Η συνάντηση Harris με Dickinson πριν τo reunion των Iron Maiden

«Φυσικά και είμαστε καλύτεροι από τους Metallica!»

12/01/2024 @ 15:14

Σε συνέντευξη που παραχώρησε για το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Classic Rock, ο Bruce Dickinson ήταν αρκετά αποκαλυπτικός αναφορικά με την επιστροφή του στους Iron Maiden το 1999.

Μετά την απόφαση του Steve Harris για την αποχώρηση του Blaze Bayley τον Ιανουάριο, ο manager Rod Smallwood ήταν εκείνος που πρότεινε την επιστροφή του Dickinson.

Κατόπιν συμφωνήθηκε συνάντηση στο σπίτι του Smallwood στο Brighton, για διερευνητικές επαφές, μεταξύ των Iron Maiden και του μακροβιότερου τραγουδιστή τους.

Όπως μεταφέρεται, ο Harris ήταν αρχικά αρκετά δύσπιστος, και στην ερώτησή του «γιατί θες να γυρίσεις;» η απάντηση ήταν η εξής:

«Θέλω να γυρίσω Steve, γιατί όπως μου είπαν και οι συνεργάτες μου, ο κόσμος χρειάζεται τους Iron Maiden, και δεύτερον, νομίζω ότι μπορούμε να φτιάξουμε καταπληκτική μουσική.»

Ο Dickinson θυμάται ακόμη να λέει ότι θα ξεπεράσουν το παρελθόν με ένα λαμπρό μέλλον, αν και το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: 

«Φυσικά και είμαστε καλύτεροι από τους Metallica! Οι υπόλοιποι είπαν ότι δεν μπορώ να το πω αυτό και απάντησα ότι μόλις το είπα. Τότε άρχισαν να λένε ότι μπορεί να έχω δίκιο.»

Τους είπε επίσης ότι θα φτιάξουν ένα νέο άλμπουμ που θα είναι τρομερό, όπως και ήταν το "Brave New World" που κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου του 2000.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Bruce Dickinson πρόκειται να εμφανιστεί  στην χώρα μας, μαζί με τους Judas Priest και τους Accept, στα πλαίσια του Release Athens Festival 2024.

Εν αναμονή του νέου του άλμπουμ με τίτλο "The Mandrake Project", το πρώτο single "Afterglow Of Ragnarok" κυκλοφόρησε την 1η Δεκεμβρίου.

  • SHARE
  • TWEET