Τραγούδι των Ne Obliviscaris γίνεται αντικείμενο μαθήματος σε ωδείο της Αυστραλίας

04/07/2013 @ 11:41
Μπορεί οι Ne Obliviscaris να έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής ένα μόνο άλμπουμ και να μην έχουν γνωρίσει κάποια αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία, είναι όμως σίγουρο ότι η αναγνώριση της αξίας ενός συγκροτήματος μπορεί να έρθει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Το τραγούδι των Αυστραλών extreme progressive metallers, "And Plague Flowers The Kaleidoscope", συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα διδασκαλίας του Sydney Conservatorium of Music (ενός από τα σημαντικότερα κλασικά ωδεία της πατρίδας τους) από τον Matthew Hindson, φημισμένο κλασικό συνθέτη και υπεύθυνο διδασκαλίας της Σύνθεσης στο ωδείο.

Ο καθηγητής Hindson δήλωσε: «Θα παρουσιάσω το "And Plague Flowers The Kaleidoscope" στους σπουδαστές της Σύνθεσης του ωδείου το επόμενο εξάμηνο ως ένα υπόδειγμα στη δομή, στη μίξη τέμπρο, μέτρων και τρόπων, του πως να προσεγγίσεις την δεξιοτεχνία, τον ήχο, τον θόρυβο και να επεκτείνεις την εκτέλεση και τις τεχνικές. Οι σπουδαστές θα πρέπει να μελετήσουν δύο διαφορετικές τεχνικές προσεγγίσεις αυτού που έκαναν οι Ne Obliviscaris στη μουσική τους και να τις χρησιμοποιήσουν στις δικές τους κλασικές συνθέσεις. Είναι ευχαρίστησή μου να εισάγω τόσο ποιοτική μουσική στους σπουδαστές μας, μαζί με την μουσική συνθετών όπως ο Beethoven, ο Gershwin, ο Steve Reich και ο Peter Sculthorpe. Αξίζει στους μουσικούς να ακούσουν τη μουσική των Ne Obliviscaris και πολλών άλλων metal συγκροτημάτων, ώστε να εκτιμήσουν την συνθετική περιπλοκότητα που βρίσκεται σε αυτή, ανεξάρτητα από τις μουσικές προτιμήσεις.»

Θυμίζουμε ότι το ντεμπούτο των Ne Obliviscaris, "Portal Of I", είχε βρεθεί στη λίστα με τις 30 κορυφαίες κυκλοφορίες του 2012 σύμφωνα με τους συντάκτες του Rocking.gr.
  • SHARE
  • TWEET