Μικρές Μέρες, Onepercent

Θεσσαλονίκη @ Silver Dollar

Μικρές Μέρες, Onepercent Θεσσαλονίκη @ Silver Dollar
Συγκροτήματα Μικρές Μέρες, Onepercent
Ημερομηνία
Πόλη Θεσσαλονίκη
Χώρος Silver Dollar
Διεύθυνση Εθνικής Αμύνης 19
Τηλέφωνο 2310-283613
Τιμή εισιτηρίου free
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής

ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΕΣ + ONEPERCENT
Silver Dollar Bar & Stage, Εθνικής Αμύνης 19, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 15 Γενάρη, 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Το φαινόμενο ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΕΣ επιστρέφει στη σκηνή!

Έπειτα από δύο εκρηκτικές εμφανίσεις που αφήσαν εποχή (κατάμεστο το Eightball σε όλα τα λάιβ που ακολούθησαν, στη Βιοτεχνία ο κόσμος τσαλαπατιόταν για να βρει την έξοδο) έρχεται στο Silver Dollar για να ταράξει κι άλλο τα χωρικά μας ροκ ύδατα. Αψηφώντας βαρέα μέταλλα, αναερόβιες διαδικασίες και ποντικούς που επιπλέουν τ’ ανάσκελα.

Νύμφη του Θερμαϊκού, μεγάλη ροκομάνα, πόλη υγρή και ερωτική: η παράδοση συνεχίζεται. Μετά από τις Τρύπες, τα Μωρά στη Φωτιά, τους Ήταν Είναι Και Θα Είναι, τους Εκτός Ελέγχου, τους Lost Bodies, τους Πίσσα & Πούπουλα και τους Βανδαλούπ, η Θεσσαλονίκη, πολιτιστική πρωτεύουσα των Βαλκανίων επί δύο χιλιετίες, μας δίνει τη νέα μεγάλη ελληνόφωνη μπάντα. Τους στοχαστικούς τροβαδούρους του έρωτα και της αλητείας, τους πηγαίους ροκ εν ρολ απελευθερωτές που όλοι περιμένατε - δώστε βάση - δίχως να το έχετε αντιληφθεί. Δείτε τους τώρα που προλαβαίνετε προτού ναι μεν αλλά αν και μα παρά όμως ωστόσο ενώ μολονότι μόνο (που). Δεκάξι Γενάρη θα είναι ήδη αργά.

https://www.youtube.com/watch?v=GzTl9_CC74U&list=PLd5MPq_zGGZpDJ84Uvnf5AqM93XIiotKM

Όσο για την εξαιρετική περίπτωση των ONEPERCENT - εδώ πια πρόκειται για υπερκαινοφαινόμενο!

Καθώς η συζήτηση κορυφώνεται περί του αν αυτή τη στιγμή είναι ενδεχομένως το πιο συναρπαστικά γοητευτικό και άρα εξυπακούεται και το πιο μεγαλειωδώς μαγευτικό, κατ’ ουσίαν και όχι κατ’ επίφασιν, σχήμα μουσικών σε ολόκληρη την επικράτεια, οι Onepercent μπήκαν στο στούντιο Αρκαδικόν προκειμένου να καταγράψουν έξι μικρά ζωντανά αρχεία, έξι ατόφια αριστουργήματα, για λογαριασμό της νεοσύστατης Krapp’s Tapes. Στα εν λόγω προαναφερθέντα σέσιον βρέθηκε - θεία τύχη! - ο γνωστός κυνηγός ταλέντων, ο ‘πολύς’ Theo Bournazis (ομογενής εκ Σικάγου ορμώμενος, παρεπιδημών στη Λωζάννη για ευνόητους λόγους) και τα υπόλοιπα, καθώς λένε, είναι ιστορία.

Με τις προτάσεις να πέφτουν βροχή σε μια κατά τα άλλα άνυδρη δισκογραφικά περίοδο για τη συμπρωτεύουσα, και την εμπειρία του στούντιο ολόφρεσκη σαν το βούτυρο στο μπιφτέκι του Οδυσσέα Ελύτη, οι Onepercent το 2016 σαφώς και αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν το βαθμό μηδέν της γραφής σε περισσότερα από ένα επίπεδα της τέχνης τους ως διαλεκτικής ολότητας αυτής καθαυτήν.

https://soundcloud.com/biotexnia-diy-recordings
https://krappstapes.bandcamp.com/

  • SHARE
  • TWEET