Lee "Scratch" Perry

Αθήνα @ Piraeus Academy

Lee "Scratch" Perry Αθήνα @ Piraeus Academy
Συγκροτήματα Lee "Scratch" Perry
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Piraeus Academy
Διεύθυνση Πειραιώς 117
Τηλέφωνο 210-3626540
Τιμή εισιτηρίου 18,20 / 23 e
Ώρα έναρξης -
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Wind, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη), hunteragency.gr
Διοργανωτής

Lee Scratch Perry

30 Νοεμβρίου 2019

Αθήνα, Piraeus 117 Academy

Lee "ScratchPerry κατέχει την ιδιότητα ενός από τους πιο ανθεκτικούς και πρωτότυπους reggae παραγωγούς και καλλιτέχνες όλων των εποχών. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του τη δεκαετία του '60 ως τραγουδιστής και μηχανικός στο Studio One του Coxsone Dodd στο Kingston, με την παραγωγή των χαρακτηριστικών κλασικών έργων των Wailers, African Herbsman και Soul Revolution, το πρωτοποριακό στυλ του Perry συνέβαλε στο να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο αυθεντικούς θησαυρούς της reggae. Η δημιουργική του μεγαλοφυΐα παραμένει εμφανής σε όλες τις δικές του μετέπειτα σόλο κυκλοφορίες.

Ένας από τους αδιαμφισβήτητα πρωτοπόρους της reggae, ο Lee "UpsetterPerry έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν, από τους Heptones μέχρι τους Skatalites και τους Clash. Σίγουρα μια από τις πιο αξιοσημείωτες συνεισφορές του ήταν η σύζευξη του Bob Marley με τον Peter Tosh και τον Bunny Wailer με τους Barnet Brothers (Carley και "Familyman" που ήταν η καρδιά της ομάδας Perry, οι Upsetters) και έτσι συστάθηκαν οι Bob Marley and the Wailers.

Αφού το στούντιό του, το "Black Ark", κάηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70, ο Perry εξαφανίστηκε για λίγο από τη δημόσια ζωή, και επανεμφανίστηκε στην Αγγλία στα μέσα της δεκαετίας του '80. Επέστρεψε στο στούντιο με διάφορους συνεργάτες, από τον Adrian Sherwood ως τον Terence Trent D'Arby. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Perry εγκαταστάθηκε στις Ελβετικές Άλπεις («Τα βουνά μου δίνουν το φρέσκο ​​ελβετικό αέρα για να αναπληρώσω τη δομή μου ώστε να μπορέσω σύντομα να ενταχθώ στον αθάνατο αγώνα»). Τρανταχτή απόδειξη ότι ένα ταλέντο τέτοιας κλίμακας θα βγει πάντα κερδισμένο, είναι πως η παγκόσμια αγορά μουσικής έχει προικισθεί με περισσότερο έργο με τη σφραγίδα του Lee Perry.

Το ρεύμα εκφραστικών μονολόγων του Perry έχει χαρακτηριστεί από μερικούς ως λόγια ενός τρελού μυαλού, και από άλλους ως λόγια ενός προφήτη. Ανεξαρτήτως χαρακτηρισμού, το μοναδικό εκφραστικό του στυλ είναι εθιστικό. Συχνά, οι λέξεις χωρίζονται στα πιο αγνά τους στοιχεία, ήχο και συναίσθημα. Η πρωτοποριακή χρήση ηχητικών εφέ, echo reverb και επανάληψης προσθέτει μια νέα διάσταση στη λαϊκή παράδοση της Reggae και έχει επηρεάσει αμέτρητους άλλους καλλιτέχνες.

Μέσα από την πληθώρα του έργου του, ο "Scratch" αναφέρεται στα αγαπημένα του θέματα: τους εξωγήινους, την κρίση, τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Η εκκεντρική μεγαλοφυία του Perry συνεχίζει να κατακτά νέα εδάφη με τους σκληρότερους επαναστατικούς ρυθμούς Rasta και τα πιο απρόβλεπτα οργανικά dubs. Ο Lee Perry στις πρόσφατες περιοδείες του στην Ευρώπη, ενώνει τους παλιούς με τους νέους οπαδούς του μέσω των μεταδοτικών του ήχων.

Ο "Upsetter" βαδίζει στο μέλλον δημιουργώντας μουσική που τιμά τις αφρικανικές ρίζες, ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνεται στην απεραντοσύνη του εξωτερικού χώρου.

Ο Lee είναι ίσως ο μόνος 80αρης που μπορεί να χορέψει στο ένα πόδι για 1 ώρα χωρίς σταματημό!

Lee Scratch Perry Athens

Εισιτήρια

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 27 Ιουνίου

Tιμές Εισιτηρίων

Φυσικό σημείο πώλησης
Α’ φάση προπώλησης: 18 ευρώ
Β’ φάση προπώλησης: 20 ευρώ
Ταμείο: 23 ευρώ

Online hunteragency.gr & viva.gr

Α’ φάση προπώλησης: 19,80 ευρώ
Β’ φάση προπώλησης: 22 ευρώ

Σημεία Προπώλησης

Hunter Agency

Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς, 210 3608366)

Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 14:30 & 17:00 - 21:00

Σάββατο 10:30 - 16:30

hunteragency.gr & viva.gr

  • SHARE
  • TWEET