Νέο project για την ιστορία της Αμερικανικής μουσικής σε παραγωγή Jack White-Robert Redford

Θα περιλαμβάνει μίνι σειρά, ταινία και δίσκους

09/04/2015 @ 20:32
Ο Jack White, ο T Bone Burnett (τραγουδοποιός και κιθαρίστας της μπάντας του Bob Dylan) και ο Robert Redford ενώνουν τις δυνάμεις τους και πιάνουν το τιμόνι της ομάδας παραγωγής του "American Epic", ενός ιστορικού μουσικού project που περιλαμβάνει μία τριών επεισοδίων σειρά, μία μεγάλου μήκους ταινία και σχετικές μουσικές κυκλοφορίες.

Με την βοήθεια των T Bone Burnett, Elton John, Beck, Willie Nelson, Nas, Avett Brothers και πολλών άλλων, το ντοκιμαντέρ και η ταινία θα εξετάζουν την πρώιμη, ζωτικής σημασίας χρήση μίας πρωτόγονης μηχανής ηχογράφησης που χρησιμοποιούνταν από τις δισκογραφικές εταιρείες την δεκαετία του ’20, καθώς αυτές διέτρεχαν την αμερικανική επικράτεια, προσπαθώντας «για πρώτη φορά να αιχμαλωτίσουν την ωμή έκφραση μιας αναδυόμενης νέας κουλτούρας».

Η μη κατονομαζόμενη συσκευή δίνει την αφορμή στους κινηματογραφιστές να «ξανα-ανακαλύψουν» μουσικούς που με την πορεία τους οδήγησαν στην ανάπτυξη των blues, της country, των gospel και της folk μουσικής, κάνοντας χρήσης ανέκδοτου υλικού και φωτογραφιών, αλλά και αποκλειστικών συνεντεύξεων με κάποιους από τους τελευταίους εν ζωή «αυτόπτες μάρτυρες» της εποχής εκείνης.

«Αυτοί οι μουσικοί που παρουσιάζουμε είναι οι πραγματικοί ήρωες της Αμερικής», δήλωσε –πάντα, με κάποια υπερβολή- ο Burnett, συνεχίζοντας «έβγαιναν από το σκοτάδι με μόνο μία κιθάρα στην πλάτη, άπλωναν τα δάχτυλά τους και κατακτούσαν τον κόσμο».

Ο Jack White έρχεται να προσθέσει πως «στο "American Epic" εξετάζουμε πόσο σημαντική ήταν η ανακάλυψη του φωνόγραφου, όταν για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία σε γυναίκες, παιδιά, μειονότητες και κατώτερα κοινωνικά στρώματα να πουν ό,τι αυτοί ήθελαν μέσα από τα τραγούδια τους για να τους ακούσει όλος ο κόσμος, παραδόξως χωρίς καμία λογοκρισία. Όσα μπορούσαν να πουν μέσα από τις ηχογραφήσεις, δεν επιτρεπόταν να λεχθούν δημοσίως, ούτε καν ιδιαιτέρως. Αυτή είναι μία σκέψη που σε αφήνει άναυδο!».

Το "American Epic", σε σκηνοθεσία Bernard MacMahon, έχει προγραμματιστεί να βγει στον αέρα μέσω του PBS (μη κερδοσκοπική εταιρεία τηλεοπτικών προγραμμάτων με έδρα στην Virginia) και ως μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC Arena, αυτό το φθινόπωρο.

Δείτε εδώ το trailer του "American Epic".

  • SHARE
  • TWEET