Leaving Tomorrow, Electrond, Prysma

Αθήνα @ The Zoo

Leaving Tomorrow, Electrond, Prysma Αθήνα @ The Zoo
Συγκροτήματα Leaving Tomorrow, Electrond, Prysma
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος The Zoo
Διεύθυνση Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο 210-6745375
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Η προοδευτική πλευρά της ροκ μουσικής δε σταματά να γεννά νέες ιδέες και οι Leaving Tomorrow (προοδευτικό ροκ σχήμα από την Αθήνα) σε συνεργασία με τον φιλόξενο χώρο του Zoo διοργανώνουν περιπετειώδεις live βραδιές με τίτλο "LΤ and friends" με τη συμμετοχή διαφορετικών και επίκαιρων καλλιτεχνών!

Η αρχή έγινε στις 29 Ιουνίου με τους psych και acid folk rockers TERRAPIN και και η συνέχεια είναι δυναμική με τη δεύτερη βραδιά που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στη δονούμενη σκηνή του Zoo!

Ο ELECTROND (solo Progressive Bitpop project του Trond Gjellum, ιδρυτικού μέλους των PANZERPAPPA και SUBURBAN SAVAGES από το Όσλο της Νορβηγίας), οι PRYSMA (Psych Progressive rockers από τη Θεσσαλονίκη) και οι LEAVING TOMORROW θα παρουσιάσουν ένα δυναμικό χαρμάνι ρυθμικών ηχοτοπίων, μουσικών αυτοσχεδιασμών και ποικίλων ροκ ακουσμάτων που θα θυμόμαστε για καιρό!

Η ποικιλομορφία του προοδευτικού ήχου δεν έχει όρια και οι συνέργειες μεταξύ καλλιτεχνών που αρέσκονται στον πειραματισμό, στην μουσική εφευρετικότητα και την εκφραστική πολυφωνία βρήκαν το στέκι τους!

Οι Leaving Tomorrow είναι ένα ηλεκτρικό rock τρίο με αγγλικό στίχο. Δημιουργήθηκε το 2002 με έδρα την Αθήνα. Έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, αλλά και συμμετοχές σε φεστιβάλ με πολλά άλλα γκρουπ της Aθηναϊκής μουσικής σκηνής, και όχι μόνο.

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία με πολλές αναφορές στην ιστορία της rock μουσικής, στην κλασική, τη Jazz αλλά και την παραδοσιακή μουσική, ενώ στιχουργικά οι κοινωνικές και προσωπικές αφηγήσεις συναντούν πολύ συχνά την ποιητική γραφή. Το ομότιτλο, πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Feedback Sound την άνοιξη του 2009 ακολουθούμενο από ένα ψηφιακό single to 2012 με τίτλο “Daylight & a lonely place”.

Το σχήμα έχει ηχογραφήσει το 2ο άλμπουμ του “Morningdom”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Ντούτσης – Ηλ. Κιθάρα, φωνητικά
Κωστής Ραΐσης – Ηλ. Μπάσο
Δημήτρης Κατσίκης – Τύμπανα, Κρουστά

Περισσότερες πληροφορίες – επικοινωνία:
leavingtomorrow.bandcamp.com
facebook.com/LeavingTomorrow

ELECTROND

Πρόκειται για το σόλο project του Trond Gjellum, ντράμερ των Νορβηγικών προοδευτικών ροκ σχημάτων Panzerpappa και Suburban Savages.

Ο Trond λατρεύει το προοδευτικό ροκ αλλά λατρεύει και την ηλεκτρονική μουσική και πάντα ήθελε να δημιουργήσει ένα μουσικό μείγμα ανάμεσα στα δύο είδη.

Δε μπορούσε να το κάνει αυτό στα σχήματα που παίζει, οπότε έτσι και προέκυψε το μουσικό project ELECTROND!

Το project ELECTROND αποτελεί πρωτότυπο μουσικό solo project όπου ο Trond γράφει εξολοκλήρου τη μουσική, παίζει, προγραμματίζει, τραγουδά και μιξάρει το σύνολο της μουσικής που παράγει και προβάλλει live με βάση διάφορα beatboxes και synths.

Ο Trond αποκαλεί τη μουσική αυτή progressive bitpop αντλώντας έμπνευση από καλλιτέχνες όπως οι Tangerine Dream, John Carpenter, Goblin, Cabaret Voltaire, Kraftwerk, Front 242, Disasterpeace, King Crimson, Nitzer Ebb, Aphex Twin, Klaus Schulze – και πολλοί ακόμη!

ELECTROND: electrond71@gmail.com or facebook.com/ElectrondMusic

Οι Prysma είναι ένα progressive rock συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν το 2014 και μετά από αρκετές αλλαγές του lineup και του ύφους της μουσικής τους, σταθεροποίησαν τον ήχο τους. Εμπνευσμένοι από την progrock σκηνή των 70s καθώς και από την πιο μοντέρνα εξέλιξη του είδους, προσπαθούν να αποστάξουν τις διαφορετικές μουσικές επιρροές και τα ένστικτα του κάθε μέλους τους προς την οικοδόμηση ενός συνολικότερου χαρακτήρα, ο οποίος αποτελεί και το χαρακτηριστικό ύφος της μουσικής τους.

Αρχικά, το συγκρότημα δημιουργήθηκε καθαρά από την αγάπη των μελών του για την μουσική, την εξερεύνηση και τον πειραματισμό με αυτή, καθώς ήταν όλοι σχετικά άπειροι μουσικοί. Με τα χρόνια, αυτή η αγάπη έδωσε την θέση της σε μια πιο συνειδητή προσέγγιση της μουσικής ως το μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των ανησυχιών τους, οδηγώντας σε μια πιο μελετημένη και συνειδητή σύνθεση των κομματιών και διαμόρφωση του ήχου τους.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του συγκροτήματος κύλησε στο control room του παλιού studio του Ν. Παπάζογλου, «Στούντιο Αγροτικόν», το οποίο οι ίδιοι διαμόρφωσαν σε λειτουργικό χώρο για τις πρόβες τους.

Κάποια συγκροτήματα που επηρεάζουν καθοριστικά τον σημερινό ήχο του συγκροτήματος είναι οι Pink Floyd, Porcupine Tree, Opeth, Camel κλπ. Καταλυτικό παράγοντα βέβαια έπαιξαν κυρίως οι αρχικές επιρροές των μελών του, μιας και αυτές ήταν που διαμόρφωσαν την «μουσική αντίληψη» τους. Συγκροτήματα όπως οι Doors, Rory Gallagher, Nick Cave, Nirvana, Metallica και πολλοί ακόμα θρύλοι της ευρύτερης blues, rock και metal σκηνής.

Στόχος τους είναι να καταφέρουν κάποια στιγμή να αφοσιωθούν πλήρως στην μουσική τους, ξεπερνώντας αμφιβολίες βιοπορισμού, με στόχο να αφιερώσουν σχεδόν όλη την ενέργεια τους στην συνέχιση αυτού του ταξιδιού.

Bandcamp
Facebook
Instagram
YouTube
E – mail: prismaband13@gmail.com

Είσοδος 10€
Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 7€

  • SHARE
  • TWEET