Ο Lemmy δηλώνει πως μπήκε στο rock 'n' roll χάρις στον Jon Lord

03/08/2012 @ 11:52
Ο Lemmy Kilmister δήλωσε πως ίσως να μην είχε μπει στο rock 'n' roll χωρίς τον πληκτρά των Deep Purple, Jon Lord, ο οποίος απεβίωσε τον προηγούμενο μήνα σε ηλικία 71 ετών.

Ο Lord είχε προσβληθεί από καρκίνο και ο θάνατός του έφερε αντιδράσεις και θλίψη στη rock και metal κοινότητα.

Ο Lemmy συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Lord σε συναυλία σε μία pub στην Ουαλία, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '60. Ο frontman των Motörhead θεωρεί πως αυτή η συνάντηση άλλαξε τη ζωή του.

Σε συνέντευξή του δήλωσε: «Ο Jon ήταν σε μία μπάντα που ονομαζόταν Artwoods. Ήταν μία jazz-blues μπάντα. Έπαιξαν στο μέρος της Ουαλίας όπου έμενα, ήμουν ένας μικρός μίζερος μπεκρής.»

«Μιλούσα στον Jon και μου έδωσε τη διεύθυνσή του στο Λονδίνο. Πήγα εκεί κάτω και εκείνος έμενε με τον Ronnie Wood, που ήταν στους Birds, και με άφησαν να κοιμηθώ στον καναπέ τους.»

«Ξύπνησα και είχα πάνω από το κεφάλι μου τους Birds να φωνάζουν "τι κάνεις στον καναπέ;". Είχα έναν απαίσιο όχλο με αυτή την λονδρέζικη cockney προφορά να με σπρώχνει!»

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ο Jon, ένας τελείως άγνωστος για μένα, μου έδωσε τη διεύθυνσή του για να πάω στο Λονδίνο και να τον δω. Συχνά τον ευχαριστούσα για αυτό. Τον συνάντησα πέρυσι σε ένα ξενοδοχείο της Γερμανίας, μιλήσαμε λίγο σε ένα μπαρ. Χάρηκα που τον είδα.»

Ο Lemmy έκτοτε βρέθηκε στη μέση του rock 'n' roll κόσμου, όμως παρά την επιτυχία του και την αναγνώριση από τους υπόλοιπους μουσικούς θέλει να «παραμένει προσγειωμένος»:

«Δεν πιστεύω σε αυτές τις βλακείες. Πρέπει να θυμάσαι από πού έρχεσαι, και αυτό είναι ακριβώς το ίδιο μέρος απ' όπου έρχονται και αυτοί. Είναι το ίδιο, εγώ ήμουν τυχερός. Είμαι αυτός που δείχνουν οι άλλοι τώρα. Αργότερα, κάποιος από αυτούς θα είναι στη θέση μου.»
  • SHARE
  • TWEET