Golden R. Festival: Mayhem, Warlord, Destruction, Varathron, Sorcerer κ.α.

Βόλος @ -

Golden R. Festival: Mayhem, Warlord, Destruction, Varathron, Sorcerer κ.α. Βόλος @ -
Συγκροτήματα Golden R. Festival: Mayhem, Warlord, Destruction, Varathron, Sorcerer κ.α.
Ημερομηνία Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024
Πόλη Βόλος
Χώρος -
Διεύθυνση -
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου
Ώρα έναρξης
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Το ιστορικό φεστιβάλ, που φέτος κλείνει 22 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στα συναυλιακά δρώμενα της χώρας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Αυγούστου, σε χώρο που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει και οι Sorcerer είναι το πρώτο από τα συνολικά 24 ονόματα που αναμένεται για την αρχή να ανακοινωθούν.. 

Facebook Event

Bands A to Z!
- DESTRUCTION -Exclusive-
- FLAMES -Exclusive - 40 years Anniversary-

- MAYHEM -Exclusive - 40 years Anniversary-
- SORCERER -Exclusive-
- VARATHRON
- WARLORD -Exclusive-

 

Οι Mayhem γιορτάζουν τα 40 χρόνια τους στο Golden R. Festival 2024

Έρχονται στην Ελλάδα για μία και μόνη ζωντανή εμφάνιση στο φεστιβάλ που έχει ήδη ανακοινώσει Destruction, Warlord, Varathron, Sorcerer, Flames και αναμένονται δεκάδες ακόμα συγκροτήματα - Γιορτάζοντας τέσσερις δεκαετίες εμβληματικού Black Metal: Φεστιβαλικές εμφανίσεις για τα 40 χρόνια των Mayhem.

Οι θρυλικοί Νορβηγοί πρωτοπόροι του black metal, Mayhem, είναι ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουν την exclusive ζωντανή τους εμφάνιση στο Golden R. Festival 2024, στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης επετειακής φεστιβαλικής τους περιοδείας για τα 40 χρόνια του συγκροτήματος.

Αυτή η μνημειώδης εμφάνιση έχει ως στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στην απαράμιλλη συμβολή του συγκροτήματος στο metal μουσικό ιδίωμα και να τιμήσει τέσσερις δεκαετίες σκοτεινής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Από την ίδρυση τους το 1983, οι Mayhem έχουν σφυρηλατήσει ένα μονοπάτι ασυμβίβαστου σκοταδιού, σπρώχνοντας τα όρια της ακραίας μουσικής και γοητεύοντας το κοινό σε όλο τον κόσμο με την ωμή ενέργεια των ζωντανών εμφανίσεών τους. Μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό στοιχειωτικών μελωδιών, αμείλικτης επιθετικότητας και ανυποχώρητου πνεύματος, οι Mayhem έχουν εδραιώσει τη θέση τους ως ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα στην ιστορία του black metal.

Τα Mayhem 40th Anniversary Festival Shows υπόσχονται να είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία τόσο για τους παλιούς όσο και για τους νεότερους οπαδούς, με την μπάντα να παρουσιάζει την απαράμιλλη δισκογραφία της καλύπτοντας το σύνολο της καριέρας της και αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την διαρκή επιρροή της στη metal σκηνή. Οι παρευρισκόμενοι ας περιμένουν ένα προσεκτικά επιμελημένο setlist με κλασικούς ύμνους καθώς και βαθιές τομές, όλα δοσμένα με την αγριότητα και το πάθος που έχει καθορίσει τις ζωντανές εμφανίσεις των Mayhem.

Το επετειακό αυτό show, θα είναι ένα ανεπανάληπτο γεγονός για όλους τους οπαδούς της ακραίας μουσικής, μια γιορτή της κληρονομιάς του συγκροτήματος που έχει διαμορφώσει την ροή της metal ιστορίας. Ετοιμαστείτε να γίνετε μάρτυρες της αδάμαστης δύναμης και της ηχητικής μανίας που μόνο οι Mayhem μπορούν να προσφέρουν.

Οι Warlord στην Ελλάδα και στο Golden R. Festival 2024

Θα ερμηνεύσουν ολόκληρο το θρυλικό EP "Deliver Us" και όλα τα κλασικά Warlord έπη, σε μια ζωντανή εμφάνιση - αφιέρωμα στη μνήμη και την μουσική κληρονομιά του μεγάλου William J Tsamis

Πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν πριν από λίγους μήνες, να πραγματοποιήσουν ένα περιορισμένο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων το 2024, για να τιμήσουν τη μνήμη και τη μουσική κληρονομιά του ιδρυτή και κιθαρίστα του συγκροτήματος, William J Tsamis, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2021, οι Αμερικανοί θρύλοι του επικού heavy/power metal επιστρέφουν στην Ελλάδα για μία exclusive ζωντανή εμφάνιση ως ένα εκ των headliner συγκροτημάτων του φετινού Golden R. Festival, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29-31 Αυγούστου στην πόλη του Βόλου.

40 χρόνια μετά την κυκλοφορία τόσο του εμβληματικού και συνάμα επιδραστικότερου EP όλων των εποχών και μουσικών ιδιωμάτων, "Deliver Us" αλλά και του κλασικού "And the Cannons of Destruction Have Begun", οι Warlord θα αποδώσουν ένα σετ με έμφαση στο πρώιμο υλικό τους που διαμόρφωσε και επηρέασε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως επικό Heavy Power Metal και τους έκανε ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα του είδους. Ο περιορισμένος αριθμός αυτών των εμφανίσεων, πραγματοποιείται για να τιμήσουν τη μνήμη αλλά και την μουσική κληρονομιά των Warlord και του William J Tsamis.

Η ειδική σύνθεση της περιοδείας θα αποτελείται από τους Mark Zonder στα τύμπανα, Giles Lavery στα φωνητικά, Eric Juris στην μία κιθάρα, Philip Bynoe στο μπάσο και Jimmy Waldo στα πλήκτρα, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί και ο δεύτερος κιθαριστάς του σχήματος.
Η σουηδική υπερδύναμη του doom metal Sorcerer στην Ελλάδα και στο GRF 2024 του Βόλου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!

Έρχονται κουβαλώντας στις αποσκευές τους ένα από τα καλύτερα metal album της χρονιάς που φεύγει.

 

Από την αναγέννησή τους το 2010, μέσα από μια σειρά εκπληκτικών ζωντανών εμφανίσεων και τεσσάρων εξαιρετικών albums, τα οποία προέκυψαν από την υπογραφή τους με την θρυλική Metal Blade Records, οι SORCERER έχουν βάλει φωτιά σε όλους τους κυλίνδρους χωρίς να σχεδιάζουν να σταματήσουν για κανέναν.

Το «In The Shadow Of The Inverted Cross» (2015) έβαλε τα πάντα σε κίνηση, με την κλασική επική doom metal προσέγγισή του εδραίωσε τη θριαμβευτική επιστροφή των SORCERER στη σκηνή. Η συνέχεια, το «The Crowning Of The Fire King» του 2017, έδωσε στους θαυμαστές αυτή την επιπλέον επική δόση που λαχταρούσαν, ενώ επέτρεψε επίσης στο συγκρότημα να αρχίσει να αναμορφώνει και να αναδιαμορφώνει τον ήχο και την σκηνοθεσία του. Ήταν εδώ που οι SORCERER έθεσαν πραγματικά τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουν ακόμα - φτιάχνοντας βαρύ, μελωδικό metal με συντριπτικά riffs, υψηλά φωνητικά και γεμάτα refrains.

Το 2020 κυκλοφόρησε το συγκρότημα αυτό που θα ήταν το πιο περίτεχνο album τους μέχρι σήμερα, το concept άλμπουμ «Lamenting Of The Innocent». Αυτός ο δίσκος επέτρεψε στο συγκρότημα να δοκιμάσει νέα πελάγη, με πιο περίτεχνη, περίπλοκη σύνθεση τραγουδιών, μεγαλύτερες φόρμες, πάντα με την φωνή του Anders Engberg στα καλύτερά της. Το album έτυχε μεγάλης αποδοχής και επέτρεψε στο συγκρότημα να εμφανιστεί στις σκηνές ορισμένων από τα πιο διάσημα metal festivals και χώρους σε όλο τον κόσμο. Ο πανίσχυρος μάγος όμως δεν σταμάτησε και έτσι το φθινόπωρο του 2023 το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο τέταρτο album του, με τίτλο «Reign Of The Reaper». Και πάλι δεν θα αρκεστεί στην επανάληψη, αφού το album διαθέτει μερικές από τα πιο σκοτεινές, βαριές, επιθετικές και συνάμα λυρικές συνθέσεις που έχει ηχογραφήσει ποτέ, με τον παγκόσμιο Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, να καταθέτει τον απεριόριστο σεβασμό του, κάνοντας λόγω για ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς που φεύγει.

Με μια δισκογραφία γεμάτη διαμάντια λοιπόν και ετοιμαζόμενοι να παίξουν στα μεγαλύτερα metal festivals του πλανήτη, οι Sorcerer προετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, βάζοντας στον συναυλιακό τους χάρτη για το 2024 και την Ελλάδα, ανακοινώνοντας μία και μόνη exclusive ζωντανή εμφάνιση στην χώρα, επιλέγοντας το Βόλο και το θρυλικό Golden R. Festival

Το Golden R. Festival 2024 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου στις 29, 30 και 31 Αυγούστου.

Facebook event: https://fb.me/e/4c6nNapoK

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται απο τον διοργανωτή.

Ομάδα Rocking.gr

  • SHARE
  • TWEET