Ο Corey Taylor μιλά για τον επερχόμενο προσωπικό του δίσκο

Το ντεμπούτο άλμπουμ του θα κυκλοφορήσει κοντά στο Σεπτέμβριο

16/07/2020 @ 12:29

Δείγμα από τα γυρίσματα του πρώτου videoclip από την επερχόμενη δουλειά του Corey Taylor έδωσε στη δημοσιότητα ο διάσημος μουσικός.

Ο frontman των Slipknot και Stone Sour θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με εκτιμώμενη ημερομηνία μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο Taylor ηχογράφησε το άλμπουμ με την προσωπική του μπάντα αποτελούμενη από τους Jason Christopher στο μπάσο, τον Dustin Schoenhofe στα τύμπανα και τους Zach Throne και Christian Martucci στις κιθάρες.

Σχετικά με τον επερχόμενο δίσκο του ο Corey Taylor είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Knotfest.com: «Ήταν κάτι που σχεδίαζα να κάνω του χρόνου όταν σταματάγαμε τις περιοδείες με τους Slipknot, και, προφανώς, λόγω του κορωνοϊού τα πλάνα μας άλλαξαν. Αλλά σκέφτηκα ότι ίσως τώρα ήταν η στιγμή να το κάνω. Οπότε απομονωθήκαμε όλοι για δυο βδομάδες, μαζί με τον παραγωγό, Jay Ruston, και τους ανθρώπους στο στούντιο Hideout του Kevin Churco στο Las Vegas».

«Το υλικό το δουλεύαμε αρκετό καιρό» συνέχισε. «Χρονολογείται από πολύ πρόσφατα μέχρι πίσω την εποχή που πήγαινα λύκειο. Είναι υλικό που δεν ταίριαζε με τις άλλες μπάντες. Είχε διαφορετική ενέργεια και διαφορετική αίσθηση. Ηχογραφήσαμε το 98 με 99% της μουσικής ζωντανά στο στούντιο. Το μόνο που προστέθηκε μετά ήταν τα φωνητικά, το πιάνο και μερικές ακουστικές κιθάρες. Κάναμε 25 κομμάτια σε 2,5 εβδομάδες».

Σχετικά με το πόσο κομμάτια θα βρίσκονται τελικά στον δίσκο, απάντησε: «Δεκατρία καινούργια. Ηχογραφήσαμε επίσης επτά διασκευές και εξι ακουστικές εκτελέσεις ορισμένων κομματιών. Ή έξι διασκευές και έξι ακουστικά; Δεν είμαι σίγουρος. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ρίξαμε πολλή δουλειά σε 2,5 βδομάδες - κάτι που θεωρούσαμε οτι χρειάζεται δυο μήνες. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που είναι τρελό».

«Είναι όπως ακριβώς το ήθελα να είναι» λέει σχολιάζοντας το πως θα ακούγεται το υλικό του δίσκου. «Έχει λίγο Slade μέσα, λίγο Johnny Cash, μερικά Alice In Chains στοιχεία. Μεγάλα ρεφρεν, διασκεδαστικό rock, τεράστια σόλο. Είναι απίστευτο. Πριν δυο χρόνια ξεκίνησα να μαθαίνω πιάνο για να ηχογραφήσω αυτό το κομμάτι που έγραψα για τη γυναίκα μου, και κατάφερα να το παίξω και να το ηχογραφήσω. Και είναι πραγματικά καλό - ένα από τα καλύτερα που έχω γράψει».

«Κρατάω σχεδόν όλο το υλικό που γράφω από όταν ήμουν 15 ή 16» απάντησε όταν ρωτήθηκε για το κομμάτι που περιέχεται στον δίσκο, το οποίο έγραψε πριν αρκετό καιρό. «Το τελείωσα μετά από 30 χρόνια. Και πραγματικά «σκοτώνει». Έχει ενα ριφ που μοιάζει με Pantera, αλλά η όλη αίσθηση φέρνει σε Charlie Daniels Band».

Για το πόσο σύντομα θα ακούσουμε κάτι από τον δίσκο, αναφέρει: «Θα κυκλοφορήσουν δυο κομμάτια ταυτόχρονα. Το ένα είναι ένα δυνατό single με τεράστιο ρεφρέν. Και το άλλο που είναι εξίσου διασκεδαστικό, αλλά στο εντελώς άλλο άκρο και ο κόσμος θα χάσει το μυαλό του όταν το ακούσει».

«Τα πάντα σε αυτόν τον δίσκο είναι ένα υβρίδιο όλων των διαφορετικών ειδών που μου αρέσουν» είπε ο Taylor για το ύφος του δίσκου. «Μια μοντέρνα οπτική σε πράγματα που ο κόσμος έχει ακούσει ξανά, τα οποία, ωστόσο, έχω φιλτράρει με τον δικό μου τρελό τρόπο. Όσοι το έχουν ακούσει έχουν ξετρελαθεί, οπότε είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος».

Δείτε παρακάτω ένα πολύ μικρό δείγμα από τα γυρίσματα του πρώτου videoclip που θα κυκλοφορήσει από τον προσωπικό δίσκο του Corey Taylor.

 

  • SHARE
  • TWEET