Summer Sound Festival: Ταφ Λάθος, Bazooka

Αθήνα @ Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Summer Sound Festival: Ταφ Λάθος, Bazooka Αθήνα @ Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Συγκροτήματα Summer Sound Festival: Ταφ Λάθος, Bazooka
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Διεύθυνση Γκάζι
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 18:00
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Media Markt, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη)
Διοργανωτής BFoundation

SSF Day 1 | 8 Ιουνίου 2018

TAΦ ΛΑΘΟΣ | Βazooka

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στο Experience Station που έχει στήσει ο Μythos στο Παλιό Αμαξοστάστιο Ο.ΣΥ, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της εγχώριας Hip-Hop σκηνής, ιδρυτής της Bashment Records και μέλος των ιστορικών Ψυχόδραμα 07, πρόκειται ν’ αναβιώσει όλες τις μοναδικές στιγμές της αξιοσημείωτης πορείας του και φυσικά, όπως πάντα, να μας προτείνει πολλές ενδιαφέρουσες ακόμα, που αναμένονται στη συνέχεια της ασταμάτητης πορείας του, τόσο πίσω απ’ το μικρόφωνο, όσο και πίσω απ’ τις κονσόλες.

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, κατά κόσμον Παναγιώτης Κυριακού, ξεκίνησε ως MC και Beatmaker το 2001 και στην πάροδο αυτών των ετών, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο ηχογράφησης και συναυλιών με πολλά και μεγάλα ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας Hip-Hop σκηνής.

Η πρώτη προσωπική κυκλοφορία του ήταν το 2004 με τίτλο «Κάνοντας Μια Βόλτα» και απέσπασε πολύ ευνοϊκές κριτικές. 

Ακουλούθησε το LP «Ήταν Περίεργη Η Κατάσταση», το 2010, από το οποίο ξεχώρισε το κομμάτι «Ξέρω Πια Πόσο Διαρκεί». 

Το 2012, κάνοντας μια δημιουργική στροφή στις παραγωγές του και επιλέγοντας “ζωντανά” όργανα, κυκλοφορεί το LP «Mόνο Με Χρώμα», το οποίο τον τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή, με κομμάτια όπως τα Ελεύθερος Ακόμα / Εγώ Συγνώμη / Η Μέρα μου όμορφη, κ.α.

Τον Μάρτιο του 2015, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά LP του, με τίτλο «Ελπίδα», το οποίο περιελάμβανε δώδεκα κομμάτια. Η «Ελπίδα» συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς και ανέδειξε διαχρονικά κομμάτια, όπως τα Φλόγα / Έχω / Το Φως που σε τρομάζει / Λευκή Σημαία, κ.α.

Στο πλαίσιο της προώθησης της κυκλοφορίας της «Ελπίδας», ακολούθησε περιοδεία του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ σε 12 προορισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Highlight της περιοδείας ήταν το διπλό (!) sold out, σε δύο διαδοχικές βραδιές στο Θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2015. 

Ακολούθησε το Single «Διηγήματα Χαμένης Νιότης» τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, και αμέσως μετά, τα δύο εμφατικά Sold Out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην Αρχιτεκτονική και το Block33 αντίστοιχα.

Ακολούθησε το Single «Κοινωνικό Συμβόλαιο», τον Φεβρουάριο του 2016 και έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2017, ήρθαν 2 καινούργια κομμάτια, τα «Ξύπνα» και «Ερπετά» και τα 2 ακόμη μεγαλύτερα Live, στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα και στο Block33 στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2017 ήρθε το Single «Ευχές για Όλους» και στις αρχές του 2018, η πιο πρόσφατη έως σήμερα κυκλοφορία του, το Single "Αλήθειες πριν το ψέμα μπει στη μέση". Τις δύο κυκλοφορίες ακολούθησε το καλύτερο Live της καριέρας του ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, στο γεμάτο Passport Κεραμεικός, στην Αθήνα, αποδυκνείοντας ότι ο ΤΑΦ βρίσκεται στην έως σήμερα καλύτερη και πιο δημιουργική του φάση.

Τελευταίο εγχείρημα, η ηχογράφηση νέου κομματιού και τα γυρίσματα για το αντίστοιχο Video Clip, στα Red Bull Studios και στην πόλη του Τόκυο, στην Ιαπωνία, κυκλοφορία που αναμένεται στα τέλη Μαϊου. 

Σήμερα, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για τον καινούργιο του προσωπικό δίσκο, ο οποίος προορίζεται για κυκλοφορία αργότερα μέσα στο 2018.

Social Media Links :
facebook.com/taftismenoslathos
youtube.com/user/TaftismenosLathosTV
facebook.com/bashmentrecords
facebook.com/we.are.INNERSENSE/

Tην βραδιά θα ανοίξουν οι ξεχωριστοί Bazooka, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2008 στο Βόλο και έκτοτε έχουν ως βάση τους την Αθήνα.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “Shame Take My Brain/Ravening Trip” (Inch Allah Records) το 2011, ενώ το 2012 συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με την Αμερικάνικη Slovenly Recordings για την κυκλοφορία του EP “Ι Want To Fuck All The Girls In My School”. Το 2013 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album τους και ακολούθησαν το single “Δεμένος Στο Κρεββάτι Σου” (Sound Effect Records, 2015) και το δεύτερο album τους “Άχρηστη Γενιά” (Slovenly, 2016). Έχουν πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική, ενώ ταυτόχρονα έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 10 Ευρωπαϊκές περιοδείες.

Στην καινούρια τους δουλειά οι Bazooka διευρύνουν ακόμα περισσότερο τους μουσικούς τους ορίζοντες, χωρίς να χάνουν ούτε στιγμή την δύναμη και την ορμητικότητα του ήχου τους, ενώ για ακόμα μια φορά επιστρέφουν στις ρίζες τους δίνοντας έμφαση στον Ελληνικό στίχο.

Social Media Links:
facebook.com/bazookagreece
youtube.com/channel/UC7Q0UUYu11xkBEr_eyWuToA

Η προπώληση έχει ξεκινήσει μέσω του δικτύου καταστημάτων του Viva.gr. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας ανα ημέρα με μόλις 5 ευρώ (9 ευρώ ειδικά για Day 3) με μία μπύρα.

Ηyperlinks
Facebook Page
Facebook Event
SSF Day 1 Facebook Event

Που θα παιχτεί η φάση: Mythos Experience Station, Ερμού 1 (Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ)

Διοργάνωση: BFoundation
Επικοινωνία: Enter Events
Χρυσός Χορηγός επικοινωνίας: Luben

  • SHARE
  • TWEET