The Dead Dranks, Three Way Plane

Αθήνα @ DeathDisco

The Dead Dranks, Three Way Plane Αθήνα @ DeathDisco
Συγκροτήματα The Dead Dranks, Three Way Plane
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος DeathDisco
Διεύθυνση Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
Τηλέφωνο -
Τιμή εισιτηρίου 3 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

The Dead Dranks Debut CD Album Release Live

Special Guests: THREE WAY PLANE and friends

Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 9:30 (αυστηρά)

Είσοδος: 3 ευρώ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου οι The Dead Dranks γιορτάζουν την κυκλοφορία του πρώτου τους ομώνυμου album που μετά από 10 χρόνια γεμάτα δυσκολίες κατάφεραν να φέρουν εις πέρας.

Το album θα κυκλοφορήσει σε cd από το δικό τους label και περιέχει 13 δικές τους συνθέσεις.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι φίλοι τους Three Way Plane ενώ θα συμμετέχουν και special guests.

Το CD θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο του Death Disco.

Οι The Dead Dranks είναι μια μπάντα από την Αθήνα η οποία σχηματίστηκε το 2005. Ξεκίνησαν να παίζουν ως τρίο αλλά ύστερα από κάποιες αλλαγές μελών κατέληξαν στο σημερινή τους σύνθεση, η οποία αποτελείται από τους:

Soto Gem : φωνή, κιθάρα
Tony : κιθάρα, φωνητικά
Pol Jag : μπάσσο 
Akis : τύμπανα

Αρχικά εμπνεύστηκαν από κλασσικές rock ‘n’ roll μπάντες όπως οι Ramones, οι Stooges, οι Social Distortion, οι Wipers κλπ. αλλά ο ήχος τους στην πορεία επηρεάστηκε από διάφορα παρακλάδια του rock ‘n’ roll όπως το garage punk των 60s, το punk rock, η rock σκηνή της Αυστραλίας, το post punk και γενικά από οτιδήποτε τους εκφράζει στη μουσική ανεξαρτήτως συγκεκριμένου ιδιώματος.

Έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες γνωστές σκηνές της Αθήνας όπως το Gagarin 205, το An club, τo Κύτταρο, το Six Dogs, το After Dark, το Rodeo κλπ. ενώ έχουν συμμετάσχει σε αρκετές εκδηλώσεις αλληλεγγύης που έχουν κατά καιρούς διοργανωθεί στην Αθήνα. Επίσης, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αρκετές σημαντικές μπάντες της εγχώριας rock σκηνής όπως οι Last Drive, τα Αρνάκια, οι Panx Romana κλπ. Η σημαντικότερη μέχρι τώρα στιγμή τους ήταν όταν άνοιξαν τη συναυλία των punk θρύλων Buzzcocks στο Κύτταρο.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν ηχογραφήσει αρκετά demo ενώ το 2013 μπήκαν στο στούντιο και ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το ντεμπούτο album τους. Στις 26 Νοεμβρίου 2016 το album θα κυκλοφορήσει και θα διατίθεται για πρώτη φορά στο Death Disco.

Three Way Plane

Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα και ξεκίνησαν τα live τους στις αρχές του 2004. Η μουσική τους κινείται σε punk, post-hardcore και indie ύφος αλλά οι ταμπέλες είναι το τελευταίο που τους απασχολεί, αφού πάντα έχουν τη διάθεση να πειραματίζονται και να αυτοσχεδιάζουν.

Έχουν κάνει πολλά live σε μαγαζιά, αυτο-οργανωμένους χώρους και καταλήψεις, καθώς επίσης και opening acts για αγαπημένες τους μπάντες όπως οι Senser και οι Savage Republic.

To 2006, κυκλοφόρησαν το D.I.Y. EP "Bright Days" και μετά από συμμετοχές σε διάφορες συλλογές, κυκλοφόρησαν το 2010 με τη βοήθεια της Spinalonga Records, τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Give us something new to shout". 

Το Γενάρη του 2013 παρουσίασαν άλλη μια D.I.Y. κυκλοφορία, το EP με τίτλο "Fire" το οποίο κυκλοφόρησε μόνο ψηφιακά.

Το 2015 βρίσκει τη μπάντα με πολύ υλικό στις αποσκευές της και 2 κυκλοφορίες! Το “Remixing The Plane” με όλα τα remix που έχουν κάνει φίλοι της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής από την 33 Recordings και το εφτάιντσο “A Waltz For Unity & Love/New Destination” από την B-Otherside Records που κυκλοφόρησε σε 200 αριθμημένα αντίτυπα. Το “A Waltz For Unity & Love” είναι το πρώτο κομμάτι από τον επερχόμενο, δεύτερο, δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα...

Links:
facebook.com/thedeaddranksofficial

facebook.com/threewayplane
threewayplane.bandcamp.com

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

  • SHARE
  • TWEET