Τα τραγούδια της εβδομάδας (2/4/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Loud Silence και το "Ball 'N' Chain"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


The Absence - Choirs Of Sickness

The Absence

Οι The Absence βάζουν τα γυαλιά σε αρκετούς Σουηδούς με το εξαιρετικό made in USA NWOSDM τους.

Άλκης Κοροβέσης


Bachelor - Stay In The Car

Bachelor

Νεοσύστατη μπάντα από δύο απερχόμενα ίντι νεοφυτούδια, το "Stay In The Car" πατάει ξεδιάντροπα πάνω στις χρυσές συγχορδίες του Pachelbel αλλά το κάνει με τέτοια τσαχπινιά και μετριασμένο κέφι που το ξεχνάς και απλά σε κάνει να νομίζεις ότι είναι τραγούδι που ξέρεις εδώ και χρόνια. Γιαμ.

Ιάσονας Τσιμπλάκος


Billy F Gibbons - West Coast Junkie

Billy F Gibbons

Η εισαγωγή του Reverend Billy ακολουθείται από παλιομοδίτικο surf rock και συνεχίζει στον ίδιο χορευτικό ρυθμό. Η γέφυρα με τα τύμπανα και το σόλο που έπονται, καλούν τη Vanessa Ferlito να χορέψει εκ νέου. Have mercy on us indeed.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Blessings - A Belly Full Of Stone

Blessings

Δυνατό και προοδευτικό post hardcore υπόσχονται οι Blessings και το πρώτο δείγμα είναι αρκετό για να δημιουργήσει προσδοκίες. Το νέο τους άλμπουμ κυκλοφορεί τον Μάη από την Pelagic και, ακούγοντας το λιωμένο φινάλε του τραγουδιού εδώ, αναμένουμε ενέργεια, δύναμη και λίγο χάος.

Αντώνης Καλαμούτσος


Code - The Mad White Hair

Code

Δώδεκα λεπτά - άκρως θεατρικής, με αρκετά metal στοιχεία - νέας μουσικής από τους Code είναι ικανά για να δείξουν το avant garde ύφος που φαίνεται να διακατέχει τον επερχόμενο δίσκο τους και αποδεικνύει γιατί κάθε τους δουλειά είναι μοναδική στο είδος της.

Άλκης Κοροβέσης


Dodsrit - Shallow Graves

Dodsrit

Ένα ικανό δείγμα του blackened crust των Dodsrit, το οποίο φαίνεται να έχει επωφεληθεί από τη διεύρυνση του line-up της μπάντας με νέες ιδέες.

Άλκης Κοροβέσης


Garbage - The Men Who Rule The World

Garbage

Στριφνό αλλά πανέξυπνο comeback. Όποιος μπει περιμένοντας ένα εύκολο ραδιοφωνικό Shirley Manson & Co. τραγούδι θα φάει κρυάδα πριν καν σκάσει το ρεφραίν. Οι στίχοι και τα φωνητικά λάμπουν, ως συνήθως. Το πέρασμα της Maschinenmensch στο βίντεο ταιριάζει γάντι.

Αντώνης Μαρίνης


Gojira - Amazonia

Gojira

Για κάποιο περίεργο λόγο το "Amazonia" με τον έντονα tribal χαρακτήρα του με κέρδισε πιο εύκολα από το "Born For One Thing". Ίσως να «φταίει» και το οικολογικό μήνυμα που μεταφέρει.

Άλκης Κοροβέσης


Hazy Sea - Flight Of The Pegasus

Hazy Sea

Από την Καβάλα έρχονται και μας ταξιδεύουν - χωρίς λόγια - στην παράδοση μας και στο παρελθόν του κλασικού ροκ.

Αντώνης Μουστάκας


Ironbourne - Runaway

Ironbourne

Πολύ καλά τα 'πε ο σύντροφος στην τρέλα Πάνος Ζ. κι έρχομαι κι εγώ να το φωνάξω: Αυτό θα μπορούσε να είναι το "It's Not Because Οf You" του 2021. Οι Σουηδοί συνδυάζουν στο ντεμπούτο τους με εξαιρετικό τρόπο τους Grand Magus με το σύγχρονο hard rock και γράφουν τον ύμνο μιας διαφυγής που τόσο πολύ έχουμε σήμερα ανάγκη. Γνώριμοι ήχοι μπλέκονται αρμονικά, το τόσο-όσο σφήνα σόλο φτάνει να σε πονέσει και η συγκλονιστική φωνάρα του Torbjörn Andersson σε φέρνει στα ουράνια. Σπάνια συγκίνηση για ένα υποψήφιο τραγούδι της χρονιάς. Run away from this world I fear ρεε!

Θοδωρής Ξουρίδας


Kyning - Bury Me Closer

Kyning

Γερμανοί underground (όσο δεν πάει) heavy rockers κυκλοφορούν τίμια σινγκλάρα πριν το ντεμπούτο τους. Μπορεί να έχουν λιγότερους φόλοερς από θεατές αγώνα Super League 2 εν μέσω καραντίνας, αλλά τους ξετρυπώσαμε και σας τους παρουσιάζουμε.

Μάνος Πατεράκης


Mercurials - Ocean of White Light

Mercurials

Οι Γάλλοι χτίζουν όμορφα το ψυχεδελικό τους ροκ. Δεν είναι (και) post rock, έχει όμως αυτή την προσμονή του ξεσπάσματος μετά τη νηνεμία. Όπως έχει και μια αδιευκρίνιστη goth αύρα. Μάλλον τα υπέροχα φωνητικά ευθύνονται γι' αυτό, αλλά πάλι...τι δουλειά έχει το organ; Πανέμορφη σπαζοκεφαλιά.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Nattverd - Naar Taaken Fortaerer Alt

Nattverd

Το νορβηγικό black δεν είναι μια ανάμνηση των '90s. Παραμένει επίκαιρο, χωρίς κατ' ανάγκη να πρωτοπορεί όπως τότε. Οι Nattverd συνεχίζουν από κει που έμειναν πέρυσι, με το πρώτο δείγμα να υπόσχεται πολλά. Το δε videoclip, θα μπορούσε να είναι trailer ταινίας, στα χνάρια του "The Witch".

Πάνος Ζαρκαδούλας


The Penitent Man - Rest My Weary Head

The Penitent Man

Ταξιδιάρικο και συναισθηματικό, το νέο τραγούδι των Penitent Man ξεχωρίζει ανάμεσα στα κλασικά desert rock πονήματα. Κερασάκι δροσιάς το keyboard solo του Todd Ogren των Rival Sons.

Αντώνης Μουστάκας


Thy Catafalque - Piros - Sarga

Thy Catafalque

Ένα ακόμα βήμα προς τον πειραματισμό, αν και αρκετά ευθύ ως άκουσμα, το "Piros-sarga" έχει έντονα στοιχεία 70s progressive rock, περιπλέκοντας τις προβλέψεις για το επόμενο βήμα του ταλαντούχου Ούγγρου, Tamas Katai.

Άλκης Κοροβέσης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας
Thy Catafalque - Piros - Sarga
12.9%
Billy F Gibbons - West Coast Junkie
12.9%
Gojira - Amazonia
12.9%
Ironbourne - Runaway
9.68%
Garbage - The Men Who Rule The World
9.68%
Mercurials - Ocean of White Light
9.68%
The Penitent Man - Rest My Weary Head
9.68%
Hazy Sea - Flight Of The Pegasus
6.45%
Bachelor - Stay In The Car
6.45%
The Absence - Choirs Of Sickness
6.45%
Dodsrit - Shallow Graves
3.23%
Blessings - A Belly Full Of Stone
Kyning - Bury Me Closer
Code - The Mad White Hair
Nattverd - Naar Taaken Fortaerer Alt
  • SHARE
  • TWEET