The News

Για τρία πράματα θέλω να σου πω

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 27/10/2016 @ 12:26

Καθώς κάθομαι και διαβάζω τις πρώτες κριτικές για το Dr. Strange και νιώθω το χάηπ να με κατακλύζει, περιμένω να τελειώσει ο Οκτώβρης μπας και δούμε τίποτα καλό στο σινεμά να μπορέσω να γράψω το κατιτίς εδώ πέρα. Στο ενδιάμεσο, λοιπόν, είπα να καταγράψω τις σκέψεις μου για κάποια που θεωρώ αρκετά σημαντικά νέα στο χώρο φανμπόηκου σινεμά που ίσως σε προσπέρασαν, ίσως δεν τα σκέφτηκες όσο εγώ ή ίσως δεν σε ενδιέφεραν ποτέ και τώρα αναρωτιέσαι γιατί χάνεις τον χρόνο σου με αυτό το κείμενο, πού πάει η ζωή σου και ότι μάλλον είχε δίκιο η μάνα σου όταν στα 'λεγε αλλά δεν την άκουγες.

Θα μπορούσα προφανώς να ψάξω και να βρω εφτά νέα, να ακολουθήσω δηλαδή το αυθαίρετο σχεδόν σύστημα που υιοθετήσαμε με την αρχή της σινεμαδίστικης στήλης (;) εδώ στο Rocking, και να μιλήσω για αυτά. Αυτό, όμως, θα προϋπόθετε να είχα κάτι που θεωρούσα έξυπνο και μερικώς αξιόλογο να γράψω εφτά φορές, και εγώ αυτήν την καταπίεση απλά δεν την αντέχω. Άλλωστε, κάποια πράματα δεν έχουν ανάγκη από περαιτέρω σχολιασμό, όπως το ότι ετοιμάζεται εκδοχή του Oliver Twist με τον Ιce Cube. Τέλοσπαντων, για πάμε.

Anaconda 

Ας ξεκινήσουμε από τα σχετικώς δυσάρεστα. Ανακοινώθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο πως η αγία τριάδα που απάρτιζε το δημιουργικό team πίσω από τη μεγαλύτερη, ίσως, φετινή κινηματογραφική έκπληξη - Deadpool - πλέον δεν υφίσταται, καθώς ο Tim Miller, σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, δεν θα κάνει πια ό,τι κάνει ένας σκηνοθέτης σε μία ταινία στο επερχόμενο υπερηρωικό σήκουελ. Τα ρεπορτάζ μιλάνε για δημιουργικές διαφορές μεταξύ αυτού και του Ryan Reynolds, ο οποίος στην ταινία εκτελεί χρέη πρωταγωνιστή, παραγωγού, υπέρμαχου, προμότερ και πιο σέξι άντρα επί γης για το 2010, σύμφωνα με το περιοδικό Πήπολ.

Η αλήθεια είναι πως μετά τα 740 εκατομμύρια δολλάρια που έβγαλε το Deadpool, όποιος έχει αντίθετη γνώμη με τον Reynolds, δεν έχει καμία τύχη. Πέρα από το γεγονός πως η ταινία είναι - όπως το λέμε - δικιά του, πλέον έχει την υποστήριξη της Fox που πολύ καλά γνωρίζει πως δεν υπάρχει σήκουελ χωρίς το κωλαράκι του Reynolds στο κόκκινο τσίτα πέτσινο παντελονάκι του Deadpool, άρα ό,τι θέλει ο Ryanούκος μας.

Deadpool

Τώρα, εγώ, με αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα, καθώς έχω ασυνήθιστα πολύ εμπιστοσύνη στον Reynolds και το όραμά του, γιατί περί οράματος πρόκειται η πρώτη ταινία. Ο Miller αυτό που έφερε στο παιχνίδι ήταν η εμπειρία του από τον κόσμο των ειδικών εφφέ (aka, μπορούσε να σκηνοθετήσει κλωτσομπουνίδια όσο πιο οικονομικά γίνεται, καθώς γνωρίζει τον χώρο και τα κόλπα, άσε που έχει δικό του στούντιο για τέτοια πράματα) και το μεράκι που έχει ένας πενηντάχρονος που επιτέλους του ανοίγεται μία πόρτα στο Hollywood και σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία. Καλό και χρυσό προφανώς το μεράκι, αλλά αυτό μπορεί να το φέρει και άλλος, η σημασία είναι ότι ο Reynolds είναι ακόμα εκεί, καπετάνιος, με το σενάριο επίσης να να γράφεται από τα γλυκύτατα πενάκια των Reese και Wernick1 που έγραψαν και το πρώτο.

Φήμες λένε πως ο Miller ήθελε να φέρει έναν πιο σοβαρό τόνο στη δεύτερη ταινία του Merc with a mouth, πράγμα που πιστεύω θα ήταν καταστροφικό και να του κοπούν τα χέρια. Άσε που στον ρόλο του Cable ήθελε λέει τον Kyle Chandler - ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ, το "Early Edition" είναι η καλύτερη σειρά στην ιστορία που δεν συγκαταλέγεται στις λίστες με τις καλύτερες σειρές στην ιστορία - αλλά όχι για Cable. Tέλοσπανων, μετά τα λεφτά που έβγαλε η πρώτη, δεν υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτούν να βρουν τον αναπληρωτή του Miller και σίγουρα παίζουν κάποια ενδιαφέροντα ονόματα εκεί έξω που μπορούν να παίξουν με τον ιδιαίτερο τόνο του Deadpool.

Περνώντας σε κάτι άλλο, ανακοινώθηκε ένα καινούργιο όνομα για τη δεύτερη ταινία στη σειρά ανθολογίας του Star Wars που δεν συμπεριλαμβάνει το φωσκολικό δράμα του Σκαηγουωκέικου, το οποίο θα καταπιάνεται με έναν νεαρότερο Han Solo. Στον ρόλο, λοιπόν, του Solo - αν δεν το ήξερες ήδη - είναι ο Alden Ehrenreich ο οποίος θα συνοδεύεται πλέον και από τον Donald Glover, στον ρόλο του Lando Calrissian. Κάπου στο σάητ βόσκει ένα κείμενό μου παλιό που μιλά για το τιτάνιο mancrush που έχω στον Glover, τόσο εξαιτίας του ρόλου του στο "Community", για τη μουσική του (ή τουλάχιστον τα πρώτα βήματα αυτής) αλλά και γενικώς σαν αύρα δημιουργικού ανθρώπου (δες τη δουλειά που έκανε ως writer στο "30 Rock" ή τη νέα του όμορφη σειρά, "Atlanta").

Προσωπικά, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο όνομα για τον ρόλο και νομίζω θα φέρει πολλά στην ταινία, που σίγουρα φέρει τεράστιο ρίσκο στην προσπάθεια δημιουργίας της. Ταινία Han Solo δίχως Harrison Ford; Σίγουρο ρίσκο. Βέβαια, εγώ τον Lando ποτέ δεν τον πήγαινα ιδιαίτερα σαν χαρακτήρα, ποτέ δεν κατάλαβα με τι credentials τον κάνανε στρατηγό να πούμε στο "Return of the Jedi", επειδή τι, διόρθωσε μία μαλακία που έκανε; Εδώ έχουμε πόλεμο, πόσο χαμηλά είναι τα στάνταρ σου Μον Μόθμα; Ποιος σε έκανε εσένα αρχιστράτηγο;

Χαίρομαι, όμως, που δίνετε επιτέλους ευκαιρία στον Glover να λάμψει στη μεγάλη οθόνη, ιδίως μετά τα χουνέρια που έγιναν περί του πιθανού casting του ως Spiderman. Στο "The Martian", ο σύντομός του ρόλος κατάφερε να εντυπωσιάσει και προσωπικά αποτέλεσε ένα από τα highlight της ταινιάρας αυτής.

Τέλος, έχουμε το πολύ δυνατό τρέηλερ της επερχόμενης ταινίας Wolverine με τον Hugh Jackman στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία ονομάζεται "Logan" και θα λαμβάνει χώρα το 2024, έναν χρόνο μετά από το μέλλον που είδαμε στο τέλος του "Days of Future Past". Οκ, δεν έχει καμία σημασία, άλλωστε μεγαλύτερο μπουρδέλο από το timeline στις ταινίες X-Men δεν υπάρχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι βλέπουμε έναν γερασμένο Wolverine σε κάτι που φαντάζει post-apocalyptic περιβάλλον. Αυτές είναι οι μόνες κοινές συνισταμένες που φαίνεται να τραβά με το κλασικό πλέον graphic novel "Old Man Logan", κυρίως επειδή η Fox δεν έχει τα δικαιώματα να ακουμπήσει πάνω από το 80% των χαρακτήρων που εμφανίζονται στην ορίτζιναλ ιστορία.

Δεν θα προσπαθήσω να κρύψω πως ένιωσα ένα ξεχωριστό κάτι βλέποντας το τρέηλερ. Βέβαια και σλόου μόσιον πλάνα του Πέτρου Χαϊκάλη να κάνει τζόγκιν στο Ζηρίνειο να μου δείξεις με μουσική υπόκρουση το "Hurt", πάλι κάποια ανατριχίλα θα τη νιώσω. Όπως και να 'χει, φαίνεται σα να 'ναι ένα πανέμορφο αποχαιρετιστήριο γλέντι για τον Jackman (και πιθανόν και για τον Patrick Stewart τώρα που τα λέμε), με το R-rating του να με κάνει να χαζογελάω, αφού κάθομαι και φαντάζομαι έναν μανιασμένο, σκατόπικρο Wolverine να ξεκληρίζει ορδές ασήμαντων χαρακτήρων, έχοντας στο πλάι του ένα εξίσου μανιασμένο πιτσιρίκι που κάνει τα ίδια (βλέπε X-23). ΧΑΜΟΣ.

Αυτά, πιθανόν να επιστρέψω εγώ την επόμενη εβδομάδα με αποτίμηση του Dr. Strange, εκτός αν προλάβει ο Σπανός να με σκοτώσει στον ύπνο μου.

1. Εδώ ακούς μία ωραιότατη συνέντευξή τους περί του σεναρίου, άξια του χρόνου σου.

  • SHARE
  • TWEET