Ζωντανή επανένωση για τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana

24/12/2010 @ 10:34
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (21 Δεκεμβρίου) στο club Paladino, στην πόλη Tarzana της California, οι Foo Fighters έδωσαν ζωντανά μία «κρυφή» συναυλία, όπου το συγκρότημα παρουσίασε για πρώτη φορά κάποια νέα τραγούδια από το επερχόμενο album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Όμως οι οπαδοί γεύτηκαν μία ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη κατά τη διάρκεια του set των Foo Fighters: τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana -ο Dave Grohl, ο μπασίστας Krist Novoselic και ο session κιθαρίστας Pat Smear- επανενώθηκαν στη σκηνή για πρώτη φορά μετά το 1997.

Η μπάντα εκτέλεσε τη σύνθεση του Grohl, "Marigold", η οποία είχε εμφανιστεί ως b-side στο single "Heart Shaped Box" (1993) των Nirvana. Στη συναυλία, την οποία παρακολούθησαν 500 άτομα, ακούστηκαν τα ολοκαίνουρια τραγούδια των Foo Fighters "Dear Rosemary", "White Limo" και "Back And Forth". Η μπάντα ερμήνευσε και κλασικά κομμάτια, όπως το "Times Like These". Το πλήρες χειρόγραφο setlist της βραδιάς μπορείτε να δείτε εδώ.

Όπως έχει αναφερθεί, ο Grohl ένωσε τις δυνάμεις του με τον Novoselic και τον παραγωγό του album "Nevermind", Butch Vig, για τη νέα δουλειά των Foo Fighters. Ο Novoselic μάλιστα έκανε μία guest εμφάνιση σε ένα κομμάτι, ενώ ο Vig έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου την παραγωγή.

«Το κάθε τραγούδι είναι ακέραιο, ολόκληρος ο δίσκος είναι ακέραιος,» δήλωσε ο Grohl για το album. «Στα δεκατέσσερα κομμάτια, δεν υπάρχει ούτε μία ακουστική κιθάρα».

Το νέο album των Foo Fighters θα διαδεχτεί το "Echoes, Silence, Patience & Grace" του 2007, το οποίο είχε κερδίσει βραβείο Grammy στην κατηγορία «Album της χρονιάς». Η μπάντα είχε σταματήσει τις δραστηριότητές της μετά το τέλος της περιοδείας υποστήριξης του δίσκου, καθώς ο Grohl συνεργάστηκε με τους Them Crooked Vultures.
  • SHARE
  • TWEET