Οι Uriah Heep επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

08/01/2008 @ 04:00
Οι Uriah Heep live στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη).
Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο Fuzz Club (Αθήνα). Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ..

Εισιτήρια (για τη συναυλία της Αθήνας) προπωλούνται (30 ευρώ):
Metropolis
Ticket House
Village Cinemas
Με πιστωτική κάρτα στο site: showtime.villagecinemas.gr
και στα 801 1009191 και 210 8108080



Την αρχή την έκανε ο Charles Dickens το 1850 χρονιά που εκδόθηκε το πασίγνωστο βιβλίο του “David Copperfield”. Εκεί συναντάμε τον αδύναμο νεαρό άνδρα που κατέληξε στην φυλακή αφού διαπιστώθηκε ότι είχε κλέψει ένα χρηματικό ποσό.

Η σκυτάλη παρέμεινε στην Αγγλία και έφτασε στα χέρια του ιδιοκτήτη της Bronze Records Gerry Bron που κάλεσε τον Δεκέμβρη του 1969 τον Ken Hensley για να σχηματιστεί η μπάντα με το όνομα του παραπάνω ήρωα του Charles Dickens, οι θρυλικοί πια Uriah Heep.

Η αρχική τους σύνθεση ήταν:
David Byron-vocals
Mick Box-guitar
Ken Hensley-keyboards
Paul Newton-bass
Alex Naplier-drums

Μετά από μια μεγάλη σειρά αλλαγών στην σύνθεση του group φτάνουμε στο σήμερα που οι Uriah Heep οδηγούμενοι απο τον Mick Box, τελευταίο αλλά εξαιρετικά σημαντικό εναπομείναντα, αποτελούνται απο τους:
Bernie Shaw-vocals
Mick Box-guitar
Phil Lanzon-keyboards
Trevor Bolder-bass
Russell Glibrook-drums

Οι Uriah Heep αποτελούν την επιτομή της μπάντας, που είναι “πολύ σκληρή για να πεθάνει” και οι συναυλίες τους αποτελούν πραγματικά συγκλονιστικές εμπειρίες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως συνεχίζουν να εμφανίζονται live με αμείωτο ρυθμό. Και πως να μην δίνουν τρομερές συναυλίες όταν έχουν σαν παρακαταθήκη ένα τέτοιο πλούτο τραγουδιών...

Κάποιες φορές με μια χιουμοριστική διάθεση τους αποκαλούν “οι Beach Boys του heavy metal” για τα μελωδικά τους κομμάτια και τα χοροδιακά τους φωνητικά, παρ' ολο που η μουσική τους έχει επιρροές από πολύ διαφορετικά είδη, όπως: progressive rock, hard rock, heavy metal, jazz, ακόμα και country, κάποιες φορές. Σα μία από τις πρώτες μπάντες που ανέμιξαν το prog με το metal, ανήκουν στους παπούδες του επονομαζόμενου progressive metal.

Οι πληροφορίες λένε πως μέσα στο 2008 οι Uriah Heep θα κυκλοφορήσουν νέο studio album, το πρώτο μέσα στα 10 τελευταία χρόνια μετά το “Sonic Origami” και αυτό σημαίνει πως θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και τα νέα τους τραγούδια ζωντανά εκτός απο τις τεράστιες επιτυχίες του παρελθόντος όπως τα: “Easy Livin”, “The Magician’s Birthday”, “Sweet Freedom”, “Gypsy”, “The Wizard” και πολλά πολλά άλλα!

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET