Τα τραγούδια της εβδομάδας (19/2/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες του site αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Ελπίζουμε αυτή η εβδομαδιαία ανάρτηση να γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις. Σε αυτήν τη λίστα δεν θα βρείτε βαρετά πράγματα, ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Cult Of Luna και Mark Lanegan και το Inside Of A Dream.

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Crown - Illumination

Crown

Το industrial metal φαίνεται ότι πάει περίπατο για τους Crown. Κανένα πρόβλημα! Το πρώτο δείγμα της επερχόμενης δουλειάς τους (έρχεται στις 16 Απριλίου) είναι ένα υπέροχο, κινηματογραφικό dark rock που μοιάζει να παντρεύει ιδανικά τους Depeche Mode, τους Katatonia, τους Puscifer και τους πρόσφατους The Ocean. Κύριοι, έχετε την προσοχή μας.

Αντώνης Καλαμούτσος


Nick Waterhouse - Medicine

Nick Waterhouse

Αν σας έχουν λείψει τα χειμωνιάτικα μπαρ και η μουσική για ρούμι χωρίς πάγο ιδού το «φάρμακο» σας. O Waterhouse έχει την ικανότητα να δημιουργεί ατμόσφαιρα με τα πιο απλά υλικά: Μια ανάμνηση από μια σχέση και έναν απλό ρυθμό. Υποψήφιο για να πλαισιώσει τον ηδονιστικό χορό στην επόμενη ταινία του Ταραντίνο, αυτό το κολλητικό soul τραγούδι θα σας συντροφεύσει όλο το 2021.

Αντώνης Μουστάκας


Last Quarter - Space Bee Keeper

Last Quarter

Το κούρδισμα της κιθάρας στην εισαγωγή και το μπάσο μετέπειτα είναι ενδεικτικά. Space ψυχεδέλεια με προσμονή για full μελωδία. Το σόλο και τα γυρίσματα σε κάνα δυο περιπτώσεις φανερώνουν την αγάπη των Last Quarter για τα blues, με αγαπημένη εκείνη του 02:44. Η γαλλοτυνησιακή σύμπραξη είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται ο ήρωάς τους. Ένας γαλαξιακός σκληρός καριόλης που έχει σαν αποστολή να σώσει την τελευταία αποικία μελισσών. Ευγενής σκοπός αν μη τι άλλο.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Gojira - Born For One Thing

Gojira

You want heavy? Το βλέμμα των Gojira παραμένει μπροστά, αλλά εδώ δεν υπάρχουν χτυπητές γραμμές ή ανοιχτά χρώματα. Ο αέρας έχει κάτι από τις τιμημένες "L'Enfant Sauvage" μέρες. Χωρίς υποψία βεβιασμένου πισωγυρίσματος, προφανώς. Τα γρυλίσματα και οι κιθάρες χτυπάνε αλύπητα. Το rhythm section παίρνει κεφάλια. Για την έκρηξη πριν το σβήσιμο τα λόγια δεν είναι αρκετά.

Αντώνης Μαρίνης


Tigers Jaw - New Detroit

Tigers Jaw

To τέταρτο δείγμα από την πολυαναμενόμενη νέα κυκλοφορία των Tigers Jaw έρχεται να επαληθεύσει αυτό που ψυχανεμιζόμουν ήδη: ότι θα 'ναι (πιθανώς) δισκάρα. Με ένα νοσταλγικό βιντεοκλίπ αγκαλιά, παίρνουν παραμάσχαλα τις emo ιδιοσυγκρασίες τους αλλά και την pop αισθητική, και παρουσιάζουν άλλο ένα πιασάρικο χιτάκι.

Ιάσονας Τσιμπλάκος


Hot Breath - What You're Looking For, I 've Already Found

Hot Breath

Αυτό που ψάχνεις, εγώ το έχω ήδη βρει, τραγουδούν κάτι όμορφα παλιόπαιδα από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο "Rubbery Lips" που θα πέσει με ταχύτητα και θα εκραγεί στο κεφάλι μας. Αλήτικο rock n' roll και κέφι καταφθάνει τον Απρίλη. Garage, punk και hard rock στοιχεία ξεπροβάλουν σαν την άνοιξη και εμείς θα είμαστε εκεί να τους υποδεχτούμε με στεφάνια από λουλούδια στα μαλλιά... ε, και κάποια καφάσια μπύρες.

Ελένη Λιβεράκου Eriksson


Anneke Van Giersbergen - Agape

Anneke Van Giersbergen

Λίγοι καλλιτέχνες μπορούν απλά να πάρουν μια κιθάρα και με τη δύναμη της φωνής και τη λυρικότητα τους να μεταφέρουν τόνους συναισθημάτων. Η Anneke ξέρει ότι μπορεί και με πλήρη επίγνωση της μαγικής φωνής της τραγουδά για το δυνατότερο είδος αγάπης όπως αυτή το αντιλαμβάνεται. Μια αγάπη που μετατρέπει τους σκοτεινούς ουρανούς σε φως. Αφήστε το φως της 'Αγάπης' της να λάμψει και να φέρει λίγο φως στη μιζέρια της ζωής που ζούμε

Δημήτρης Μωυσίδης


Iceage - Vendetta

Iceage

Τι συμβαίνει όταν οι murder ballads έρχονται, μέσω Δανίας, στο σήμερα; Βεντέτα συμβαίνει. Οι Iceage επιστρέφουν εξελιγμένοι, αλλά όχι αλλαγμένοι. Όσο τα πάντα κοκκινίζουν, οι προσδοκίες αυξάνονται. H καυστική τους ειρωνία συναντά τον Sonic Boom, το αποτέλεσμα δε, όχι απλά εθιστικό. Αποπνέει ταύτιση και αυτοκριτική."Imma gonna getcha", λένε. Μας προειδοποίησαν. Τους περιμένουμε.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Plush - Hate

Plush

Δυνατό, εμπορικό και μοντέρνο hard rock, με τρομερό ήχο, άψογη εκτέλεση και πιασάρικες φωνητικές γραμμές από τέσσερα νεαρά κορίτσια-θαύματα, με μπροστάρισσα τη χαρισματική Moriah Formica. Με το παρθενικό τους τραγούδι, οι Νεοϋορκέζες σηκώνουν πανί για να γίνουν το next big thing στον χώρο τους.

Θοδωρής Ξουρίδας


Iotunn - The Tower Of Cosmic Nihility

Iotunn

Οι Δανοί Iotunn κυκλοφορούν σε μερικές μέρες το ντεμπούτο τους και κρίνοντας από τα μέχρι τώρα δείγματα, αναμένεται να στρέψουν αρκετά κεφάλια στο άκουσμα του "Across All Worlds". Το "The Tower Of Cosmic Nihility" τουλάχιστον αυτό δείχνει, αφού πέρα από τη δουλεμένη ενορχήστρωση, το ανερχόμενο progressive death metal σχήμα έχει να περηφανεύεται πως διαθέτει στο δυναμικό του ένα από τα καλύτερα λαρύγγια εκεί έξω, τον Jon Aldara, γνωστό μας από τους Barren Earth και τους Hamferd.

Άλκης Κοροβέσης


Ryley Walker - Rang Dizzy

Ryley Walker

Άλλο ένα εξαιρετικό δείγμα ψυχεδελικής folk από τον Walker ο οποίος ξεχωρίζει όπως πάντα για τον διαφορετικό στίχο του και τις ικανότητες του στην κιθάρα. Σε αυτή την αναδρομή στη νεότητα του καταλήγει στο νέτο - σκέτο "I am wise / I am so fried / Rang dizzy inside / Fuck me I’m alive" ενώ η ονειρική ενορχήστρωση παίζει με τις αισθήσεις μας.

Αντώνης Μουστάκας


Silver Synthetic - In The Beginning

Silver Synthetic

Το πρώτο single του επικείμενου full-length ντεμπούτου της τετράδας από τη Νέα Ορλεάνη, δείχνει τον τρόπο που πρέπει να παίζεται το rock και που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Απλές φόρμες, όμορφες μελωδίες και αφήγηση με περιεχόμενο θέτουν τον καμβά με προοπτική ένα άλμπουμ που θα φέρει στο 2021 λίγη από τη σκόνη της χρυσής εποχής.

Θοδωρής Ξουρίδας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας
Gojira - Born For One Thing
40%
Nick Waterhouse - Medicine
17.5%
Ryley Walker - Rang Dizzy
10%
Anneke Van Giersbergen - Agape
7.5%
Iotunn - The Tower Of Cosmic Nihility
7.5%
Crown - Illumination
5%
Hot Breath - What You're Looking For, I’ve Already Found
5%
Iceage - Vendetta
2.5%
Silver Synthetic - In The Beginning
2.5%
Tigers Jaw - New Detroit
2.5%
Plush - Hate
Last Quarter - Space Bee Keeper
  • SHARE
  • TWEET