Οι Metallica και σύσσωμη η καλλιτεχνική κοινότητα αποχαιρετούν τον Ennio Morricone

Hans Zimmer, John Carpenter, Massive Attack, Duran Duran, New Order μεταξύ άλλων, τιμούν τον επιδραστικό συνθέτη

07/07/2020 @ 13:18

Την είδηση του θανάτου του εμβληματικού μαέστρου Ennio Morricone, που απεβίωσε χτες, σε ηλικία 91 ετών, ακολούθησε μια πληθώρα αποχαιρετισμών από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής κοινότητας.

Η κληρονομιά και η επίδραση που είχε το εκτενέστατο έργο του Ιταλού συνθέτη, αποτυπώνεται, πέρα από την ίδια την ιστορία του κινηματογράφου, και στις τιμητικές αναρτήσεις καλλιτεχνών όπως οι Metallica, Hans Zimmer, Massive Attack, Duran Duran, New Order, Bon Iver, John Carpenter, El-P (Run The Jewels), Stevie Van Zandt, Flaming Lips, μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, οι Metallica, που ίσως είναι το πιο διάσημο παράδειγμα της επιρροής του Ennio Morricone στον rock και metal ήχο, με την σταθερή αξιοποίηση, για δεκαετίες, του “The Ecstasy Of Gold” ως εναρκτήριο θέμα των συναλιών τους, σχολίασαν μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter:

«Αναπαύσου εν ειρήνη Ennio Morricone. Η καριέρα σου ήταν θρυλική, οι συνθέσεις σου διαχρονικές, Σε ευχαριστούμε που ορίζεις το κλίμα για τόσες συναυλίες μας από το 1983».

Μιλώντας στο BBC, o Hans Zimmer, δήλωσε μεταξύ άλλων πως:

«Ο Morricone ήταν μοναδικός και είδωλο. Η μουσική του ήταν πάντα εκπληκτική, μια δημιουργία μεγάλης συναισθηματικής επένδυσης και σπουδαίας διανοητικής ικανότητας».

  • SHARE
  • TWEET