Αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης ο Win Butler των Arcade Fire

Με ανακοίνωσή του ο μουσικός αποδέχεται τις συνευρέσεις με τα τέσσερα άτομα, αλλά τις χαρακτηρίζει συναινετικές

29/08/2022 @ 13:11

Ο Win Butler, frontman των Arcade Fire, κατηγορείται από τέσσερα άτομα για σεξουαλική κακοποίηση, με τον ίδιο να αρνείται όσα του προσάπτονται.

Σύμφωνα με έρευνα του Pitchfork, την οποία, μαζί με ολόκληρες τις μαρτυρίες των κατηγόρων, μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο, τέσσερα άτομα, ηλικίας 18 - 23 ετών στο χρονικό διάστημα 2015 - 2020, όταν και ο Butler ήταν 36 - 39 ετών, κατηγόρησαν τον μουσικό για ανάρμοστες πράξεις.

Σύμφωνα με απόσπασμα της έρευνας του Pitchfork, αναφέρονται περιληπτικά τα εξής:

Tρεις γυναίκες κατήγγειλαν συνευρέσεις ερωτικού χαρακτήρα με τον Butler, οι οποίες όμως, δεδομένου της διαφοράς ηλικίας, πλαισίου εντός του οποίου έλαβαν χώρα, αλλά και ισχύος ήταν ανάρμοστες, ενώ ένα τέταρτο άτομο που αυτοπροσδιορίζεται ως μη δυαδικού φύλου, κατηγόρησε τον Butler για παρενόχληση σε δύο περιστάσεις το 2015, τη μια φορά εντός αυτοκινήτου και τη δεύτερη όταν ο μουσικός προσήλθε στο σπίτι του ενώ το άτομο επανειλημμένα με μηνύματα του ζητούσε να μην το κάνει.

Ο, παντρεμένος από το 2003 με τη Régine Chassagne, επίσης μέλος των Arcade Fire, Butler απάντησε στις κατηγορίες μέσω της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων Risa Heller με εκτενή ανακοίνωσή του, όπου, παραδεχόμενος τις εξωσυζυγικές του συνευρέσεις με τους κατηγόρους, τις χαρακτήρισε συναινετικές, αρνούμενος κατηγορηματικά πως επιβλήθηκε ποτέ σε άλλο άτομο, ενώ επίσης απολογήθηκε σε όσα άτομα θεωρεί πως πλήγωσε με τη συμπεριφορά του.

Η Chassagne, εξέδωσε επίσης ανακοίνωση όπου με βεβαιότητα ισχυρίζεται πως ο Win Butler δεν θα άγγιζε ποτέ γυναίκα παρά τη θέλησή της.

Σε σχετικά νέα με το συγκρότημα, υπενθυμίζεται πως ο Will Butler, αδερφός του Win, αποχώρησε από τους Arcade Fire τον περασμένο Μάρτιο.

  • SHARE
  • TWEET