Οι πέντε κορυφαίοι δίσκοι βινυλίου σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. για το 2014

Αύξηση 49% στις συνολικές πωλήσεις

16/12/2014 @ 00:00
Συνεχίζει να επιβεβαιώνεται η ανοδική πορεία του βινυλίου, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της The Wall Street Journal, οι συνολικές πωλήσεις δίσκων το τελευταίο δωδεκάμηνο αυξήθηκαν κατά 49%.

Κορυφαίος σε πωλήσεις δίσκος βινυλίου για το 2014 αναδεικνύεται με διαφορά το "Lazaretto" του Jack White, καθώς διατέθηκαν πάνω από 75.700 κόπιες (διαβάστε εδώ για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και εδώ την κριτική).

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα μέσα στην χρονιά, πρόκειται για τον δίσκο βινυλίου με τις υψηλότερες πωλήσεις από την κυκλοφορία του "Vitalogy" των Pearl Jam εν έτει 1994 και εντεύθεν.

Στις θέσεις δύο έως πέντε βρίσκονται το "AM" των Arctic Monkeys, το "Turn Blue" των The Black Keys, το "Born To Die" της Lana Del Rey και το "Morning Phase" του Beck , με το καθένα να πετυχαίνει πωλήσεις τουλάχιστον 25 χιλιάδων.

Παρά την συνολική αύξηση, οι δίσκοι βινυλίου δεν ξεπερνούν το 2% στο συνολικό μερίδιο αγοράς, κάτι που σημαίνει πως οι επενδύσεις σε εργοστάσια κατασκευής δεν είναι ακόμη συμφέρουσες, με αποτέλεσμα τα ήδη υπάρχοντα να μην εξυπηρετούν άμεσα τις παραγγελίες.
  • SHARE
  • TWEET