είναι γνωστό, ακούγεται μια διασκευή του διάσημου συνθέτη Hans Zimmer, που ανέλαβε το soundtrack της ταινίας, στο κλασικό "Eclipse" των Pink Floyd.

Η αξιοποίηση του τελευταίου τραγουδιού του μυθικού "The Dark Side Of The Moon", είναι μια αναφορά στην απόπειρα του Alejandro Jodorowsky να μεταφέρει το 1974 το έργο στη μεγάλη οθόνη, κατά την οποία, οι Pink Floyd αναμένονταν να υπογράψουν το επιβλητικό soundtrack.

Όπως αποκάλυψε το Variety για την διασκευή του Zimmer, ο σπουδαίος συνθέτης, επιστράτευσε μια χορωδία 32 μελών υπό την καθοδήγηση του Edie Lehmann Boddicker, γνωστού από τη συνεργασία του με τον Zimmer για το soundtrack του πρόσφατου "Lion King".

Συγκεκριμένα, δώδεκα μέλη ανέλαβαν να τραγουδήσουν τους στίχους του "Eclipse" ενώ όλοι συνεισέφεραν στα χορωδιακά μέρη. Όπως αναφέρει ο Boddicker:

«Τηρήσαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Όλοι φορούσαν μάσκες εκτός από όταν βρίσκονταν σε ατομικά κουβούκλια από γυαλί, με εξατομικευμένο εξοπλισμό και με κάθε αντικείμενο να απολυμαίνεται μεταξύ των δοκιμών. Ο Hans ήθελε να τιμήσει την αρχική εκδοχή, αλλά σε πιό ήπιο ύφος, οπότε δεν ήθελε τα φωνητικά να κυριαρχούν».

Ο Hans Zimmer μάλιστα επέβλεπε την συνολική διαδικασία μέσω FaceTime από το σπίτι του, ενώ οι οκτώ ηχογραφήσεις, σε βάρδιες των τεσσάρων μελών της χορωδίας, πραγματοποιήθηκαν στα  Remote Control studio του συνθέτη στη Santa Monica, με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων.

Υπενθυμίζουμε πως στις ηλεκτρονικές μας σελίδες μπορείτε να ανατρέξετε σε έναν οδηγό δισκογραφίας για τους Pink Floyd, όπου προφανώς περιλαμβάνεται το "The Dark Side Of The Moon", ενώ ο Dennis Villeneuve εκπροσωπείται με δύο ταινίες στο αφιέρωμα της συντακτικής ομάδας στις 30 καλύτερες ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας.

  • SHARE
  • TWEET