Κουβεντούλα με τους Tiamat

02/03/2003 @ 16:24
Με αφορμή το live τους στην Υδρόγειο της Θεσσαλονίκης μαζί με τους Lacuna Coil βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή συζήτηση με τους Σουηδούς Tiamat. Η συνέντευξη αυτή έλαβε χώρα περίπου μία ώρα αργότερα αφότου ολοκληρώθηκε η συναυλία. Μιλήσαμε με τον κιθαρίστα του group Thomas Petersson για τις εντυπώσεις του από τη χώρα μας, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος. Ας δούμε όμως τι μας είπαν αναλυτικά :...

- Καταρχήν καλησπέρα και συγχαρητήρια για το πανέμορφο live σας. Νιώσαμε δικαιωμένοι που τελικά καταφέραμε να έρθουμε να σας δούμε.

- Ευχαριστούμε. Κάναμε ότι μπορούσαμε.

- Είναι η πρώτη σας φορά εδώ στην Ελλάδα για κάποια συναυλία;

- Όχι. Είχαμε ξανάρθει πριν 10 χρόνια, το 1993.

- Αλλά αυτή είναι η πρώτη σας εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, σωστά;

- Ναι, έτσι είναι.

- Σου άρεσε η συναυλία και το όλο κλίμα εδώ πέρα;

- Ναι ήταν πολύ ωραία και πολύ "power". Προσωπικά πέρασα πολύ ωραία.

- Περιμένατε ότι θα έχετε τέτοια ανταπόκριση από το ελληνικό κοινό και ότι θα πήγαινε τόσο καλά το live;

- Όχι βασικά. Όταν παίζεις για πρώτη φορά σε κάποια πόλη ή κάποιο μέρος ποτέ δε ξέρεις τι έχεις να αντικρίσεις και τι μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις. Ευτυχώς είδαμε ότι ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και όλα πήγανε μια χαρά. Όλα ήταν OK.

- Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Έχετε σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο;

- Ναι, θα πάμε στο Ισραήλ τον Απρίλιο και μετά έχουμε προγραμματίσει μερικές συναυλίες για το καλοκαίρι. Ίσως και κάποιο νέο album πιθανότατα το καλοκαίρι. Τον επόμενο χρόνο θα κάνουμε και νέα περιοδεία, οπότε ίσως ξανάρθουμε και από εδώ.

- Σκέφτεστε λοιπόν μετά τη σημερινή εμφάνιση να ξαναεπισκεφτείτε τη χώρα μας;

- Το ελπίζουμε πολύ, αν και όλα βασικά εξαρτώνται από τους promoters. Άμα θελήσουν να μας ξαναφέρουν εδώ θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Η χώρα σας απ' ότι βλέπουμε είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους συναυλίες.

- Έχετε σκεφτεί ποτέ για μελλοντική κυκλοφορία κάποιου live album ή DVD;

- Ναι, δουλεύουμε προς το παρόν σε ένα DVD. Θα περιέχει μερικές live ηχογραφήσεις, καθώς και μέρη ηχογραφήσεων από το νέο μας album.

- Σκέφτεστε να βάλετε στο DVD και μερικά μέρη από τις εμφανίσεις σας στην Ελλάδα;

- Δεν ξέρω. Αν κάποιος τις έχει ηχογραφήσει, γιατί όχι;

- Πότε σκοπεύετε να το βγάλετε στα μαγαζιά;

- Πολύ πιθανόν αυτόν το χρόνο, δε γνωρίζω όμως πότε ακριβώς. Ελπίζω μέχρι το τέλος της χρονιάς.

- Πως βρήκες το ελληνικό κοινό;

- Φοβερό! Είστε πολύ cool τύποι.

- Heh, πολύ ωραία. Πως ήταν η αντίδραση του τύπου για την τελευταία σας δισκογραφική δουλειά;

- Εδώ στην Ελλάδα ή γενικά;

- Παντού, παγκοσμίως.

- Απ' ότι βλέπω και αντιλαμβάνομαι πήγε πολύ καλά. Πρόκειται για ένα από τα "best seller" albums μας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Πολύ καλά. Ξέρετε, αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι οι συνθέσεις και γενικά το άκουσμα είναι διαφορετικό από αυτό που μας έχουν συνηθίσει στις προηγούμενες κυκλοφορίες μας. Μας αρέσουν οι παλιότερες δουλειές μας άλλα, όπως είναι και φυσικό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες συνθέσεις και να πάμε μπροστά όπως και οι περισσότεροι καλλιτέχνες. Το συναίσθημα αυτό είναι πολύ καλό. Είμαστε ακόμα ζωντανοί, παίζουμε και περιοδεύουμε. Αυτό είναι που μας δίνει δύναμη!

- Πολύ ωραία. Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ευχόμαστε καλή συνέχεια. Ευελπιστούμε να επανέρθετε από τα μέρη σας κάποια στιγμή. Και πάλι συγχαρητήρια.
  • SHARE
  • TWEET