Secret Illusion, Achelous

Αθήνα @ The Crow

Secret Illusion, Achelous Αθήνα @ The Crow
Συγκροτήματα Secret Illusion, Achelous
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος The Crow
Διεύθυνση Σινώπης 17
Τηλέφωνο 210-7789354
Τιμή εισιτηρίου 6 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης Metal Era, No Remorse, Eat Metal Records, Sirens Records
Διοργανωτής

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Secret Illusion - "Awake Before The Dawn" Release Live Show - Opening Act: Achelous

Η μεγάλη επιστροφή του Αθηναϊκού κουιντέτου στο σανίδι είναι γεγονός.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 η μπάντα των Secret Illusion παρουσιάζει για πρώτη φορά επί αθηναϊκού εδάφους, ζωντανά το νέο της άλμπουμ "Awake Before The Dawn" , το οποίο έχει αποκομίσει έως τώρα τα καλύτερα σχόλια και κριτικές από τον τύπο σε Ελλάδα κι εξωτερικό, στην σκηνή του The Crow Club και σας καλεί να μετατρέψουμε όλοι παρέα, σε μία μοναδική και άκρως μαγευτική την βραδιά αυτή.

Έπειτα από απουσία 5 ετών από τις live εμφανίσεις και την επική support εμφάνιση στους θρυλικούς Stratovarius το καλοκαίρι του 2013, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους φανταστικούς Secret Illusion, με ανανεωμένη σύνθεση, τον Βασίλη Αξιώτη στα φωνητικά και όλους τους ύμνους "Silent Voices"," Hope In Lost", " Beauty Queen", "Neverland", " Beauty Of A Lie" " Echoes In The Shadows" στην φαρέτρα τους, να οργώνουν την σκηνή του Crow και να μας χαρίζουν μία ακόμη εμφάνιση που θα γράψει ιστορία.

Secret Ilussion:

Οι Secret Illusion σαν σκέψη και ιδέα, υπάρχουν πολλά χρόνια…

Η μπάντα σχηματίστηκε στα μέσα του 2007 στην Αθήνα.

Η αρχή έγινε όταν γνωρίστηκε ο Φίλιππος (κιθάρα) και ο Χρήστος (ντράμς) και αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα νέο project, βασισμένο στις κοινές επιρροές τους, το power metal και την μελωδική metal/rock σκηνή γενικότερα.

To 2008 κυκλοφόρησε το “Silent Voices”,το πρώτο promo του συγκροτήματος και λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στον πρώτο δίσκο. Το album ηχογραφήθηκε μεταξύ Σεπτεμβρίου 2009 και μέσα 2010 στα Basement Studios και η μίξη και το mastering έγιναν απ’ τον Διονύση Χριστοδουλάτο στα CFN Studios στην Αθήνα. Αφού στάλθηκαν πολλά promotional πακέτα σε εταιρίες ανά τον κόσμο, η μπάντα το 2011 υπέγραψε συμβόλαιο με την αγγλική Rising Records και κυκλοφόρησε το 1ο της album “Illusion”(2011)! To “Illusion” έλαβε κάποιες εξαιρετικές κριτικές σε όλο τον κόσμο και αποδείχθηκε εξαιρετικό ξεκίνημα για την μπάντα!

Μετά από αυτή την κυκλοφορία, ήρθε η πιο σημαντική αλλαγή για το συγκρότημα μέχρι σήμερα! Ο αρχικός τραγουδιστής, Tάσος Kροκόδειλος, αντικαταστάθηκε απ’ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο! Μετά από αυτή την αλλαγή, θέλοντας να προωθήσει καινούργιο υλικό με τον νέο τραγουδιστή, η μπάντα κυκλοφόρησε το “Turn Back Time”(2012), ένα special EP το οποίο περιείχε το ολοκαίνουργιο ομότιτλο κομμάτι αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα piano/orchestral εκτέλεση του Silent voices, αγαπημένου κομματιού των οπαδών απ’ το “Illusion”!! Αυτή η εκτέλεση έγινε αρκετά γνωστή, λαμβάνοντας κολακευτικά σχόλια!! Tο συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα ακόμα EP μέσα στο 2012, το “Point of no Return”!

Στις 28 Ιουνίου 2013, οι SI άνοιξαν την συναυλία των STRATOVARIUS στο Gagarin 205 στην Αθήνα! Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για το συγκρότημα μέχρι σήμερα, αλλά και μια μεγάλη τιμή! Οι SI κέρδισαν το κοινό εκείνο το βράδυ (πάνω από 650 άτομα) και τα reports μετά το live ήταν αποθεωτικά!! "Ένα από τα καλύτερα και πιο επαγγελματικά ελληνικά συγκροτήματα που έχω δει live", "Όταν έπαιξαν το Silent Voices, τα πράγματα ξέφυγαν και ολόκληρο το Gagarin τραγουδούσε ολόκληρο το τραγούδι μαζί με την μπάντα”!! Μια αξέχαστη βραδιά στα σίγουρα!!!

Αμέσως μετά, οι Secret Illusion μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον 2ο τους δίσκο και το 2014 επέστρεψαν με το “Change Of Time”, το οποίο περιείχε 8 νέα κομμάτια καθώς και το “Point Of No Return” απο το EP του 2012. Η παραγωγή του “Change Of Time” έγινε απο τον Nigel Foxxe και τον Φίλιππο Παπακυριακού και η μίξη/mastering απο τον Nigel Foxxe στα

The Foxxe’s Lair στούντιο στην Αθήνα. Στον δίσκο συμμετείχε και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου σε δύο κομμάτια, ενώ το artwork επιμελήθηκε και πάλι ο Thass Jillion.

To 2015 και μετά απο κάποιες νέες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας, οι Secret Illusion κυκλοφόρησαν ένα νέο, digital single, το “Winds of Tomorrow”, με τον Ευμένιο Πούλια στα πλήκτρα και τον μοναδικό Βασίλη Αξιώτη στα φωνητικά αυτή τη φορά! Μετά απο αυτό, οι δυο βασικοί συνθέτες της μπάντας, ο Φίλιππος και ο Ευμένιος, ξεκίνησαν την δημιουργία του νέου δίσκου στο προσωπικό τους στούντιο. Μετά απο δύο χρόνια ηχογραφήσεων και μίξης/mastering, οι Secret Illusion υπέγραψαν νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με την Lion Music και την 1η Φεβρουαρίου 2018 κυκλοφόρησαν το “Awake Before the Dawn”, τον 3ο δίσκο του συγκροτήματος. Ο νέος δίσκος έχει ήδη λάβει πολύ καλές κριτικές και για κάποιους «είναι ο καλύτερος δίσκος των Secret Illusion μέχρι σήμερα!».

Πέρα από αυτή την εμφάνιση, μέχρι σήμερα οι Secret Illusion έχουν παίξει πολλά live στην ίδια σκηνή με γνωστές μπάντες της Ελλάδος και του εξωτερικού, όπως PhantomX, Spitfire, Wardrum ενώ είχαν και μια ξεχωριστή (για την μπάντα) live εμφάνιση στο Ράδιο Αρβύλα το 2009! To 2011 εμφανίστηκαν στην τηλεόραση για μια ακόμα φορά, στο Escape (ET1)!

Έχουν επίσης γυρίσει 3 video clips για τα τραγούδια “Silent voices”, “Beauty of a Lie” & “Born Once Again”, για την προώθηση του “Illusion” & του “Change Of Time”

Line up : 

Vasilis Axiotis - Vocals
Filippos Papakyriakou - Guitars
Evmenios Poulias - Keyboards
Chris Stratigos - Drums
Christos Kollias - Bass

Discography:

Silent Voises (2008) promo
Illusion (2011) full -length
Point Of No Return (2012) ep
Turn Back Time (2012) ep
Change Of Time (2014), full -length
Winds Of Tomorrow (2015) single
Awake Befor The Dawn (2018) full- lenght

secret-illusion.com
facebook.com/secretillusionofficial
twitter.com/secretillusion
youtube.com/secretillusionband
secretillusionband@yahoo.gr

Την αρχή στο πάρτυ αυτό θα κάνουν οι επικό μεταλλικοί τροβαδούροι των Achelous κι αυτοί ανανεωμένοι κατά τα 3/5, παρουσιάζοντας μας τραγούδια από το επερχόμενο πρώτο full lenght άλμπουμ τους με τίτλο "Μακεδών" που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά και κλασικά κομμάτια " Myrmidons", " Guardian Of The Lights", " Al Iskandar" από τα δυο e.p. τους (Al Iskandar 2014 & The Cold Winds Of Olympus 2015), χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές αγνού heavy metal.

Achelous:

Οι Achelous γεννήθηκαν τον Γενάρη του 2011 στην Αθήνα από τον Chris Achelous σαν one man project. Μετά την κυκλοφορία 2 demos σε πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια έφτασε η ώρα για την εξέλιξη.

Τον Νοέμβρη του 2013 ο Χρήστος Κάππας (φωνή – πρώην Reflection) ένωσε τις δυνάμεις του με τον Chris Achelous για την κυκλοφορία του demo “Al Iskandar” στα μέσα του 2014 σε καθαρά Επικά Metal μονοπάτια. Το συγκεκριμένο demo κυκλοφόρησε σε 500 κόπιες οι οποίες έφυγαν σε μερικούς μήνες. 

Αργότερα την ίδια χρονιά η μπάντα μπήκε στο “The Music House” Studio με παραγωγό τον Στάθη Παυλάντη (Reflection) για να ηχογραφήσει το πρώτο της E.P. με γενικό τίτλο “The Cold Winds Of Olympus”. Το E.P. πήρε πολύ καλές κριτικές δίνοντας την δυνατότητα στην μπάντα να το προωθήσει παίζοντας σε πολλές και γνωστές σκηνές στην Αθήνα όπως το Κύτταρο, η Αρχιτεκτονική, το Modu, το Crow, το Bullet, το Remedy, κλπ, με πολύ μεγάλα ονόματα της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας σκηνής όπως Forsaken, Martyr, Reflection, Powercrue, Mystery, Valor, Tidal Dreams, Erase, Illussory, Blacksun, Fortress Under Siege, Sorrowful Winds, 666 Packs κλπ.

Το 2018 βρήκε την μπάντα έχοντας ηχογραφήσει το πρώτο full lenght album της με γενικό τίτλο “Μακεδών” ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη και έχοντας ήδη κλείσει μια πολύ σημαντική εμφάνιση στο επετειακό (για τα 10 χρόνια παρουσίας του) festival Malta Doom Metal.

Line up :

Chris Achelous : Bass, backing vocals
Yannis Roussis : Drums
George Mavromatis : Guitars, backing vocals
Harris Dinos : Guitars
Chris Kappas : Vocals

Discography :

2014 : Al Iskandar (demo)
2015 : The Cold Winds Of Olympus ep
2018 : Μακεδών (to be released - September 2018) full-length

facebook.com/Achelous-226987220830466/
youtube.com/channel/UCEk5Nbm1b0FoHZ13rCWVt-Q

Ένα μοναδικό live το οποίo δεν πρέπει να χάσει καμία φίλη και κανένας φίλος της ελληνικής σκηνής και του καλού heavy /power metal.

Σας περιμένουμε να τα σπάσουμε παρέα

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Είσοδος: 6e
Πόρτες: 20:30
Ώρα Έναρξης :21:00

Διάθεση εισιτηρίων από τις 15/5/2018 στα δισκοπωλεία: Metal Era, No Remorse, Eat Metal Records & Sirens Records.

  • SHARE
  • TWEET