Ο Alice Cooper για πρώτη φορά ζωντανά στην Κύπρο

04/05/2009 @ 05:00
Alice Cooper
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009
Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού (Palais des Sports)
Λεμεσός

Doors Open at: 19:00
Support Act: TBA

Ο απόλυτος γητευτής του τρόμου για πρώτη φορά στην Κύπρο!

Ο Alice Cooper (το πραγματικό του όνομα, Vincent Damon Furnier) γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1948, από πατέρα κληρικό, στο Detroit των ΗΠΑ.

Το 1964, κάνει το πρώτο του μουσικό βήμα δημιουργώντας μαζί με συμμαθητές του, τους “Earwings”, οι οποίοι δεν γνώριζαν μάλιστα να χειριστούν κανένα μουσικό όργανο! Παρόλα αυτά, ένα χρόνο μετά ο Vincent και η παρέα του καταφέρνουν να βγουν πρώτοι σε διαγωνισμό ταλέντων έχοντας φροντίσει να καταρτιστούν μουσικά και να μετονομαστούν σε «The Spiders». Η μουσική τους επηρεάστηκε σαφώς από τους Rolling Stones, τους Beatles, τους Who, την Janis Joplin, αλλά και από την βρετανική garage blues σκηνή των Kinks και των Yardbirds.

To ’67 μετονομάζονται σε NAZZ και έχουν ως έδρα τους το L.A. Σύντομα όμως αναγκάζονται να αλλάξουν για ακόμα μία φορά όνομα, καθώς οι NAZZ προϋπήρχαν ως μπάντα του Todd Rundgren. Ο Fournier επεδίωξε εξαρχής να προκαλέσει μουσικά, σκηνικά, αλλά και με το ίδιο το όνομα της μπάντας του, μετονομάζοντάς την σε Alice Cooper. Σε αυτό το όνομα κατέληξε μετά από ένα συνέδριο παραψυχολογίας, όπου πείστηκε πως είναι η μετενσάρκωση μίας γυναίκας που έζησε τον 17ο αιώνα, της Alice Cooper! Σύμφωνα πάλι με άλλους, το όνομα Alice Cooper είναι εμπνευσμένο από έναν χαρακτήρα τηλεοπτικού show.

Κατά τον ίδιο τον Alice Cooper, η μετονομασία της μπάντας ήταν η πιο ιδιοφυής στιγμή του. Ένα γυναικείο όνομα του έδινε τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται θεατρικά on stage σε ερμαφρόδιτη μάγισσα με εκκεντρικό make up και ρούχα, έχοντας προκαλέσει ούτως ή άλλως με το θηλυκό όνομα, Alice (Αλίκη). Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου...

Γκιλοτίνες και εικονικές θυσίες. Μακιγιάζ που σοκάρει και φαντασμαγορικά glam κουστούμια . Απεγνωσμένοι ήρωες βιώνουν το σασπένς μιας φρικιαστικής ιστορίας που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών στα πλαίσια μίας υπερπαραγωγής!

Μία ταινία τρόμου εκτυλίσσεται επί σκηνής και το κοινό των horror shows του Alice Cooper γίνεται μάρτυρας μίας πρωτόγνωρης εμπειρίας!

Η μπάντα δισκογραφικά εμφανίζεται ως Alice Cooper, το 1969 με το «Pretties For You» για να ακολουθήσει ένα χρόνο μετά το «Easy Action».

Τη σφραγίδα τους όμως τη βάζουν το 1971 με το album “Love it to Death” που περιέχει το smash hit «I’m Eighteen», το οποίο είναι ένα από τα 50 σπουδαιότερα τραγούδια στο Rock Hall Of Fame Museum. Ακολουθεί το άλμπουμ «The Killer» για να έρθει το ’72 ο ύμνος «Schools Out» που θα σκαρφάλωνε στις κορυφές των αμερικάνικων και βρετανικών charts και θα τους καθιέρωνε στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Μετά το Billion Dollars Babies και το Welcome to my Nightmare o Alice Cooper στα 25 του ήταν ήδη ένας μεγάλος ροκ σταρ. Είχε ήδη καθιερωθεί στις μουσικές συνειδήσεις ως ο απόλυτος horror performer. Αναμφισβήτητα όμως, ο μεγάλος σταθμός στην ιστορία του είναι το πολυπλατινένιο “Trash” του 1989 με highlights τα “Bed Of Nails” , “Poison” και “House of Fire”. Το “Poison” μάλιστα, έγινε το μεγαλύτερο airplay στην ιστορία της ροκ!

Ο 25ος εφιάλτης στο δρόμο του Alice Cooper είναι το LP “Along Comes The Spider” με πρωταγωνιστή έναν serial killer, ο οποίος παγιδεύει τα θηλυκά θύματά του σε ιστό από μετάξι και τους αφαιρεί το ένα πόδι. Στόχος του Spider είναι να μαζέψει 8 πόδια για να δημιουργήσει τη δική του αράχνη! Πρόκειται για ένα κλασσικό Alice Cooper album με glam αισθητική το οποίο έχει μπόλικη δόση από industrial κιθαριστικούς, αλλά και παραδοσιακούς Hard Rock ήχους.

Στο σκληρό “Vengeance Is Mine” συμμετέχει ο Slash (Guns ‘n Roses / Velvet Revolver), ενώ στο Wake The Dead o Ozzy συμμετέχει στη σύνθεση, αλλά και στην εκτέλεση, παίζοντας φυσαρμόνικα. Στην πολυετή καριέρα του αποκτά φανατικούς υποστηρικτές τόσο της μουσικής του όσο και της σκηνικής του παρουσίας, ενώ παράλληλα επηρέασε στα μέγιστα συγκροτήματα όπως οι Kiss , οι WASP, οι MOTLEY CREW, οι Nine Inch Nails, ο Ozzy, καθώς επίσης και τον David Bowie και φυσικά τους Marilyn Manson.

Στην Κύπρο θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες της μυσταγωγίας του αρχιερέα – εμπνευστή της Shock Rock σκηνής!

General Information:

Ticket Prices
General Admission: 50 euro
VIP: 85 euro

Telephone Centre for Information and Bookings:
77 77 29 39

Box Offices:
Disabled: (Please contact us for all the important information - phone no 77 77 29 39)

NICOSIA
MUSICAL PARADISE / ARMENIAS / ΟΚΤΑΓΩΝΟ / TRAFFIC DVD SHOP

LIMASSOL
MUSICAL PARADISE / BRENT CROSS

LARNACA
ACAPELLA

PARALIMNI
ACAPELLA

PAPHOS
CALYPSO

A.C.S. Couriers

Box Offices & Phone Numbers:
MUSICAL PARADISE 22 75 05 05
ΟΚΤΑΓΩΝΟ 22 49 23 58
MUSICAL PARADISE 25 39 24 11
BRENT CROSS MS 25 37 83 44
ACAPELLA
“ LARNAKA 24 66 41 65
“ A. NAPA 23 72 20 76
“ PARALIMNI 23 82 88 60
“ PROTARAS 23 81 43 24
CALYPSO MS 26 94 92 96
A.C.S. Couriers 77 77 73 73
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΡΜΕΝΙΑΣ 22 42 05 03
TRAFFIC 22 81 79 90

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET