Diminuita, Rhythm Hoppers

Αθήνα @ Ίλιον Plus

Diminuita, Rhythm Hoppers Αθήνα @ Ίλιον Plus
Συγκροτήματα Diminuita, Rhythm Hoppers
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Ίλιον Plus
Διεύθυνση Πατησίων & Κοδριγκτόνως 17
Τηλέφωνο 210 8824383
Τιμή εισιτηρίου 10 e
Ώρα έναρξης 22:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

Diminuita “Le petit big band” και Rhythm Hoppers // So Swing Night @ ΙΛΙΟΝ plus
Πέμπτη 7 Γενάρη, στις 22:00, Πατησίων και Κοδριγκτώνος

Μια βραδιά γεμάτη χορό και με απόλυτη swing διάθεση υπόσχεται η σύμπραξη των Diminuita με τους Rhythm Hoppers στο ΊΛΙΟΝ plus την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016!

Στην πρώτη So Swing Night της χρονιάς, η “Le petit big band” των DIMINUITA επί σκηνής επιλέγοντας από το βασικό της ρεπερτόριο gypsy jazz δημιουργίες του Django Reinhardt, αλλά και πρωτότυπες, “απλώνεται” προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με δημιουργίες του Duke Elligton και άλλων συνθετών της εποχής και συναντά τους Rhythm Hoppers, που με τις ομάδες τους Chorus Line και το performance troup τους, θα παρουσιάσουν χορογραφίες Authentic Jazz και Lindy Hop πλαισιώνοντας χορευτικά την παράσταση.

Μια “swing party” βραδιά που το dj set όπως επίσης και τις χορευτικές φιγούρες αναλαμβάνουν οι Rhythm Hoppers , ενώ οι Diminuita ακροβατούν ανάμεσα στα κιθαριστικά gypsy jazz solos και τους δυναμικούς αυτοσχεδιασμούς των πνευστών.

ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17
Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 στις 22.00
Είσοδος (με μπύρα ή κρασί) 10 ευρώ
210 8824383, 6983600510
E-mail: info@ilionpolixoros.gr

Diminuita
Ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsy jazz στην Ελλάδα από το 2007, οι Diminuita σαν τρίο, έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ στην χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό (Djangofolllies Festival 2014, Django a Liberchies 2012, International Gypsy Jazz Meeting Poland 2012, Djangofest Athens 2010-2014)

Έχουν κυκλοφορήσει 2 δίσκους , “a-rhythmology” 2011 και Μani Sessions το 2014.

Το σχήμα “μεγαλώνει” σε μια μικρή big band, την Le petit Big Band το καλοκαίρι του 2015, με ενοχηστρώσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη, σε συνθέσεις του Django Reinhardt , του Duke Ellington και άλλων συνθετών της swing εποχής, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Οι μουσικοί
Κωνσταντίνος Σαπούνης, τρομπέτα
Νίκος Μπακόπουλος, άλτο σαξόφωνο
Γρηγόρης Ασημακόπουλος, τενόρο σαξόφωνο
Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, βαρύτονο σαξόφωνο
Γιώργος Κωνσταντίνου, κοντραμπάσο
Ραφαήλ Μηνά, τύμπανα
Έφη Σαράντη, ρυθμική κιθάρα
Γιώργος Παπαδογιάννης, κιθάρα, ενορχήστρωση
και η Μαρία Αυλητή στα φωνητικά

Rhythm Hoppers
Οι Rhythm Hoppers (Αυγουστίνος Τραν & Βάσια Παναγιώτου) ασχολούνται με τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες 20s-50s στην Αμερική και χορεύονται στο άκουσμα Swing μουσικής (Classic Jazz). Χορεύουν Lindy Hop, Authentic Jazz, Charleston, και Balboa ενώ αντλούν έμπνευση και από άλλους χορούς όπως το Rhythm Tap, το σύγχρονο και το μπαλέτο.

Διδάσκουν Lindy Hop και Authentic Jazz, ενώ από το 2015, η Βάσια Παναγιώτου ως μέλος του Herrang Dance Camp Chorus Line, του μεγαλύτερου Swing Dance Camp στον κόσμο, δημιούργησε την ομάδα Rhythm Hoppers Chorus Line, ένα γυναικείο performance troup,που εξειδικεύεται στο χορό των Αφροαμερικανών χορευτριών που επηρέσαν τη διαμόρφωση της Jazz Dance σκηνής.

Παράλληλα με τη διδασκαλία, ασχολούνται με την οργάνωση Swing εκδηλώσεων, διεθνών σεμιναρίων και συμμετέχουν σε διεθνή φεστιβάλ και διαγωνισμούς (2η θέση στο διαγωνισμό Jack n’ Jill για τη Βάσια Παναγιώτου στο PSSF 2015 στην Πράγα).

  • SHARE
  • TWEET