The Silent Wedding, Illusory, Rhodium

Αθήνα @ Temple Athens

The Silent Wedding, Illusory, Rhodium Αθήνα @ Temple Athens
Συγκροτήματα The Silent Wedding, Illusory, Rhodium
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Temple Athens
Διεύθυνση Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 8 / 10 e
Ώρα έναρξης 20:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Media Markt, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη), αθηνόραμα.gr, Yoleni's, Kremlino
Διοργανωτής

The Silent Wedding + Illusory + Rhodium

Ζωντανά στην Αθήνα

Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Πόρτες: 20:00

Event page

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Προπώληση: 8€ 
• Ταμείο: 10€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
• Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς, τηλ.: 2104100010 – kremlino.gr)
• Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 -  yolenis.com)
• Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Οι The Silent Wedding συνεχίζοντας τη φρενήρη δισκογραφική και συναυλιακή πορεία τους λίγο πριν την επικείμενη ευρωπαική περιοδεία με τους THRESHOLD πραγματοποιούν άλλη μια εμφάνιση για την προώθηση του εσχάτου δισκογραφήματός τους "ENIGMA ETERNAL".

Ακούραστοι και άκρως αφοσιωμένοι στους καλλιτεχνικούς και επαγγελματικούς τους στόχους, οι The Silent Wedding έχουν περιοδεύσει με τους THRESHOLD, MAIDEN UNITED,VOODOO SIX, έχουν συμμετάσχει σε festival του εξωτερικού, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τους συναντάμε ως opening act σε σημαντικές συναυλίες με καταξιωμένα ονόματα του χώρου, όπως ICED EARTH, SAXON, FATES WARNING, κ.α. ενώ οι κριτικές που ακολούθησαν τόσο τις εμφανίσεις αυτές, όσο και τον δίσκο αυτόν καθ' εαυτόν, μπορούν να χαρακτηριστούν στη πλειοψηφία τους ως αποθεωτικές.

Το ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα άκρως μελωδικό heavy metal τους δε, τους έχει οδηγήσει στο παρελθόν σε συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως ο sound engineer Michael “Miro” Rodenberg (Kamelot, Edguy, Rhapsody κ.α.), ο Travis Smith (υπεύθυνος για τα εξώφυλλα αμφοτέρων των κυκλοφοριών τους και γνωστός από τις δουλειές του για τους Nevermore, Iced Earth και Opeth, μεταξύ άλλων) και φυσικά ο Tom Englund των Evergrey που συμμετείχε στο τραγούδι "A Dream of Choices".

Οι ILLUSORY δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1992 από δύο φίλους, το Δημήτρη Θεοδώρου και τον Κώστα Χαραλαμπίδη, οι οποίοι συνήθιζαν να τζαμάρουν στην ταράτσα της πολυκατοικίας που έμεναν. Με όπλα τους τον ενθουσιασμό τους, την επιθυμία τους και, πάνω απ’ όλα, το πάθος τους και την αγάπη τους για τη μουσική, αποφάσισαν να κυνηγήσουν αυτό που κάθε πιτσιρικάς ονειρευόταν εκείνη την εποχή. Να φτιάξουν ένα δικό τους συγκρότημα και να παίξουν τα Heavy Metal τραγούδια που πάντα ήθελαν. Το πρώτο όνομα που σκέφτηκαν για τη μπάντα ήταν “Blessed Death”, το οποίο σύντομα εγκατέλειψαν. Και μετά… “Ivory Tower”… αυτό ήταν καλύτερο. Ίσως πολύ καλύτερο!

Τον Ιούνιο του 2008 το σεξτέτο ανοίγει για τους θρυλικούς Blue Oyster Cult σε ένα φανταστικό venue στην Αθήνα, το Θέατρο Βράχων. H συναυλία ήταν εκπληκτική και οι headliner πραγματικά έδωσαν τη δέουσα προσοχή στους Έλληνες «νεοφερμένους». Το καινούργιο κεφάλαιο της μπάντας είχε ήδη ξεκινήσει να γράφεται.

Μερικούς μήνες μετά το συγκρότημα βρίσκει – επιτέλους – το δικό του χώρο. Μπαίνει στο δικό του στούντιο, το “iCave”. Το καταφύγιό του και τόπο έμπνευσης και δουλειάς. Η βασική σκέψη ήταν να έχουν ένα χώρο δικό τους να πάνε, έξω από προγράμματα και καταστάσεις άσχετες με τα μέλη.

Το “The Ivory Tower” κυκλοφόρησε το 2013 από την εταιρία The Leaders Records στην Ευρώπη, την Ιαπωνία (special edition cover & OBI) και μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες σε όλο το κόσμο. 

Η μπάντα συνέχισε με ένα mini tour στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε το δεύτερό της album με τίτλο “Polysyllabic”, η παραγωγή του οποίου έγινε στα Matrix Studios από τον Γιάννη Πετρογιάννη και τον Δημήτρη Θεοδώρου. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο iCave Studio από τον Δημήτρη Θεοδώρου και μέρος τους στα Matrix Studios από τον Γιάννη Πετρογιάννη. Το album κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2016 από τη Γερμανική εταιρία 7hard/7us Media Group.

Το 2018 βρίσκει τη μπάντα στο studio της για τις ηχογραφήσεις του τρίτου της album, παράλληλα με τις συναυλιακές υποχρεώσεις της.

Οι Rhodium ιδρύθηκαν το 2017 από τον κιθαρίστα Λουκά Αντωνίου και την στιχουργό Feanor με σκοπό να αποτυπωσουν τις επιρροές τους, βιωματα αλλα και συναισθηματα στη δικη τους μουσική. Το όνομα της μπάντας προέρχεται από το Ρόδιο το χημικό στοιχείο ιδιαίτερα σκληρό και πολύτιμο, που δενει απολυτα με τη μουσικη και τη φιλοσοφια της μπαντας που κινείται σε power/prog μονοπάτια με ιδιαιτερη εμφαση στις μελωδικες κιθαρες.

Τον Ιουνιο του 2018 κυκλοφορησε η πρωτη ολοκληρωμενη δισκογραφικη δουλεια των Rhodium με τιτλο «Scream into the void» η οποια απεσπασε πολύ ενθαρρυντικές κριτικες τοσο απο τον τυπο , οσο και απο το κοινό. Τα ηνία του frontman ανελαβε ο τραγουδιστής Mike Livas , ο οποιος ηρθε να συμπληρωσει ιδανικα την εικονα και τον ηχο των Rhodium με την χαρισματικη φωνη του. Ανοίγοντας τη συναυλία των silent wedding θα παίξουν τα πιο γνωστά και αγαπημενα κομματια του δισκου σε μια πολυ δυναμική εμφανιση. Λιγες μερες μετά θα ακολουθησει και το πρώτο video clip της μπαντας.

  • SHARE
  • TWEET