Fortress Under Siege, The Silent Rage, Wildfire

Αθήνα @ AN Club

Fortress Under Siege, The Silent Rage, Wildfire Αθήνα @ AN Club
Συγκροτήματα Fortress Under Siege, The Silent Rage, Wildfire
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος AN Club
Διεύθυνση Σολωμού 13-15
Τηλέφωνο 210-3305056
Τιμή εισιτηρίου 8 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης OldSchool, Monsterville
Διοργανωτής

A night in Atlantis live

Fortress Under Siege + The Silent Rage + Wildfire

Facebok event link

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

---

Εισιτήρια: 8€

Εισιτήρια διατίθενται και από τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο live!

Προπώληση: OldSchool (Σολωμού 13-15), Monsterville (ΑγΕιρήνης 13)

---

Doors: 19:30

Show Starts: 20:00

----

Αποτελώντας ένα από τα πρώτα σχήματα που έπαιξαν progressive power metal στην Ελλάδα, οι Fortress Under Siege σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομότιτλο EP το 1996. Έχοντας κυκλοφορήσει το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους “Atlantis” το 2020 μέσω της ROAR – Rock Of Angels Records, επιστρέφουν στο ιστορικό υπόγειο για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά το νέο τους άλμπουμ αλλά και να ταξιδέψουν στην υπόλοιπη δισκογραφίας τους παρουσιάζοντας ένα υπερπλήρης setlist.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι modern power metallers The Silent Rage και οι νεοεμφανιζόμενοι Wildfire.

***

Fortress Uder Siege

Οι Fortress Under Siege σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 1994 αποτελώντας ένα από τα πρώτα σχήματα που έπαιξαν progressive power metal στην Ελλάδα. Κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο EP το 1996, το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της σκηνής, συνδέοντας το παραδοσιακό λυρικό heavy metal με το τεχνικό και μελωδικό Power metal.

Παραμένοντας ανενεργοί για πάνω από μια δεκαετία επανήλθαν το 2011, κυκλοφορώντας από τότε τρία άλμπουμ, “Atlantis” (2020), “Phoenix Rising” (2014) και “The Mortal Flesh of Love” (2011) και μοιράστηκαν τη σκηνή με σχήματα όπως οι Accept, Soul Cages, Mayfair και Wardrum μεταξύ άλλων ενώ έχουν πραγματοποιήσει και headline εμφανίσεις στα Wreck Athens Fest., Syros Indy Fest και Tunes In Progress Fest.

Μετατρέποντας τους περιορισμούς της πανδημίας σε ευκαιρία, έχουν ήδη ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του νέου τους τέταρτου άλμπουμ στα Devasoundz Studios με παραγωγό τον Fotis Bernardo, το οποίο ήδη βρίσκεται στο στάδιο της μίξης με προγραμματισμό της κυκλοφορίας τα τέλη του 2022.

The lyrical journey will continue...

Οι Fortress Under Siege αποτελούνται:

Τάσος Λάζαρης - Φωνητικά Φώτης Σωτηρόπουλος - Κιθάρες Θέμης Γουρλής - Κιθάρες Γιώργος Γεωργίου - Πλήκτρα Αλέξανδρος Στάυρακας - Μπάσο Δημήτρης Καπουκάκης - Τύμπανα

***

The Silent Rage

Οι The Silent Rage είναι μια modern power metal μπάντα με έδρα την Αθήνα που αποτελείτε από τους Νίκο Σιγλίδη στις κιθάρες & τα φωνητικά, Μιχάλη Ρινακάκη στα lead φωνητικά, Νίκο Σαρμπάνη στις lead κιθάρες, Γιώργο Χανιωτάκη στο μπάσο και Σταμάτη Κατσαφάδο στα τύμπανα. Από την ίδρυση τους μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 1 full length album (“The Deadliest Scourge”, 2016) 2 singles (“My Race Won’t Last” [2018 Edition] & “Harvester Of Souls” [2021 Edition]), 2 EPs (“The Silent Rage”, 2009 & “Harvester Of Souls, 2011), 3 splits (“Silent Illusion”(2013), “Closer To Wisdom’s Fading Scars” (2014) & “When Chaos Reigned” (2017)) καθώς επίσης έχουν λάβει μέρος σε τρεις συλλογές (“Greek Power Vol.1 by Rock Hard Magazine Greece (2009), Compilation Vol.3 by Hellenic Forces Fanzine (2010) & “One Voice” (2020)).

Καθ’ όλη την πορεία τους οι The Silent Rage έχουμε μοιραστεί την σκηνή με σχήματα όπως είναι οι Shadow Gallery, Rage, Grave Digger, Stratovarius, Rotting Christ, Temperance, Primal Fear, Gus G., Destruction ανάμεσα σε άλλους.

Την παρούσα χρονική στιγμή η μπάντα βρίσκεται στην διαδικασία μίξης του δεύτερου της δίσκου από τον Fotis Benardo στα Devasoundz Studios.

****

Wildfire

Οι Wildfire δημιουργήθηκαν το 2019 στην Αθήνα (Ελλάδα) και ως γνώστες της κλασσικής μέταλ σχολής αλλά και από τη τριβή τους σε προγενέστερες μπάντες το κάθε μέλος, αφοσιωθήκαν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν. Να παίζουν μεταλ. Μέσα από jams άρχισε να γεννιέται υλικό, το οποίο αποφάσισαν να ηχογραφήσουν και να κυκλοφορήσουν.

Ο ήχος τους παραπέμπει σε μπάντες όπως Savatage, Queensryche, Crimson Glory, όπου με άνεση μεταπηδούν από τον Αμερικανικό ήχο στο NWOBHM στα κομμάτια τους.

Η πανδημία δυσκόλεψε τις ηχογραφήσεις αλλά πλέον κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ep με τίτλο το όνομα της μπάντας στις 20-9-21. Στις 25-9-21 εμφανίστηκαν στο 3ο μουσικό φεστιβάλ της Λαμίας με το κοινό να τους καλωσορίζει θερμά. 

Άμεσος στόχος είναι γνωριμία - επικοινωνία με το κοινό μέσω των live εμφανίσεων και η δημιουργία των νέων συνθέσεων ως φυσική συνέχεια της μπάντας.

Μέλη

William Joestar - Φωνή Tolis G Pol - Κιθάρα Dimitris Varsamis - Κιθάρα Dimitris Megalios - Μπάσο Akis Kakavas - Ντραμς

*** COVID-FREE EVENT Εισέρχεστε στον χώρο επιδεικνύοντας: α) Έγγραφο ταυτοπροσωπίας β) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης Για τους ανήλικους επιτρέπεται η είσοδος με την επίδειξη self-test

  • SHARE
  • TWEET