Asphyx, Abyssus, Gentihaa

Αθήνα @ Κύτταρο

Asphyx, Abyssus, Gentihaa Αθήνα @ Κύτταρο
Συγκροτήματα Asphyx, Abyssus, Gentihaa
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Κύτταρο
Διεύθυνση Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Τηλέφωνο 210-8224134
Τιμή εισιτηρίου 22 / 25 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Wind, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη), Yoleni's
Διοργανωτής

ASPHYX 5 Νοεμβρίου 2022 στο Κύτταρο

Support: Abyssus / Gentihaa

10 χρόνια!!! 10 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση στην Αθήνα των αγαπημένων Old School Death Metallers από την Ολλανδία. Και αν μας ρωτήσετε , ναι, είναι υπερβολικά πολλά. Και σε συνδυασμό μάλιστα με το πρόσφατο καταπληκτικό άλμπουμ τους “Necroceros” ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να τους καλέσουμε για μία μόνο εμφάνιση στην χώρα μας, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και πάλι στο αγαπημένο μας Κύτταρο.

Οι Asphyx δημιουργήθηκαν στην Ολλανδία το 1987. Με ήχο από τα πιο ωμά υλικά και μια θύελλα απειλητικών riffs και ένα ιδιοφυές πάντρεμα γρήγορωνκαι δυνατών ρυθμών αλλά και κλειστοφοβικού αργόσυρτου doom, καθιερώθηκαν στον χώρο μαζί με μεγαθήρια, αλλά και στις συνειδήσεις των οπαδών.Μαζί τους οι Αθηναίοι Abyssus που δημιουργήθηκαν το 2011 αποτιμώντας φόρο τιμής στο κλασσικό death metal. Έχοντας μια πλειάδα από E.P.’s και split κυκλοφορίες το 2015 το ντεμπούτο τους “Into the Abyss” τους έδωσε την δυνατότητα να παίξουν σπουδαία shows σε Ελλάδα και εξωτερικό με ονόματα όπως οι Possessed, Rotting Christ, Aura Noir, Sinister, Suicidal Angels κ.α. Διάφορες ακόμη κυκλοφορίες ακολούθησαν για να φτάσουμε φέτος στο νέο τους album “Death Revival” που έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από τα μεταλλικά media και τον κόσμο.Τη συναυλία ανοίγουν οι δικοί μας Gentihaa, το συγκρότημα «πνευματικό παιδί» του κιθαρίστα / συνθέτη George "Valgran" Γιαννόπουλου που προκάλέσε αίσθηση με το ντεμπούτο του "Reverse Entropy" και παραγωγή του Bob Katsioni , ενώ mixing και mastering έγινε από τον Fotis Benardo στο Devasoundz Studio. Το "Reverse Entropy" αναμιγνύει το extreme και το melodic metal, ισορροπώντας ανάμεσα στα σκοτεινά riffs, τα brutal φωνητικά με συμφωνικές ορχηστρικές ρυθμίσεις, και ατμοσφαιρικά μέρη, δίνοντας ένα τελικό αποτέλεσμα που πολύ δύσκολα μπορεί να καταταχθεί σε οποιοδήποτε παραδοσιακό είδος της Heavy Metal μουσικής.

Ώρες:

Πόρτες 20.00
Gentihaa 20.30
Abyssus 21.20
Asphyx 22.20

Προπώληση: 22 Ευρώ
Sirens Records / Eat Metal Records / Metal Era / Top Man / Monsterville

viva.gr/tickets/music/asphyx-abyssus-gentihaa-sabbato-5-noembriou

Πόρτα/Ταμείο 25 Ευρώ

Ακολουθήστε το Event εδώ

Μία παραγωγή της Demons Gate Productions


Ακολουθεί το αρχικό δελτίο τύπου

Η Demon's Gate Productions ανακοίνωσε την επιστροφή των Asphyx για μια συναυλία στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το εμβληματικό doom/death metal σχήμα θα εμφανιστεί στην Αθήνα και το Κύτταρο το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Η εν λόγω συναυλία, σηματοδοτεί την πρώτη επί αθηναϊκού εδάφους για τους Ολλανδούς έπειτα από μια δεκαετία, και την πρώτη τους στην Ελλάδα έπειτα από το 2016 και την συναυλία τους στο Eightball της Θεσσαλονίκης.

Την πολυαναμενόμενη εμφάνιση, θα πλαισιώσουν οι deathsters Abyssus και οι symphonic blacksters Gentihaa, με την τιμή των εισιτηρίων να ξεκινάει από τα 20 ευρώ, ενώ σημειώνεται πως η Demon's Gate προσφέρει και συνδυαστικό εισιτήριο αξίας 36 ευρώ για την εν λόγω συναυλία καθώς και την εμφάνιση των Vektor μια εβδομάδα αργότερα στον ίδιο χώρο σε περιορισμένο αριθμό, με την προπώληση να έχει ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2021 οι Asphyx κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό "Necroceros" που διατηρεί την παρατεταμένη φόρμα τους, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο οι Abyssus επέστρεψαν με το δεύτερο άλμπουμ τους, το ποιοτικό "Death Revival".

Μπορείτε να ανατρέξετε εδώ στο σχετικό event της συναυλίας στο Facebook.

  • SHARE
  • TWEET