Evile και Suicidal Angels τον Οκτώβριο στην Αθήνα

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου στο Κύτταρο Live

19/06/2013 @ 17:22
Evile (U.K.) + Suicidal Angels
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 - Αθήνα - Κύτταρο Live
Support Act: Chronosphere

“The New Wave Of Thrash Metal”

Οι Evile δημιουργήθηκαν εν έτει 1999 (ονομάστηκαν όμως Evile το 2003) στο Huddersfield / West Yorkshire της Αγγλίας από τους Matt Drake και Ben Carter, ενώ λιγάκι αργότερα προστέθηκαν οι Ol Drake (αδελφός του Matt) και Mike Alexander, ολοκληρώνοντας την σύνθεση του σχήματος, που στο ξεκίνημά του έπαιζε διασκευές σε κομμάτια αγαπημένων συγκροτημάτων των μελών του. Έτσι λοιπόν μετά από χρόνια και συγκεκριμένα το 2006, ύστερα από την εμφάνιση τους ως headliners στην δεύτερη σκηνή του Bloodstock Open Air, τους υπέγραψε η γνωστή αγγλική δισκογραφική εταιρία Earache Records, δίνοντας τους την ευκαιρία που αναζητούσαν, για να αποδείξουν την αξία τους!

Έτσι λοιπόν δίχως χάσιμο χρόνου, επισκέφθηκαν τα Sweet Silence Studios στην Κοπεγχάγη και με παραγωγό τον πασίγνωστο Flemming Rasmussen (έχει συνεργαστεί με μπάντες όπως Rainbow, Metallica, Pretty Maids, Blind Guardian, Artillery, Morbid Angel, Ensiferum, κ.λ.π.) ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους “Enter The Grave” (βέβαια είχαν προηγηθεί τα αυτοχρηματοδοτούμενα EP’s “All Hallows Eve” του 2004 και “Hell” του 2006), αποσπώντας θριαμβευτικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο, με αποκορύφωμα την δήλωση του περιοδικού Kerrang!, ότι οι Evile “κουβαλάνε στους ώμους τους την αναβίωση του thrash ήχου”. Ηχητικά συνδυάζουν τις έντονες επιρροές τους από Metallica, Testament, Exodus, Slayer και Anthrax, αλλά κατά τρόπο τέτοιο, ώστε το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει πλήρως και να αφήνει άφωνο τον ανυποψίαστο ακροατή. Επίσης τα φωνητικά του Matt Drake παραπέμπουν έντονα σε James Hetfiled, αλλά και πάλι δεν ενοχλούν. Βέβαια σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι όλοι τους είναι πάρα πολύ καλοί μουσικοί, με όλη την σημασία της λέξεως. Δυνατό, γρήγορο, βαρύ, ογκώδες thrash metal με πολύ καλά κιθαριστικά solos και με την επιθετικότητα να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την τεχνική, δεν γίνεται με τίποτα να σε αφήσει αδιάφορο. Το αντίθετο μάλιστα, σε πορώνει αφάνταστα!

Άλλη μια διάκριση ήρθε όταν κέρδισαν τον διαγωνισμό του Metal Hammer “Get In The Ring” που παρουσιαζόταν στο Rockworld TV. Έτσι λοιπόν σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκαν να περιοδεύουν ως το main support act των MEGADETH και EXODUS το 2008, ενώ κατά το ίδιο διάστημα το κομμάτι τους “Thrasher” επιλέχθηκε και συμπεριλήφθηκε στο Xbox360 / PS3 videogame Rockband ως downloadable. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και η μπάντα ηχογράφησε με τον Russ Russell (έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως New Model Army, The Wildhearts, The Exploited, Dimmu Borgir, Amorphis, Napalm Death, Lock Up, κ.λ.π.) και κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της τo 2009 με τίτλο “Infected Nations”, το οποίο ήταν εξίσου πετυχημένο με το ντεμπούτο τους. Το άλμπουμ κατάφερε να μπεί στο αγγλικό Top 100 των άλμπουμ charts και τους εξασφάλισε την θέση του opening act στην περιοδεία των Amon Amarth + Entombed. Εκεί όμως όπου όλα βάδιζαν ωραία και καλά, η τραγωδία δεν άργησε να τους χτυπήσει την πόρτα με τον πρόωρο χαμό του μπασίστα τους Mike Alexander (1977 - 2009) σε ηλικία 32 ετών. Εις μνήμην του διοργάνωσαν δύο συναυλίες, μία στο Leeds και μία στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2009, στις οποίες πουλήθηκαν αντικείμενα που είχαν δωρίσει με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για την οικογένεια του αδικοχαμένου Mike Alexander, σχήματα όπως οι Iron Maiden, Metallica, Slayer, Machine Head, κ.λ.π.

Ύστερα από κάποιο σύντομο διάλειμμα, το σχήμα αποφάσισε να συνεχίσει και ο αντικαταστάτης του Mike Alexander βρέθηκε στο πρόσωπο του Joel Graham (πρώην Rise To Addiction) και έτσι το 2010 βρέθηκαν να ξαναπεριοδεύουν, αυτήν την φορά όμως στις Η.Π.Α. με ονόματα όπως Kreator, Overkill, Forbidden, Voivod, Vader και Warbringer, ενώ συμμετείχαν και σε καλοκαιρινά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, όπως τα Wacken Open Air, Hellfest και Bloodstock Open Air. To 2011 κυκλοφόρησαν το τρίτο τους αριστούργημα με τίτλο “Five Serpent’s Teeth” σε παραγωγή και πάλι του Russ Russell, το οποίο κινούταν σε ακόμη υψηλότερα συνθετικά επίπεδα, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Και αισίως φθάνουμε στο 2013 και την τέταρτη κυκλοφορία τους που φέρει το τίτλο “Skull”, που ηχογραφήθηκε και πάλι με τον πλέον αχώριστο “φίλο” τους Russ Russell. Πρόκειται για άλλη μία κυκλοφορία που στην κυριολεξία σε κολλάει στον τοίχο! Τρομερή δουλειά, σε όλους τους τομείς. Το σχήμα έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τέσσερα άλμπουμ που όλα τους είναι αναμφισβήτητα κορυφαία! Η μεγαλύτερη Αγγλική thrash metal μπάντα των τελευταίων ετών και σίγουρα μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες του είδους σε παγκόσμια κλίμακα. Όταν οι Metallica αποφασίσουν να αποσυρθούν από την μουσική, δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για το σχήμα που θα τους διαδεχθεί. Έχει ήδη βρεθεί και φέρει το όνομα Evile!

Πριν ανέβουν στην σκηνή οι Evile, την τιμητική τους θα έχουν οι co-headliners της βραδιάς Suicidal Angels, το εγχώριο σχήμα που δημιουργήθηκε το 2001 από τον Νίκο Μελισσουργό (κιθάρα / φωνητικά) όταν ήταν ακόμη 16 ετών! Με ξεκάθαρους τους μουσικούς ορίζοντες στους οποίους το σχήμα ήθελε να κινηθεί, δηλαδή το old school thrash metal, ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν την ίδια κιόλας χρονιά, το πρώτο τους demo με τίτλο “United By Hate”. Εν συνεχεία και μετά από κάποιες αλλαγές μελών, προστέθηκε στο σχήμα ο Ορφέας Τζωρτζόπουλος (ντράμς), ο οποίος έδεσε άμεσα με τον Νίκο και οι δύο τους πλέον αποτέλεσαν και αποτελούν μέχρι και σήμερα τον συνθετικό πυρήνα και γενικά τον κορμό του σχήματος. Έτσι λοιπόν το 2003 ηχογραφούν το δεύτερο demo τους, “Angel’s Sacrifice” και άρχισαν να δίνουν τις πρώτες τους συναυλίες.

Το 2004 ηχογραφούν ένα ακόμα demo, το “The Calm Before The Storm” το οποίο και λαμβάνει πολύ καλές κριτικές από το σύνολο του μεταλλικού τύπου. Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα η μπάντα να κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά, το πρώτο της EP, “Bloodthirsty Humanity” το οποίο ήταν τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά εν συγκρίσει με τα προηγούμενα demos, αποσπώντας ακόμα καλύτερες και θετικότερες κριτικές. Στο σχήμα πλέον προστίθεται ο Θέμης Κατσιμίχας (κιθάρα) και καθόλα έτοιμοι δίνουν την πρώτη τους συναυλία εκτός Ελληνικών συνόρων (στο Βουκουρέστι το 2005). Σειρά είχε το mini CD “Armies Of Hell” του 2005, η πρώτη τους προσπάθεια με κανονική διανομή και διάθεση μέσω δισκάδικων, που για μία ακόμη φορά απέσπασε φοβερές κριτικές, ενώ συνεχίζουν να πραγματοποιούν εμφανίσεις τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Έτσι λοιπόν τo 2007 πανέτοιμοι πλέον κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ “Eternal Domination”, με εξαιρετικά αποτελέσματα, μέσω της Αμερικάνικης εταιρείας OSM Records και συμμετέχουν στην “Theogonia Balkans Tour” περιοδεία των Rotting Christ, κατόπιν προσωπικής επιλογής του Σάκη Τόλη, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να περιοδεύσουν στην Ευρώπη εκτενέστερα. Την ίδια χρονιά έπαιξαν ως support στην συναυλία των Kreator + Celtic Frost στην Αθήνα και μάλιστα ο Mille Petrozza εντυπωσιασμένος από την εμφάνιση τους εκείνη την βραδιά, βγήκε στην σκηνή φορώντας t-shirt Suicidal Angels! Πραγματικά μεγάλη τιμή για μία ανερχόμενη μπάντα! Ακολούθησαν περιοδείες στην Ευρώπη με τους Massacre, Onslaught, κ.λ.π., παίζοντας σε αρκετά μέρη για πρώτη φορά, αποκομίζοντας εμπειρίες και κερδίζοντας πολλούς νέους οπαδούς. Τον Μάιο του 2008 έπαιξαν στην Αθήνα για την παρουσίαση του “Eternal Domination” στο ελληνικό κοινό και η συναυλία ηχογραφήθηκε με σκοπό την μετέπειτα κυκλοφορία ενός live, αποδεικνύοντας έτσι την απίστευτη υποστήριξη από πλευράς του εγχώριου κοινού. Ακολούθησε άλλη μία support εμφάνιση στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2008, αυτήν την φορά στους Nile, ενώ η μπάντα άρχισε να συνθέτει και να προβάρει νέο υλικό για το νέο της δεύτερο άλμπουμ.

Ακολούθησε αλλαγή μπασίστα και η ηχογράφηση του “Sanctify The Darkness” στα Prophecy And Music Factory Studios στην Γερμανία με παραγωγό τον Ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτη του στούντιο και τραγουδιστή των Mystic Prophecy, Valley's Eve, Sarissa και Devil's Train, Roberto Dimitri Liapakis, ενός ποιοτικότατου άλμπουμ που αν μη τι άλλο τους έβαλε στα μεγάλα σαλόνια, αφού κυκλοφόρησε μέσω της πασίγνωστης Γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας Nuclear Blast Records, χάρη σε έναν διαγωνισμό του Rock The Nation Booking Agency σε συνεργασία με την Nuclear Blast Records, την Boomer Entertainment και διάφορα μεγάλα μουσικά περιοδικά από διάφορες χώρες της Ευρώπης, τον οποίο και κέρδισαν αφού κατάφεραν να βγούνε πρώτοι ανάμεσα σε 1200 συμμετέχουσες μπάντες! Άλλη μια πόρτα τους άνοιξε διάπλατα και η μπάντα άρχισε να εμφανίζεται σε μεγάλα φεστιβάλ όπως Wacken Open Air, Metalcamp, Summer Breeze, Sonisphere Greece και Party San, ενώ περιόδευσαν και με σχήματα όπως Overkill, Kataklysm, Belphegor. Ακολούθησε μεταγραφή στην Noise Art Records, ιδιοκτησίας του Rock The Nation, αλλαγές στην σύνθεση (με τον συνθετικό πυρήνα όμως να μένει αναλλοίωτος), συνεργασίες με τον Αμερικάνο και πασίγνωστο δημιουργό εξωφύλλων Ed Repka (δεν νομίζω ότι χρειάζονται συστάσεις εδώ!) και δισκάρες σε παραγωγή του Roberto Dimitri Liapakis, όπως τα “Dead Again” και “Bloodbath” καθώς και η επανακυκλοφορία του “Eternal Domination” με bonus υλικό και πολλές περιοδείες με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως Kreator, Exodus, Death Angel, Cannibal Corpse, Behemoth, κ.λ.π. Υπήρξαν και headline εμφανίσεις τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, ενώ άνοιξαν και για τους Bolt Thrower στην παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα το 2010. Κατόπιν εμφανίστηκαν τo 2012 με τους Sepultura, κ.λ.π. στην Αθήνα, ενώ τον Απρίλιο του 2013 έδωσαν και την πρώτη τους headline συναυλία στο Gagarin 205, μία πλήρως επαγγελματική και χορταστική απ’ όλες τις απόψεις εμφάνιση, με καλεσμένους τον Schmier από τους Destruction και τον Bob Katsionis των Firewind, Ooutloud, κ.λ.π., που άφησε στο κοινό τις θετικότερες των εντυπώσεων.

Το σχήμα αυτό τον καιρό βρίσκεται σε διαδικασία σύνθεσης για την επερχόμενη δουλειά του, που θα φέρει τον τίτλο “Divide And Conquer” (θα ηχογραφηθεί και πάλι στην Γερμανία με τον Roberto Dimitri Liapakis, ενώ την μίξη και το mastering θα επιμεληθεί ο Fredrik Nordstrom στα Fredman Studios στην Σουηδία) και αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Noise Art Records, τον Ιανουάριο του 2014. Δείγματα από την επερχόμενη δουλειά τους θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρεθούν στο Κύτταρο Live το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, αφού κάποια νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια θα υπάρχουν στο χορταστικό setlist εκείνης της βραδιάς. Οι Suicidal Angels είναι εδώ και πολλά χρόνια το μεγαλύτερο thrash metal σχήμα της χώρας μας, έχοντας πάρει προ πολλού τα ηνία από τους πάλαι ποτέ μεγάλους Flames, με καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό!

Την συναυλία θα ανοίξουν οι Chronosphere, ένα από τα καλύτερα και πιο ελπιδοφόρα εγχώρια σχήματα, που σημειωτέον θα εμφανιστεί και στα επερχόμενα φεστιβάλ, Wacken Open Air και Metaldays Festival, ενώ προετοιμάζουν και το δεύτερο full length τους.

Ώρα έναρξης: 19:30
Τιμή εισιτηρίου: 23 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket House, Public, Metal Era, Παπασωτηρίου (Αθήνα, Μαρούσι, Κηφισιά, Σπάτα)
On-line: www.ticketpro.gr, www.viva.gr και www.123tickets.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET