Jack White - "Boarding House Reach": Προακρόαση

Η εκδίκαση αναβάλλεται για δύο εβδομάδες - δικαίωμα έφεσης δεν υπάρχει

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 12/03/2018 @ 12:40

Έχοντας χορτάσει τον γάιδαρο αρκετό καιρό τώρα, ουσιαστικά από την Παρασκευή το απόγευμα φάγαμε και την ουρά, καθώς ολοκληρώσαμε με τους συναδέλφους Μαρίνη και Μυτιληναίου δύο ακροάσεις του νέου δίσκου που δημιούργησε ο Jack White και ονόμασε "Boarding House Reach". Αυτό που πλέον απομένει είναι να χωνέψουμε το τελικό αποτέλεσμα και να ανακοινώσουμε την ετυμηγορία, μετά την επίσημη κυκλοφορία σε δύο εβδομάδες.

Η τελική αντίστροφή μέτρηση είχε ξεκινήσει πριν από μία εβδομάδα, όταν και ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση listening party σε δεκάδες ανεξάρτητα δισκοπωλεία ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένης ευτυχώς και της χώρας μας, με επιλεγμένο μέρος το ιστορικό Record House στην Νέα Σμύρνη. Επιπλέον τυράκι θα ήταν η πιθανότητα απόκτησης (έπειτα από κλήρωση) του τρίχρωμου επτάιντσου single "Over And Over And Over" αλλά και μιας πάνινης τσάντας.

Jack White Listening Party

Αφού παραλάβαμε την τριών ιντσών κονκάρδα με το μότο "who's with me" και δώσαμε τα ονόματά μας για την κλήρωση, ξεκινήσαμε να χαζεύουμε εκατοντάδες δίσκους και CD υπό τους ήχους του "Boarding House Reach" που έπαιζε στο πικάπ (είναι γνωστό από παλιά ότι ο White δεν διαθέτει ψηφιακά promo). Στο δίωρο πέντε με επτά που βρεθήκαμε στο Record House, τα ελάχιστα τετραγωνικά γέμισαν τόσο ώστε να μας επιτρέπεται η κίνηση, συμβάλλοντας σε απρόσκοπτη ακρόαση.

Τα βασικά συμπεράσματα από την πρώτη ολοκληρωμένη γεύση είναι δύο. Πρώτον, όντως πρόκειται για το πιο πειραματικό έργο του White όπως υποπτευόμασταν, σίγουρα στην προσωπική του καριέρα και πιθανότατα συνολικά σε όλη την σταδιοδρομία του. Ο πολυπράγμων Αμερικανός όμως εξακολουθεί να κινείται σε γνώριμα για εκείνον μουσικά μονοπάτια, αποφεύγοντας όπως ίσως θα φοβόντουσαν οι παλιοί οπαδοί του μια ολική μεταστροφή.

Jack White

Δεύτερον, θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τα τραγούδια του δίσκου σε τρεις βασικές κατηγορίες, σχετικές με τα δείγματα που μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί. Η μία είναι τα πιο ήρεμα, όπως το βασικό single, "Connected By Love", η έτερη τα rockers, όπως το "Over And Over And Over" και η τελευταία τα πιο πειραματικά, όπως το "Corporation" (το "Respect Commander" βρίσκεται ανάμεσα στα rockers και τα πειραματικά).

Συμπέρασμα σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να εξαχθεί. Θα πρέπει να περιμένουμε την ηρεμία και την απομόνωση του σαλονιού ή του δωματίου μας για να εξακριβώσουμε μέσω επανειλημμένων ακροάσεων εάν και πως τα κομμάτια συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και την αξία τους μεμονωμένα. Η αίσθηση που είχα πάντως εξαρχής, είναι πως ο White θα επιχειρήσει μια ιδιαίτερα φιλόδοξη και εκκεντρική ενοποίηση διαφορετικών χώρων και εποχών, κάτι που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να διαψευστεί.

  • SHARE
  • TWEET