Τα τραγούδια της εβδομάδας (7/5/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα, ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους  Hot Breath και το One Hit (To the Body) !

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Amenra - De Evenmens

Amenra

Ένα τραγούδι όπως το περιμένεις από τους Βέλγους. Ένας θρήνος οκτώ λεπτών από τον επερχόμενο δίσκο τους που πλέον δεν έχει το 'Mass' στον τίτλο του. Ομιλίες και πολύ θόρυβος. Ουρλιαχτά και σάπια φασαρία. Παραμορφώσεις και βαριά doom τύμπανα που χτυπούν την ψυχή. Κάπου στα μισά πέφτει, σέρνεται για να ανέβει εκπληκτικά με καθαρά φωνητικά που φτάνουν σε αργό και βασανιστικό κρεσέντο με σκισμένα ουρλιαχτά που σε αφήνουν στην θλίψη (σου). Υπερβατικό και σκοτεινό.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Bevar Sea - The Timeless Zone

Bevar Sea

Στο Bangalore της Ινδίας λατρεύεται και το doom ανάμεσα σε άλλα. Με μια ιδιαίτερη αδυναμία στους Cathedral, ενώ και το stoner συνδράμει σε αυτό το πάρτυ. Οχτώμιση λεπτά με τις κιθάρες να κυριαρχούν σε απόλυτο βαθμό.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Bossk - Menhir

Bossk

H επιστροφή των Bossk γίνεται με ένα κομμάτι που στα φωνητικά ακούμε τον Johannes Persson των Cult Of Luna. Το επίσημο video του κομματιού έχει πλάνα από ζωντανή εμφάνιση κατά την διάρκεια του Arctangent Festival και πραγματικά τσακίζει η καρδιά σου ενθυμούμενος πόσους μήνες (ή και χρόνια) έχεις να δεις live. Το post-metal της μπάντας ακούγεται ώριμο και καλύτερο από ποτέ.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Chris Christodoulou - The Eye Of The Needle, Part I

Chris Christodoulou

Το Gospels Of The Flood είναι ένα audio drama που μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε ως podcast στις online πλατφόρμες (βλ. Spotify). Τη στοιχειωτική μουσική υπόκρουση συνέθεσε ο Chris Christodoulou - παρεμπιπτόντως τσεκάρετε οπωσδήποτε το περσινό soundtrack του παιχνιδιού Risk Of Rain 2 που υπογράφει ο ίδιος.

Μάνος Πατεράκης


Fiddlehead - Down University

Fiddlehead

Παλιομοδίτικο post-hardcore με συναίσθημα και νεανική διάθεση. Ο προβληματισμός του σε πάει πολύ πίσω. Ίσως στα σχολικά σου χρόνια. Ο ήχος του επίσης κάπου εκεί. Ψάξτε και 2-3 ακόμα singles που έχουν κυκλοφορήσει. Η αποτυχία και η επιμονή της απόδειξης ότι μπορείς. Οι σκέψεις που σε ρίχνουν σε ένα τραγούδι ομορφιά.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Flame, Dear Flame - The Millenial Heartbeat Pt.1

Flame, Dear Flame

Κοσμογονικές καταστάσεις πραγματεύονται οι Γερμανοί σε αυτή τη σύνθεση. Τί καλύτερο από μια επικά doom προσέγγιση με Bathorικό σόλο και πεντακάθαρα γυναικεία φωνητικά; Κολλητικός ρυθμός, τον σφυράς και στον ύπνο σου. Σπάνια ένα και μόνο τραγούδι γεννά τέτοια κάψα για τον υπόλοιπο δίσκο.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Gods & Punks - Dimensionaut

Gods & Punks

Με μια φράση: To Stoner/Doom μετά τους Tool. Enjoy.

Αντώνης Μουστάκας


Interloper - Search Party

Interloper

Παραπάνω από απλά ενδιαφέρον progressive άκουσμα το "Search Party" στο οποίο οι Interloper μπλέκουν πανέμορφα το στυλ των παλιών Opeth με πιο μοντέρνους ήχους.

Άλκης Κοροβέσης


Lantlos - Lake Fantasy

Lantlos

Ένα ακόμα βήμα πιο μακριά από το black metal για τους Γερμανούς, οι οποίοι στρέφονται σε πιο post-metal / post-grunge / alternative rock φόρμες με αρκετά όμορφο αποτέλεσμα που δένει εξίσου ωραία και με το εικαστικό κομμάτι του "Lake Fantasy".

Άλκης Κοροβέσης


Mortifero - Battle Cry

Mortifero

Απογυμνωμένο από ηλεκτρικά καλώδια και τύμπανα. Μια σκοτεινή neo-folk μπαλάντα που η μελωδία της σύνθεσης γονατίζει ευλαβικά μπροστά στην ερμηνεία της Mortifero. Μια ασύλληπτη ομορφιά που θα ταίριαζε στη σκηνή που ο Ragnar Lothbrok μας αποχαιρετά για πάντα.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


VOLA - These Black Claws

VOLA

Ένα ακόμα εξαιρετικό progressive κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο των VOLA. Η συμμετοχή του rapper Shahmen δεν αποτελεί το κρυφό χαρτί της σύνθεσης, η οποία παραμένει εξίσου δυνατή και χωρίς αυτό λόγω των δυναμικών εναλλαγών της και φυσικά της δεσπόζουσας φωνής του ταλαντούχου Asger Mygind.

Άλκης Κοροβέσης


Warish - Seeing Red

Warish

Άκρως χορευτικό punk rock κομμάτι, με μια αμυδρή υποψία Cobain στα φωνητικά και μπόλικη δόση Motörhead στο εξαιρετικά μελωδικό solo. Ίσως λίγο πιο heavy απ' όσο φαντάζεσαι, μπαίνει άνετα σε πάρτυ και ξεκινάς να μοιράζεις φιλικά κουτουλίδια. Και δε θα σε παρεξηγήσει κανείς.

Γιώργος Ζαρκαδούλας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (3-9/5/21)
Flame, Dear Flame - The Millenial Heartbeat Pt.1
30%
Mortifero - Battle Cry
30%
Amenra - De Evenmens
13.33%
Lantlos - Lake Fantasy
10%
VOLA - These Black Claws
6.67%
Warish - Seeing Red
3.33%
Bevar Sea - The Timeless Zone
3.33%
Gods & Punks - Dimensionaut
3.33%
Bossk - Menhir
Fiddlehead - Down University
Interloper - Search Party
Chris Christodoulou - The Eye Of The Needle, Part I
  • SHARE
  • TWEET