Αστικό Σύνδρομο, Barayanka

Αθήνα @ Modu

Αστικό Σύνδρομο, Barayanka Αθήνα @ Modu
Συγκροτήματα Αστικό Σύνδρομο, Barayanka
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Modu
Διεύθυνση Κολωνού 76 και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Κυκλοφορεί 23 Μάη ο δίσκος του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ "Κυψέλη" και η μπάντα θα δώσει ένα ειδικό live στο MODU το Σάββατο 27 Μαΐου, με special guests τους BARAYANKA.

Το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ είναι, μεταξύ άλλων, το urban progressive dark rock σχήμα, που συμπορεύεται με τον multi-artist Πάνο Πιλάτο στις ζωντανές εμφανίσεις του, παρουσιάζοντας κομβικά σημεία από τη δισκογραφία του, ενώ συνάμα είναι μια αυτόφωτη και αυτόνομη μουσική κολεκτίβα που διαμορφώνει μια νέα πρόταση εναλλακτικού περιεχομένου, που «παντρεύει» ήχους και στοιχεία από styles όπως rock, rap, electro, metal, goth κ.α.

5 ολόκληρους μήνες έπειτα από την τελευταία του ζωντανή εμφάνιση, το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ θα πατήσει επί σκηνής με αφορμή την κυκλοφορία του album «Κυψέλη», μια δουλειά που χωρίζεται σε δύο μέρη και που εμπεριέχει νοήματα και ρυθμούς, ιστορίες και ήχους, καταθέσεις και διαθήκες. 

Το μίγμα της ζωντανής εμφάνισης του συγκροτήματος στη σκηνή του MODU, στις 27 Μαΐου, θα αποτελείται από το υλικό του δίσκου «Κυψέλη» (που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Μάη από το PMProom), μαζί με ορισμένα από τα πιο classic anthems της «αδελφής μπάντας» ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, συν ορισμένες αλλόκοτες διασκευές, καθώς και αυτοσχεδιασμός και θεατρικότητα. 

Καθώς το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ έχει ξεχωρίσει για την αδιάκοπη μίξη εκ διαμέτρου αντίθετων στοιχείων και για τις ανά στιγμές πρωτοποριακές έως συγκλονιστικές performances των μελών του επί σκηνής, αποκαλύπτουμε κι εμείς το… μυστικό που διαδίδεται στόμα με στόμα:

ΤΟ ΝΑ ΔΕΙΣ LIVE το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

Αν ψάξεις για επιρροές, θα ανακαλύψεις ότι στη μουσική και το attitude του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ, οι PINK FLOYD συναντούν τους PUBLIC ENEMY, οι DOORS τους METALLICA, η σπορά του ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ μια nu-metal μνημοσύνη, η gothic κουλτούρα τα blues και η ποίηση την μεταφυσική λογοτεχνία.    

Λόγια που εκφράζουν πληγές, αγανάκτηση, εσωτερικά ταξίδια, συμπαντική αντίληψη. Άλλοτε ποιητικά, άλλοτε στυγνά ρεαλιστικά…

Μουσικές που εναλλάσσονται μεταξύ ατμοσφαιρικών μυήσεων και ηλεκτρικών εξάρσεων.

Το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ, ένα σχήμα «μια κατηγορία μόνο του», δημιουργεί στον πυρήνα μιας Θηριώδους Μητρόπολης, δίχως να αποκόπτεται από το πεπρωμένο των άστρων.

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ στις 27 του Μάη το πολύ, πάρα πολύ ιδιαίτερο σχήμα BARAYANKA, που θα τιμήσουν τη βραδιά με μια special guest εμφάνιση.

Μια τετράδα δημιουργών που κομίζουν μια αλλόκοτη urban-meet-nature οπτική, άπαντες με αδιάκοπη δράση, που έχουν φτιάξει μια συμπαγή λεκτική-μουσική πρόταση, εμφανώς μοναδική.

Ο Νίκος Γιακουμάκης (με ιστορία στους Δ.Ο.Γ.Μ.Α.), ο Δημήτρης «Pixel» Δημητριάδης (τραγουδιστής των MAGIC DE SPELL), ο κιθαρίστας Πέτρος Τσοπανάκης και η Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν) αποτελούν τον πυρήνα των BARAYANKA.

Σύμφωνα με τον θρύλο, «οι τέσσερις τους συναντήθηκαν σε κυνήγι νεραιδών στα δάση της Πάρνηθας. Η Βάσω προσπάθησε να τις προσεγγίσει παίζοντας ακορντεόν με τα δέντρα, ο Πέτρος έπαιξε κιθάρες με τις τεντωμένες κεραίες που είχαν όλοι για να τις εντοπίσουν, ο Νίκος άρχισε να τραγουδάει κέλτικα τραγούδια για να τις ξετρυπώσει ενώ ο Pixel πατούσε τα κουμπιά τους για να τις προσεγγίσει δημιουργώντας λούπες και beats. Νεράιδα μπορεί να μην είδαν εκείνη την ήμερα ούτε ζωγραφιστή αλλά έκαναν γκρουπ, τους Βarayanka, που αν έχετε την… ατυχία ίσως και να τους ακούσετε στην σκηνή. Ένα ηλεκτρονικό φολκ σχήμα με έντονα βαλκανικά στοιχεία και κέλτικες συνθέσεις με δικά τους τραγούδια αλλά και διασκευές όπως το «Παξιμαδοκλέφτρα» και το «Χοντρό Μπιζέλι» σε μια πιο ηλεκτροονειροφερμενη έκδοση».

Θα ακολουθήσει MODU AFTER PARTY.
 
MODU
Κολωνού 76
Μεταξουργείο

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Τιμή Εισόδου: 5 ευρώ 

ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΡΟΚ ΝΥΧΤΑ ΕΔΩ

EXTRA INFO

Το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ είναι ο «ιός του δρόμου» του Stephen King και μαζί το Enterprise, που αέναα αναζητά την αόρατη αλήθεια… Το Άγνωστο…Τον παράγοντα «X»…

Πρόκειται για ένα συγκρότημα αποτελούμενο από 5+1 προσωπικότητες που έχουν καταθέσει έργο και έχουν γράψει χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, στην ευρύτερη εναλλακτική σκηνή.

Επίσης, πρόκειται κατά κάποιο παράδοξο τρόπο για τη συνέχεια των θρυλικών ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, μα με ακόμη πιο διευρυμένη γκάμα μουσικών επιρροών.

Ο frontman τους, ΠΑΝΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ, κουβαλά σχεδόν τρεις δεκαετίες ανελλιπούς δημιουργίας Τέχνης μέσα από διάφορες εκφάνσεις( συγγραφέας, τραγουδοποιός, comic artist, σκηνοθέτης, παραγωγός κ.α.), ενώ οι μουσικές ζωντανές εμφανίσεις του χαρακτηρίζονται από υποβλητικότητα, εκφραστικότητα, θεατρικότητα, αιρετικές συμπεριφορές, το στοιχείο της έκπληξης και μια μεταφυσική διάθεση, υπό έναν rock ‘n’ roll αυθορμητισμό.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 κυκλοφόρησε 43 τραγούδια (5 CDs) με 6 διαφορετικά projects-σχήματα, καθώς και 2 βιβλία. Κάποια τραγούδια από αυτά, όπως και κομμάτια από τη μπάντα που δημιούργησε το 1995, τους ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, μα και τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, παρουσιάζονται μεταλλαγμένα με το ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ.

Φέτος κυκλοφόρησε το concept δίσκο «Μετά-Κόσμος» με τους ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ, album που έχει αγκαλιαστεί ήδη από τους θιασώτες της εγχώριας σκηνής. 

Τα υπόλοιπα μέλη του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ έχουν να επιδείξουν εξίσου σημαντική δισκογραφία, δράση μα και εκτελεστική δεινότητα, ωθώντας το σχήμα στα live σε μια διαδραστική μέθεξη με το κοινό.

Μπάσο / Βιολί / Φωνητικά – ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ:

Ο άνθρωπος-ορχήστρα του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ, από πολύ μικρός βάλθηκε να εξερευνά τα… μυστήρια της εγχώριας ζωντανής μουσικής, δοκιμάζοντας τον εαυτό του και την multiplex εκτελεστική του δεινότητα σε σχήματα από διάφορους χώρους. 

Έχοντας τελειώσει το Ωδείο Αθηνών, κάποια στιγμή στράφηκε από την κλασική παιδεία σε πιο εναλλακτικούς ορίζοντες. Είναι βασικό μέλος στους gothsters IN VEiN μα και στους all around Alter Ego.

Τύμπανα – ΗΛΙΑΣ Χ:

Εκκεντρικός και πολυπράγμων, ο drummer του ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ είναι πηγή ενέργειας και σημαντικός παράγοντας στη χημική ένωση της μπάντας. Αν και ο μικρότερος των υπολοίπων, έχει περάσει ως μουσικός από 20 περίπου συγκροτήματα, και έχει καταγράψει ώρες και ώρες σε studios ή επί σκηνής, ενώ είναι frontman-lyricist-τραγουδιστής των IN VEiN.

Κιθάρες – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΙΛΑΚΟΣ:

Άλλη μια περίπτωση πολυπράγμονα και δραστήριου μουσικού αυτή του «Κ». Παίζει από ταμπουρά και ούτι, μέχρι τζουρά και ηλεκτρική κιθάρα, ενώ όταν χρειαστεί αξιοποιεί και τις φωνητικές του ικανότητες. Με γεμάτο παλμαρέ ως μέλος συγκροτημάτων, είναι επίσης δάσκαλος μουσικής και άτομο αεικίνητο. Πρόκειται για τον τελευταίο που εισχώρησε στη σύνθεση του σχήματος, και ήδη έχει να επιδείξει με τη μπάντα συμμετοχή σε δύο festivals και ενεργή συνεισφορά στο καινούριο υλικό.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΑΣ των THE IONS, συνεργάτης της μπάντας και παλαιός κιμπορντίστας της, θα συμμετάσχει τη σημαντική αυτή βραδιά, ενώ δεν θα λείψουν και guests. 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

PMProom - Σελίδα

PMProom YouTube Channel

Πάνος Πιλάτος + Αστικό Σύνδρομο

Πάνος Πιλάτος - Σελίδα

Πάνος Πιλάτος – Music Projects

BARAYANKA

  • SHARE
  • TWEET