«10»: Αγαπημένοι '10s δίσκοι των Foray Between Ocean

Οι φερέλπιδες progressive deathsters αποκαλύπτουν τις προτιμήσεις τους από τη δεκαετία που μόλις πέρασε

Από τον Σπύρο Κούκα, 21/01/2020 @ 14:21

Λίγο πριν την επερχόμενη εμφάνιση τους, όπου θα παρουσιάσουν ζωντανά τον πιο πρόσφατο τους δίσκο, και με το νέο τους videoclip να έχει μόλις κυκλοφορήσει, βρήκαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τους Foray Between Ocean, ρωτώντας τους σχετικά με τα άλμπουμ που ξεχώρισαν τη δεκαετία που μόλις πέρασε. Έτσι, ο κιθαρίστας τους, Θέμης Ιωάννου, εκπροσωπώντας τη μπάντα, μας έδωσε τις σχετικές απαντήσεις... 

1
Cult of Luna - "A Dawn to Fear"
(2019)
Τους αγαπούσα, τους αγαπώ και θα τους αγαπώ για όσο αναπνέω. Για μένα το νούμερο ένα συγκρότημα που μπορεί να σε κάνει τη μια στιγμή να «νιώσεις» και να βουρκώσεις και την άλλη να σπάσεις οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά σου. Δεν μπορω να ξεχωρισω ευκολα δισκο τους. Τι να πω, "Somewhere Along the Highway", "Eternal Kingdom", "Salvation", "The Beyond", Η απολυτη αρμονια του post metal. Μόνο αυτοί μπορούν να το κάνουν αυτό και πόσο μάλλον αυτός ο δίσκος.
2
The Black Dahlia Murder - "Everblack"
(2013)
Η μπάντα που παντρέυει τόσο τέλεια όλα τα στοιχεία του σκληρού ήχου σε ένα αποκλειστικά δικό της είδος. Απο τους κορυφαίους εκπρόσωπους του σκληρού ήχου. Οι κιθάρες σε αυτόν τον δίσκο είναι ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί ποτέ. Δεν νομιζω να εχω ξεχωρίσει δισκο τους οπότε αυτός είναι ένας που έπρεπε να διαλέξω αναγκαστικά.
3
Gojira - "Magma"
(2016)
Όταν με ρωτάνε αν δεν θα ξαναβγούν Metallica, Iron Maiden και άλλες μεγάλες μπάντες, τους λέω απλά να δούν το live στο Poland Rock Festival στην Πολωνία to 2018. Για μένα, οι Gojira δεν έχουν βγάλει «κακό» δίσκο, είναι όλοι διαμάντια. Επίσης, απο τις αγαπημένες μου παραγωγές της τελευταίας δεκαετίας. Απλά να αναφέρω πως τον παραγωγό που έγραψαν αυτόν τον δίσκο τον πήραν και μαζί τους για FOH ηχολήπτη.
4
Thy Art Is Murder - "Hate"
(2012)
CJ Mc Mahon και τα μυαλά στον καταστροφέα εγγράφων. Ο δίσκος που τους καθιέρωσε, εξίσου μια σπουδαία μπάντα που είναι και μεγάλη δικιά μας επιρροή. Ειδικά αυτά τα breakdown γεμίζουν τα επίγοντα του ΚΑΤ με κατάγματα.
5
The Ocean - "Pelagial"
(2013)
Όταν τους είδα live κατάλαβα το μέγεθος αυτής της μπάντας. Οι μελαγχολικές τους συνθέσεις, τα δυναμικά τους riffs και αυτή η αψεγάδιαστη παραγωγή. Για μένα είναι απο τις καλύτερες παραγωγές της τελευταίας δεκαετίας, αν όχι η καλύτερη.
6
Bring Me The Horizon - "Sempiternal"
(2013​)
Ο απόλυτος δίσκος, το απόλυτο δεκάρι στην κατηγορία τους. Όλα τα άλλα απο εκεί και έπειτα είναι το ΧΑΟΣ. Δίσκος που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τραγούδι. Δίσκος που δεν υπάρχει filler απλά για να γεμίσει τον δίσκο γιατί είναι όλα τα κομμάτια δεκάρια.Μια μπαντα που ξεκινησε αλλιώς και πέρασε όλο το φάσμα της rock, προσθέτοντας πολλές επιρροές τους μέσα σε αυτό εδώ το άλμπουμ.
7
Rolo Tomassi - "Time Will Die And Love Will Bury It"
(2017)
Tα synths που έχουν γραφτεί σε αυτόν τον δίσκο, μαζί με τις φωνητικές μελωδίες, είναι καταπληκτικά. Το σωστό πάντρεμα του math, post, experimental rock με τις μελωδίες φέρνει αυτό το αποτέλεσμα. Ένας δίσκος που τον ακούω πολύ όταν είμαι στον δρόμο. Μια μπαντα που ξεχωρισε απο την πρωτη της δουλεια και ο δισκος αυτος στέκεται ως ο καλυτερος της μεχρι στιμης.
8
Whitechapel - "The Valley"
(2019)
Επιτέλους ο Phil Bozeman τραγούδησε καθαρά και όλος ο δίσκος απογειώθηκε. Απίστευτα καλοσκηνοθετημένα video clip και οι στίχοι του Bozeman στην αναφορά του για τα παιδικά του χρόνια, είναι μαχαιριά στην καρδιά.
9
The Dillinger Escape Plan - "Option Paralysis"
(2010)
Απο τις αγαπημένες μου μπάντες. Τα φωνητικά του Greg Puciato είναι για σεμινάριο και η μπάντα αυτή αξίζε σίγουρα πολύ περισσότερη αναγνώριση. Ο δίσκος έχει μέσα διαμάντια οπως τα "Farewell", "Mona Lisa", "I Wouldn't If You Didn't", "Parasitic Twins". Σίγουρα μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, μπάντα στο είδος της.
10
Neurosis - "Honor Found in Decay"
(2012)
Στο δέκατο άλμπουμ τους, το 2012, οι Neurosis βρίσκονταν στο αποκορύφωμα τους για εμένα, το avant garde metal τους πάντα με κέρδιζε. Αυτός ο δίσκος τους έχει παίξει πολλές φορές στο spotify μου!
  • SHARE
  • TWEET